Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FFSSS

Nie mogę znaleźć pracy!

Polecane posty

Gość FFSSS

Już mam dość. Skończyłam w tym roku studia i nie mogę znaleźć pracy. Wysyłam tony CVek i jeszcze chodzę po firmach i zostawiam, miałam już parę rozmów kwalifikacyjnych ale pieprzą, że się odezwą i oczywiście cisza. Nie chcę skończyć w Macu albo Tesco na kasie.

Gość FFSSS
Turystkę i rekreację, tak tak wiem, kolejny kierunek dla bezrobotnych :(.

Gość FFSSS
Próbowałam i nie tylko w branży hotelarskiej ale wiesz jak to jest... Wszędzie doświadczenie doświadczenie, ale skąd mam wziąć to doświadczenie to nie wiem... ;)

Gość FFSSS
A staż to UP tylko można dostać czy tak w ogóle też?

Gość aaaaaaaaaaaa a
no niestety takie czasy nastaly. albo masz znajomosci i sie gdzies zalapiesz albo masz problem... ja tez po skonczeniu studiow nie moglam znalezc pracy. mialam wpisane 2 x praktyki (bezplatne) w cv ale i tak nikt nawet nie bral na powaznie mojej kandydatury na zadne stanowisko. rok pozniej moje cv wzbogacilo sie tylko o ukonczony drugi kierunek i udzial w konkursie, w ktorym wykazalam sie swoimi ponadprzecietnymi zdolnosciami. i dopiero po udziale w jakims kolejnym konkursie jakas firma mnie zauwazyla i zechciala przyjac na praktyki (tym razem platne) (dosyc znana firma). pozniej kolejna firma przyjela mnie na staz polroczny platny. pozniej umowa zlecenie dla kolejnej firmy. a dopiero potem znalazlam prace na stanowisku. jestem szablonowym przykladem czlowieka bez znajomosci, ale wiem ze wazna byla moja inicjatywa w dazeniu do wlasnego rozwoju. to jest wazne dla pracodawcow zebyw cv wyczytali miedzy wierszami ze nam sie chce :) tyle. pozdrawiam

Gość Pol 44
Ja równiez nie mogę znależc pracy.Mam doświadczenie i za duzo lat pracy .Przekonałam się,że nie licze się już na rynku pracy.. Szkoda .ze ludzie 40-letni uwazani sa za nieużytecznych na rynku pracy w tym rejonie,.Staże juz nie dla mnie,Oferty dla młodych z dużym doświadczeniem .A co mają robić,ci którzy przepracowali wiele lat w tym państwie by zostać ludzmi bez szans na godne życie. Młodzi to nie jest miejsce do normalnego zycie ,tu nie macie dobrych perspektyw i nawet studia nie daja większych możliwości ...

Gość FFSSS
Dzięki za porady, coś wymyślę. Pol 44 przykre to co piszesz :(. Nie chciałabym wyjeżdżać z Polski... Ale co innego nas tu czeka? Już sama nie wiem.