blairr 0 Napisano Listopad 4, 2011 Od dzis zaczełam diete, którą sama wymyśliłam w zasadzie ale jest mysle nie najgorsza. Kiedys przy podobnym żywiueniu schudłam 10 kg w półtora miesiąca . A dieta wygląda tak : 7-9 Śniadanie ( płatki np fitness z mlekiem, do picia kawa, herbata( bez cukru) 10-12 2 śniadanie ( owoc, jogurt i chlebki ryżowe) 13.30-15.30 Obiad ( mieso na parze lub pieczone bez tłuszczu z ryżem lub bez, sałatka warzywna ) 16.30-18.30 Kolacja ( kanapeczki z chlebka zytniego, wasy lub ryżowego , z czym kolwiek byle bybez masła, sok, kawa lub herbata Do tego do picia woda niegazowana Główne zasady : ZERO SŁODYCZY, ZERU CUKRU, MINIMALNIE TLUSZCZ, ZERO PIECZYWA JEDYNIE CHRUPKIE TYPU WASA, RYŻOWE, NICZEGO NIE SMAZE NA OLEJU JESLI JUZ TO NA SUCHYM TEFLONIE. I chyba tyle. Zaczełam juz dzis. i jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blairr 0 Napisano Listopad 4, 2011 acha i chyba najważniejsze, startuje z wagi 60kg/163cm. Mój upragniony cel to 50 kg, ale 55 bedzie też rewelacyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 4, 2011 powodzenia życzę.;-). Dużo musisz stracić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 ja sie dolacze ale ja od jutra lece:) juz probowalam rozne dukany itp mam dosyc chce robic 1000kcl do tego skakanka nie chce chudnac 10kg w ciagu miesiaca zeby pozniej mi wszystko wrocilo mam 167cm i waze 75kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 4, 2011 przepraszam myślałam że zdążę zanim napiszesz;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 4, 2011 agnieszka masz rację te dukany itp nic nie dają tylko kilory wracają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 poza tym u mnie dukan kompletnie nie dziala ja i tak nie jem ryzu kaszy ziemniorow itp wiec u mnie nie bedzie problemow z recygnacja poza tym na dukanie ani 1g nie schudlam, wiec lipa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 ja bym te platki fitnes zamienila moze na zwykle platki kukurydziane? nie wiem bo kurde niby fitnes ale zobacz ona maja czaami o wiele wiecej cukru i kcl niz normalnie zwykle platki juz lepiej chyba wziac zwykle kukurydziane i lyzke miodu? moze sie myle, nie sprawdzalam jeszcze tabel jak to wyglada ale tak mi sie wydaje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 albo moze zamiast platkow dac otreby? sa na pewno zdrowsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 4, 2011 agnieszka brawa Ci sie należą strzał w dziesiątkę zero płatków jakich kolwiek są otręby różne ze śliwkami z jabłkami i dużo zdrowsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 lepiej kupic najzwyklejsza paczke otrebow ktora kosztuje ok 2zl mleko 0,5% albo 1,5% i dodac jakies suszone owoce do tych otrebow z owocami juz w srodku nie mam zaufania ;) jade zaraz po pracy do kauflandu, zobacze co ciekawego maja:) chce sie jeszcze zaopatrzyc w wage kuchenna zeby wazyc jedzenie ale nie wiem czy znajde, chcemy z kolezanka na pol kupic ale narazie znalazlysmy za 40zl :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blairr 0 Napisano Listopad 4, 2011 no ja byłam na dukanie 2 tyg i schudlam przez pierwsze 3 dni 2 kg a potem reszta nic, do tego mialam zaparcia. Ja schudlam 2 lata temu w przeciagu poltora miesiaca 10 kg i trzymalam wage 57 kg do teraz ( przez dluzszy okres mialam 55, ale w ciagu polotra miesiaca schudlam wtedy z 67 do 57) , no ale ze przyblo mi z powodu obrzarstwa 3 kg to chce wrocic do wagi 55 - taka mialam przed wakacjami, a jak to wiadomo wakacje byly obfite w gofry, fast foody blablabla zanim sie obejrzalam a tu mi prawie 60 wybilo... moim zdaniem łatwo sie chudnie, jeśli sie wytrzyma w postanowieniu, wiec ja chce ważyc 55 i nie myslec o sobie ze brzuch mi rosnie i tyłek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blairr 0 Napisano Listopad 4, 2011 zgadzam sie ze otreby sa zdrowsze, ale ja troche ide na latwizne, zreszta nastle fitness sa smaczniejsze: P a nie lubie zbytnio otrebow. No ale moze sie przekonam. Te platki ktore jem tez maja suszone owoce wiec sa calkiem calkiem. A platki kukurydziane maja mniej wartosci odzywczych, a co do kalorri nie maja mało ale o to chodzi, zeby rano zjesc cos lekkiego i pozywnego, bo jak bym chciala bym mogla zjesc liscia sałaty ale dlugo bym na tym nie ujechała :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 w sumie masz racje bo jak masz jesc cos tylko zeby sie zmiescic w kcl i pozniej kombinowac jak podjesc to juz lepiej zjesc 50kcl wiecej bez rzucania sie na czekolade ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 dobra dziolchy uciekam zaraz do domu jutro ja zaczynam, chociaz w sumie moglabym nawet dzisiaj bo zjadlam 2 serki wiejskie, i do tego 3bulki dukanowskie ale wlasnie nie wiem ile one maja kcl wiec najbezpieczeniej zaczac od jutra ;) moze dzisiaj jakies winko kupie na poprawe nastroju bo cos kurde sie dzieje niedobrego :P zycze powodzenia autorko! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blairr 0 Napisano Listopad 4, 2011 mam nadzieje ze sie bez tego obejde, poki co patrze na slodycze z pogarda, jak na wroga najgorszego :D na pocieszenie kupilam sobie dzis puszke coli zero :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blairr 0 Napisano Listopad 4, 2011 dzieki i wzajemnie, mam nadzieje ze do zobaczenia jutro ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zblazowana lans pudernica 0 Napisano Listopad 4, 2011 jeśli można dołączę do was od jutra i albo schudnę, albo się powieszę, zażerając się przedtem na smierć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 ja wlasnie wrocilam do domu, bylam w kauflandzie kupilam kilka rzeczy i od jutra dietka 1000kcl :) ale nie kupilam skakanki, myslalam ze znajde w kauflandzie a tu dupa :( nie mam narazie wagi ale jakos udalo mi sie znalezc jablka ktora waza ok 150g, wiec po prostu bede korzystac z tabeli kcl i sobie obliczac :) jutro jade na miasto, moze znajde gdzies skakanke ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość juuuuuuujuu Napisano Listopad 4, 2011 niestety te płatki fitnes to nic pożywnego tylko puste kalorie a po pól godziny jest sie glodnym to już lepiej zjeść jakąs kanapkę z pelnoziarnistego pieczywa z warzywami niż slodkie platki smakujące jak ciastka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 4, 2011 kurde cos za malo mi kcl wychodzi :( na sniadanie chce zjesc jogurt, 150g ma 65kcl, do tego 3lyzki otreb na drugie sniadanie jablko, to 75kcl na obiad 200g piersi z kurczaka plus 100g pieczarek usmazonych na teflonie piersi to 200kcl plus 20klc pieczarki, wiec niech juz bedzie 250kcl bo jakies przyprawy cos no i to lacznie 445kcl a ja zalozylam 1000kcl na dzien wiec co? jakas przekaska po obiedzie plus kolacja to ma byc ponad 550kcl? czy moze do piersi z kurczaka jakas salatke dodac? kurde sama nie wiem narazie nie mam pomyslu, widze co mam w lodowce i tak na biezaco bede probowac przygotowywac te moje menu ale takim sposobem watpie zeby wyszlo 1000kcl :( kupilam chlebek podobny do wasa czy moze do tego jogurtu rano dolozyc kromke albo dwie? jedna kromka to 36kcl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blairr 0 Napisano Listopad 5, 2011 agnieszka, nie wiem jak ty, ale ja bym na śniadanie wiecej cos dodała. Ja wczoraj na kolacje zjadlam salatke z kurczakiem, najadlam sie tak ze ojej do tegojest pycha. A dzis na sniadanie tesciowa wepchnela mi tiramisu jako ze chyba jej nie wyszlo i musze sprobowac :/ juz nie chcialam jej robic przykrosci bo faktycznie troche nie wyszlo to zjadlam caly kawalek mowiac ze bardzo dobre tylko biszkopty ciut przesaczyla, ale to i tak mniejsza, bo pycha. Tiramisu bylo ni ez mojej woli wiec wybaczcie mi i ja sobie musze. A teraz juz normalnie bez glupstw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blairr 0 Napisano Listopad 5, 2011 zjadlam pyszne drugie sniadanie, polecam : jogurt naturalny z wkrojonym do tego calym swiezym bananem, plus 2 koleczka chlebka ryzowego niesolonego, pychaaaaaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zblazowana lans pudernica 0 Napisano Listopad 5, 2011 ja dziś dzielnie się trzymam- dwa kieliszki wódki jako, że świętuję urodziny kolegi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 5, 2011 ja tez sie swietnie trzymam :P bylam w kinie, zjadlam tylko kilka biszkoptow! :P ale tak mi wyszlo wlasnie ze nawet mniej niz 1000kcl, ale nie wiem co dodac 5posilkow dziennie to za duzo bo nie mam czasu nawet zeby co 2godziny jesc :( na sniadanie mi wystarczylo 3chlebki ala wasa, to lacznie 100kcl i jogurt 65kcl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...fabetka 0 Napisano Listopad 6, 2011 Agnieszko - ale to chyba o to chodzi, zeby organizmowi wystarczalo,a nie tobie?:) Musisz gdzies dolozyc, wiec doloz do tego co jest - do sniadania bialko, weglowodany, do kazdego posilku zreszta tak samo, sniadanie to najwazniejszy posilek,3 chlebki wasa to zero wartosci odzywczych, naloz na to duzo warzyw, jakies mieso, zrob owsianke z owocami, orzechami, otrebami, muesli, zjedz omlet na slodko lub z warzywami, tak samo serek wiejski na slodko lub z warzywami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 7, 2011 no wlasnie musze kupic pomidory i wase z pomidorem zjesc wczoraj zrobilam sobie 3chlebki wasa plus 100gtwarogu, to jest 200kcl a ma duzo bialka bo twarog ma 20g bialka :) pozniej zjadlam jogurt z musli, i 4 biszkopty, biszkopty po to zeby mi sie slodkiego nie cchialo, a jeden ma 7kcl, a chcialam znowu miec 200na drugie sniadanie pozniej na obiad kapuste kiszona i udko z kurczaka, to 300kcl i zostalo 300kcl na kolacje ale znowu zjadlam jogurt plus jablko wiec nawet 1000kcl mi nie wyszlo ale jak nie padam na ulicy to jest ok:P czuje sie naprawde swietnie, bo trzymam reke na pulsie, wiem ile zjadlam, ile kcl, czuje sie lepiej przez to bo to kontroluje :) pierwszy dzien mi nie do konca wyszedl bo mialo byc 1000kcl a wyszlo chyba 1400 czy 1300 to i tak lepiej bo zawsze jadlam jakies 2500kcl :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 7, 2011 poza tym co dla mnie jest ogromnym plusem zjem kawalek pizzy, to juz kolacji nie jem nie ma jakichs zasad ze tego i tego nie mozna jesc sa zdrowe i niezdrowe kcl ale jesli zjem niezdrowe, po prostu pozniej musze jesc mniej jakie to sprytne :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Listopad 7, 2011 poza tym ja sobie zawsze zapisuje co zjadlam kupilam nawet zeszyt specjalnie :P i zawsze raz dziennie staram sie jesc jablko, warzywa, i bialko, jakis serek wiejski, czy jogurt naturalny czy mieso Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elzbietaszcz 0 Napisano Listopad 7, 2011 O fajnie Wam idzie. Tak dieta liczenia kalorii jest wygodna, mi też Dukan nie wyszedł. Owszem chudłam 2-3 kg i koniec, a jakie wyrzeczenia. Wolę jeść wszystko po troszku. Za sobą mam 257 kal, kabanos, jajko i kromka Wasy. Mam nadzieję, że uda mi się zmieścić w tysiącu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach