Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XXX-111

udaję przed przyjaciółmi ze mniej zarabiam niż w rzeczywistości

Polecane posty

Gość XXX-111

Ostatnio spotkałam sie ze znajomymi ze studiów, każdemu jakoś się ułożyło, raczej wszyscy żyją z kredytem na mieszkania, wielki TV na raty itp. Ja jako jedna z nielicznych w ogóle nie poszłam pracować w swoim zawodzie bo się w tym nie czułam, założyłam z mężem firmę, żyliśmy bardzo skromnie, przez prawie rok nie mieliśmy nawet TV. Teraz po 3 latach mamy naprawdę bardzo dobrą sytuację finansową. Jak spotykam się z przyjaciółkami to one ciągle narzekają, ze nie mają kasy, mówią że siedzą w domu z dzieckiem, mają kredyt na mieszkanie (oczywiście mieszkanie musi być minimum 3 pokojowe, najlepiej w stanie developerskim), wesele oczywiście też było huczne, typowo polskie, do tego wielki płaski TV na raty... Ja do dziś mieszkam z mężem na kawalerce, ale ciągle gdzieś podróżujemy i dopiero teraz planujemy dziecko kiedy nas na to stać. Przyjaciółki mnie nieraz podpytują o coś, ale nic nie mówię, ostatnio jak wróciliśmy z USA skłamałam im że byliśmy nad polskim morzem bo one ciągle marudzą o brak kasy, a przecież jak mają mieć kasę skoro ciągle robią na banki, nie pracują, zaczynają od hucznego wesela i dziecka...

tez wolałem jeździc MZK i mieszkac do 23 roku z rodzicami niz udawac panisko na kredyt. No ale niektórzy lubia wchodzić z doroslośc z długami a ja zamiast pchac kase w raty inwestowałem i teraz powoli zaczynam wyjmować z zyskiem :)

Gość bhzcbvcx cxz
największa jest zwała z tych naiwniaków co biora mieszkania na kredyt na 30-40 lat i zapierda.lają na bank przez tyle lat :D

Gość maturks4
W ogóle nie rozumiem, po co rozmawiać o własnym statusie majątkowym? Złota zasada: "tisze jedziesz - dalsze budiesz" Status się ma, albo udaje. Ale przynajmniej nikt mnie na pożyczkę nie usiłuje naciągnąć

Gość albo tak jest czy nie jest
najlepiej to zrobić sobie dzieciaka i myśleć "jakoś to będzie" a potem narzekać że nie ma kasy :o