Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kad :)

oswiadczyl mi sie !

Polecane posty

dzieki

Gość sdasdasd
ja z nim wiele przezylam sama wiesz chyba dobrze ze zwiazek z obcokrajowcem nie nalezy do tych normalnych dlaczego tak uwazasz? moj zwiazek jest idealny...rozumiemy sie bez slow, mimoze ddiwe troche rozniace sie od siebie kultury ale jesli chodzi o jezyk oboje perfekcyjnie znamy angielski wiec nie ma problemy . obecnie rozmaweiamy po NL-musze praktykowac, on osiwdczyl mi sie po 2,5 roku. dlaczego uwazasz zen zwiazek z obcoktrajowcem nie nalezy do normalnych?

ah to mamy podobna sytuacje .. nie nalezy do normalnych bo nie pochodzimy z tego samego kraju i roznice jakby nie bylo to jakies sa :) tez rozmawiamy po angielsku ale po jakims czasie bedziemy musieli przerzucic sie na niemiecki ( tez dla mojej praktyki)

my tez rozumiemy sie bez slow .. takze ja nie napisalam ze zwiazek z obcokrajowcem jest trudniejszy czy cos w tym stylu bo dla mnie jest to najbardziej ideealny zwiazek jaki mialam chodzilo mi po prostu o to ze to nie jest normalny zwiazek i tyle :) swoja droga jak uczysz sie NL?

Gratuluję :) ___ Odzyskaj prawidłową wagę zachowując zdrowie. http://prawidlowa-waga.blogspot.com ___ Odzyskaj prawidłową wagę zachowując zdrowie. http://prawidlowa-waga.blogspot.com ___ Odzyskaj prawidłową wagę zachowując zdrowie. http://prawidlowa-waga.blogspot.com ___ Odzyskaj prawidłową wagę zachowując zdrowie. http://prawidlowa-waga.blogspot.com ___ Odzyskaj prawidłową wagę zachowując zdrowie. http://prawidlowa-waga.blogspot.com

dziekuje :)

Gość sdasdasd
no wlasnie bedac z nim usiwadomilam sobie jak bardzo holendrzy sa inni od polakow, moim zdaniem duzo lepsi w sensie, bardziej otwarci, czuli, opiekunczy i jakos nie wiem inaczej czuje sie z nim niz z jakimkolwiek facetem z przeszlosci. a nl ucze sie w szkole, sa tu szkoly dla obcokrajowcow gdzie rozmawia sie wylacznie po nl, wchodzisz i na dziendobry gadaja do ciebie po NL nawey=t jak niczego nie rozumiesz, a i tak za dwa miesiace zaczynasz chwytrac i sama zaczynasz gadac, wiec uwazam extra metoda, ja zdaje egzamin w czerwcu. w Niemczech pewnie tez takie szkoly sa . no i w ciagu tygodnia gadamy po NL jak cos mowie po ang to mnie strofuje, bardzo duzo to daje

ja sie ucze sama na razie :) a tak to ogladam niemiecka telewizje itp. ale ciezko sie samemu uczyc niestety.. kupilam sobie ksiazke z nagraniami niemcow takze nie jest zle:)

Gość sdasdasd
ja tez sie na poczatku uczylam sama -to dobry pomysl, zbudujesz sobie jakies podstawy i nie bedziesz tak dukala po przyjezdzie:) jak wiekszosc przyjezdnych. a co do slubu i waszego zycia-coz no troche sie roznimy w pogladach, ale jak pobieracie sie za 1,5 roku to nie jest tak zle ostatecznie, pomieszkacie troche zobaczycie, ja zycze wam powodzenia!

Gość sdasdasd
no i ten neimiecki zazdroszcze. NL jest pieknym jezykiem, ucze sie z przyjemnoscia ale zawsze kochalam niemeicki no i niemiecki to jezyk swiatowy tuz obok angielskiego wiec wiecej ma zalet, a o niemieckim moge zapmniec bo jak chce cos powiedziec po n iemiecku ktorego sie kiedys uczylam to za cholere nie mige, bo mki wchodza holenderskie slowka, tak bardzo sa do siebie podobne te jezyki

a Ty w holandii bedziesz mieszkac na stale?? mysle ze po 2.5 latach zwiazku to nie jest bardzo za wczesnie dodam ze to bedzie kameralny slub a po jakichs kolejnych 1.5 roku bedzie "oficjalny"

ja sie uczylam francuskiego a niemieckiego nigdy.. nie znalam ani prawie jedego slowka po niemiecku.. a Ty skoro znasz niemiecki to pewnie latwiej Ci sie uczyc nl :) swoja droga to chyba mieszkasz nie tak daleko holandii skoro zamawiasz busa dla gosci.. ja jakbym zamowila to chyba by 24 godziny jechal

Gość sdasdasd
jedzie sie jakies 16h do mnie:) po 2,5 roku slub uwazam za normalna rzecz, tylko chodzi mi o te zareczyny...to mnie zabolalo, ze tak szybko ci sie oswiadczyl, po roku zaledwie a nawet przez ten caly rok nie mieszkaliscie ze soba tylko tych pare miesiecy a to naprawde co innego. dlatego bardzo dobrze zprzynajmniem czekacie ze slubem tyle:) w sumie nie ejst tak zle:) to moje zdanie, nie zamierzalam nikogo obrazac ani urazic. i naprawde zycze powodzenia wam. a z tym busem no widzisz ja mam z rodziny doslownie hmm 4 osoby. i to jakies ciotki same i jedna babcia i brat. rodzicow nie mam. i reszta znajomych wiec nie ma sensu by slub byl w pl...bo moj ma baardzo duza rodzine. a co zamierzasz w neimczech robic, jeszce tak sie zapytam z ciekawosci

Gość odadoajdoada
w niemczech magistra zrobic a ppotem pracowac na stale juz zostac :) ja mam bardzo duza rodzine takze bus odpada szybko sie oswiadczyl to fakt no ale slub az tak od razu nie jest :) dzieki za zyczenia

to ja bylam :)

Gość sdasdasd
aha, to super, 20 lat masz ja mam 27 dopier 2 lata w nl, ty w moim wieku bedziesz stara weteranka:) z extra praca i jezykiem perfect.

Gość xellenikaglotta
Za Niemca idziesz? To po co nasi pradziadowie z nimi walczyli jak teraz ich wnuczki same szwabom do łóżek się pchaja.... masakra i wstyd! atfu

ohh byloby super :) ok ja musze uciekac :) dzieki za rozmowe i zycze powodzenia na przyszlosc :)

Gość sdasdasd
:) dzieks, i powodzenia rowniesz raz jeszcze:)