Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kad :)

oswiadczyl mi sie !

Polecane posty

ani turek ani rumun :) troche szkoda ze nie bedzie tak ze jego cala rodzina i znajomi przyjada do polski na ten slub .. wiemy jak to bedzie po prostu tu nie chodzi nawet o pieniadze oni sa zbyt leniwi zeby przyjechac u nich nie ma tak ze "nie wypada" napisza zyczenia i to wszystko.. a co do dziadkow to wiadomo wiek juz nie ten.. za to moja rodzina nie przyjedzie bo mam duzo duzo wieksza rodzine od niego i niestety nie stac ich aby kupic lot a my tez nie zasponsorujemy wszystkiego, dlatego takie to skomplikowane z tymi 2 weselami itp

Gość osiemdziesiat siedem
kad - to skad on dokladnie jest:))) oj dacie rade - w sumie podwojna impreza - podwojne szczescie;)

Gość prowokatorka topicowa
ale w sumie robienie 2 wesel tez bedzie drogie, moze lepiej zrobic jedno w 1 kraju ale zaprosic najblizsza rodzine tylko - rodzicow, rodzenstwo? by bylo taniej (wtedy nawet oplacic cos tej przyjezdzajacej) zeszta, 3 lata kupa czasu, nie wiadomo w jakies sie wtedy bedzie sytuacji i do czego zycei "zmusi"

hehe no wlasnie ja zamierzam schudnac dosyc duzo do tej sukni bo te suknie greckie to tylko i wylacznie dla bardzo szczuplych :) ale mam na to czas :) a z tym slubem cywilnym u niego w kraju to chodzilo mi ze jego rodzine zaprosimy cala i jego znajomych wszystkich a moja tylko najblizsza czyli rodzice bracia z zonami i przyjaciolka, zastanawiam sie aby zaprosic wiecej ale nie ma jak bo noclegi itp. a mam dosc duza paczke znajomych wiec jak jednego zaprosze to bede musiala zaprosic z 15.. wiec zaprosze tylko najblizsza przyjaciolke :) boje sie ze oni do polski na slub potem juz nie przyjada.. ze pomysla ze juz raz byli to nie ma sensu jechac :) ale w sumie 3 lata to juz moze zdarza zapomniec heehheh

Gość SLYCHAC STRZALY!!
arab z paszportem brytyjskim? :classic_cool: jak sie nie wstydzisz, to powiedz wprost, bo jak nie to pomysle ze jaki murzyn :P

Gość prowokatorka topicowa
ja mysle, ze przyjechaliby to polski.. jesli byscie nie robili 2giego slubu dla nich tam! w koncu to ich syn/brat/wnuczek itd itp ;) swoją drogą, chyba większa radocha mieć własnie ten jeden niezapomniany dzien, slub, niz 2 razy osobno isc do oltarza ?

wlasnie boje sie napisac z jakiego kraju bo moze ktos sie zorientuje kim jestem ( choc to chyba malo prawdopodobne ) pewnie bedzie drogie ale mamy czas 1.5 roku na uzbieranie pieniedzy na jedno a 3 lata na nastepne.. wydaje mi sie ze to u niego nie bedzie az takie drogie bo nie bedzie tam duzo ludzi.. no ale jakas restauracje trzeba bedzie zaklepac pewnie itp.

Gość SLYCHAC STRZALY!!
hej szansa ze spotkasz tu znajomego jest jak jeden na milion :P nie podalas imienia, wieku,... no chyba ze koles jest z watykanu czy lichtensteinu - to moze ktos sobie skojarzy bo nieczesto polka za takiego wychodzi!! :P

fajnie bedzie;) nie ma co roztrzasac i sie zastanawiac:)))

hehe tez watpie ze ktos moze Cie znac:) wiec wal smialo:) za malo danych wiec nikt Cie nie rozszyfruje;)

ok na zachod od nas :)) heheh nom wlasnie jego siostra i rodzice to napewno przyjada ale czy znajomi tacy dalsi to juz nie wiem :((

Gość SLYCHAC STRZALY!!
niemiec? takich polek jest masa

Gość SLYCHAC STRZALY!!
no to spokojnie mozna robic slub w 1 kraju.... przecie to blisko... myslalam ze jest z portugalii albo islandii :P

wiecie moze wydawac sie to dla was dziwne ale jakos chcialabym w miare szybko ten slub a nie czekac az 3 lata ... wiec chce zrobic wczesniej ten cywilny a zeby koscielny zrobic za 1.5 roku to wydaje mi sie jednak za wczesnie.. bo cywilny bedzie taki kameralny a koscielny to juz wiadomo z cala wielka rodzina.. chce sobie oszczedzic jakos gadania rodziny.. napewno nie uda mi sie tego utrzymac w tajemnicy ze sie ohajtalam ale oficjalny chcemy zrobic wlasnie juz za 3 lata :) po oswiadczynach myslelismy nawet zeby zrobic to za pol roku ale to za wczesnie.. chcemy zeby bylo cieplo jednak mysle ze wakacje odpadaja ze wzgledu na wolne (moi rodzice musza przyjechac pewnie gdzies na tydzien) w sumie to maja wlasna firme wiec moga sobie na to pozwolic ale jakos wydaje mi sie ze lepiej zorganizowac to jakos w przerwie niz na weekendzie

dasz sobie rade;))) nie mysl o tym az tak:)) bedzie ok:)))) uzgodnicie i full wypas git majonez;D

Gość swwwwwwwwwwwwwr
chyba masz z 20 lat, za mloda jestes, nie spiesz sie, daj sobie czas, bo bedziesz zalowac, nie musisz mowic nikomu poza rodzicami ze sie oswiadczyl, przemyśl to, dorosnij

mamy do siebie 1000 km.. oni moga przyjechac ale niemcy sa leniwi i nie bedzie im sie chcialo kasy tracic na slub.. wola kupic sobie cos do playstation np. heheeh

kad - trzymaj sie cieplutko ja ide do wyrka;)))) dobrej nocy! bedzie dobrze:)

dziekuje bardzo , milych snow :)

to racja mam 20 lat on pod 30 a jeszcze o tym nikomu nie powiedzielismy

Gość swwwwwwwwwwwwwr
wybacz moj sceptyzm ale jak zyjecie w takich rozjazdach i dopiero od roku to nie spiesz sie z tym slubem poza tym nie usprawiedliwaj lenistwa, jesli beda chcieli to przyjada, kasa maja, to niedaleko, blisko tu i tanio,naprawde..

Gość bzum bzum
mi sie tez oswiadczyl jakies 6 lat temu ale nie mamy czasu zorganizowac hucznego wesela a cywilnym nie jestesmy zainteresowani poinformowal rodzicow telefonicznie tzn zapytal moich czy nie maja nic przeciw jego rodzice byli i duuuuzo znajomych oswiadczyny publiczne-jakies 1000 osob

tak wiem zyjemy w rozjazdach :) slub za 1.5 roku takze jeszcze czas :) a to ze jak beda chcieli niemcy przyjechac to przyjada ale obawiam sie ze niektorzy troche dalsi po prostu nie beda chcieli i to naprawde z lenistwa

Gość swwwwwwwwwwwwwr
no to olac dalszych!:) gdzie go poznalas?jak?

w moim miescie :) w barze bo przebywal aktualnie w polsce

Gość szczeszcia dla was:)
Gratuluję:) Ja właśnie czekam na ten dzień. Że chcemy być razem i wziąć ślub wiemy od bardzo dawna, wspólnie ustaliśmy, że to ten czas. I wybraliśmy pierścionek kilka dni temu. Jednak nie wiem na kiedy planuje zaręczyny i kiedy to nastąpi. Mam nadzieję, że na dniach. Mimo wszystko datę mamy już ustaloną. Wszystko na bakier:) Ale o ślubie rozmawiamy już od 2 lat i zbieramy powoli na wesele. Jednak dopiero teraz zdecydowaliśmy się na zaręczyny. Pierścionek zamówiony, czekamy aż przyjdzie, bo był zamawiany rozmiar. Ale kiedy go odbierze i w jakich okolicznościach tego nie wiem. Czekam niecierpliwie:) Najbardziej boję się reakcji rodziny. Nie dlatego, że mogą nie zaakceptować naszej decyzji, ale dlatego, że nie wiem jak my to powiemy jak to będzie wyglądało. Jakoś nie bardzo widzą mi się oficjalne zaręczyny przy rodzicach, a moi rodzice są tradycjonalistami. Nie wiem jak to zrobimy.

ojj to trzeba bedzie jakos przez to przebrnac :) ja tez wlasnie nie wiem czy beda tradycyjne oswiadczyny (pytanie ojca o reke corki) ale chyba nie... moze po prostu kupimy wino i kwiaty i to oswiadczymy ale bez pytania :)

Gość zdecydowanie za wczesnie
i Ty za mloda jestes i za szybko decyzja o slubie, co to jest rok? do czego tak pedzic?nie mozecie sobie zyc ze soba, jakby w malzenstwie, ale nim nie byc? nie czaje tego parci na slub.

Gość sdasdasd
o kurde....no niemadre to fAKTYCZNIE PO ROKU JUZ SLUB I NAWET RAZEM NIE MIESZKACIE...powodzenia! ja wychodze za holendra we wrzesniu ale my juz mieszkamy ze soba 2 lata a jestsmy ze soba od 2,5 roku. gdybysmy ze soba nie miszkali to na pewno nie zdecydowalibysmy sie ejszcze na slub. 20blat masz-mloda i glupiutka, w sensie dziewczyno zycia nie znasz...ale coz twoja decyzja jesli o nasz slub chodzi to my robimy w holandii bo ja mam mala rodzine a on spora, a ludziom ktorzy do nas z pl przyjezdzaja organizujemy busa i oplacamy go...

mieszkalismy razem :) spokojnie