Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssstttrrrr

prawo jazdy kat. B

Polecane posty

Gość ssstttrrrr

mógłby ktoś powiedzieć jaka jest długość hamowania na drodze suchej i śliskiej przy odpowiednich prędkościach? Jak nazywają się urządzenia do pomiaru płynów w samochodzie, np. do pomiaru płynu chłodniczego? I jeszcze jedno, może i głupie pytanie... parkowanie. Jeśli parkuję po lewej stronie to wracam na pas, z ktorego parkowałam czy wjezdzam na pas przeciwny?

Gość ssstttrrrr
nikt tu nie ma prawka?

Gość ssstttrrrr
pomozcie!

Gość ssstttrrrr
haalo

Gość ssstttrrrr
dlaczego nikt nie chce pomóc?

Gość lena/#/
sprwadź sobie w google

Gość ssstttrrrr
nie piszą konkretnie albo nie umiem znaleźć.

przy odpowiednich predkosciach nie wiadomo o jaka ci chodzi ale na mokrej hamowanie jest 2razy dłuzsze jak na suchej do pomoaru np.oleju to bagnet do płynu chłodniczego nie słyszałam bo jest na tym zbiorniku miarka min/max parkowanie wracasz na swoja prawa strone ta z której skreciłas

Gość ssstttrrrr
dzięki Ci. a to prawda, że 2 błedy na praktyce można zrobić? tak samo jak na teorii.

Gość a jajajaja
twój drugi błąd jest twoim ostatnim

ja robiłam 4lata temu to na teorii 2 a na praktyce nie wiem zalezy co zle zrobisz ja np miałam za pierwszym razem powtórke z łuku bo podobno cos sie nie podobało.A kolejnym razem mogłam 2raz poprawnie zaparkowac,bo za blisko auta było

Gość ssstttrrrr
uuh uspokoilas mnie troche. :D

rozumie ze to pierwszy egzamin bedzie? a bardziej bym Ci doradzała teorie poklepac:) idzie sie zamotac na tych pytaniach,jeszcze przy stresie:)

rozumie ze to pierwszy egzamin bedzie? a bardziej bym Ci doradzała teorie poklepac:) idzie sie zamotac na tych pytaniach,jeszcze przy stresie:)

Gość ssstttrrrr
nooo pierwszy raz :D a teorie wkuwam, wkuwam. :D

dla mnie teoria była najgorsza,niby umiałam w domu a jak potem przyszło co do czego to zadnej krzyzówki na tescie nie umiałam,wszystkie zaznaczałam na pierwsza myśl nie poprawiałam,ale idzie sie zamotac,ale nie strasze, a kiedy egzamin?? powodzenia

Gość ssstttrrrr
ja nawet w domu robie po 3,4 bledy. ;/ a egzamin w poniedzialek.

ja w domu tez czasem robiłam po kilka błedów,a na egzaminie nie brałam próbnego 5minut od razu na prawdziwy poszłam no fakt 2 błedy miałam hehh

Gość ssstttrrrr
a nie chcialabys mi tak ladnie po kolei opisac jak to bylo?

Gość ssstttrrrr
najlepiej caly egzamin. Bo przede mna jeszcze pół soboty, cała niedziela, pół poniedziałku, a ja juz sie stresuje!

no nie ma problemu:) 1 rzecz nie zapomnij wziąść dowodu osobistego:) W oŚrodku przed egzaminem teoretycznym dajesz dowód i zajmujesz komputer.Masz 5 minut próbnych pytan(nie wiem czy teraz tez tak jest,ja z tego nie korzystałam-dodatkowy stres). Nastepnie jest 20minut prawdziwego testu zaznaczasz odpowiedzi i gdy jesteś gotowa,bądź zrobisz to przed czasem naciskasz zakończ.Wtedy chwila prawdy czy zdałas czy nie,pisze od razu ile dopuszczalnych błędów ile popełnionych. Jesli zaliczasz idziesz na poczekalnie i oczekujesz aż Cię wywołają w moim przypadku było przez mikrofon,chyba ze w Twoim ośrodku od razu idziesz na plac manewrowy. Nastepnie wychodzisz na plac,egzaminator zawoła Cie do którego samochodu masz podejść.Włanczasz swiatła,mówisz jakie to są i gdzie sie znajdują.Potem otwierasz maske i pokazujesz gdzie jest płyn do spryskiwaczy,hamulcowy,i chłodniczy,oraz pokazujesz gdzie sie znajduje olej.(jesli auto bedzie właczone nie wyciagasz bagnetu,jesli wyłaczone wyciagasz) wsiadasz do auta egzaminator pokazuje Ci który plac do łuku jest Twój i kaze Ci sie przygotować:zapinasz pasy,ustawiasz fotel,lusterka. Po łuku czekasz na egzaminatora(musi wsiąśc z Tobą) i jedziesz na górke. Jesli wszystko zrobisz dobrze wyjezdzasz na miasto Powodzenia:)

Gość posiadaczkaa
teraz już nie pokazujesz wszystkich świateł ani wszystkiego pod maską tylko instruktor ma już zestaw np. światła cofania i zbiornik płynu hamulcowego - ja miałam tak. rób testy do bólu. Ja robiłam non stop w domu i potem nie było możliwosci błędu. Zero miałam na teoretycznym. Na praktyce za pierwszym nie zdałam. Przy parkowaniu skośnym - przy wyjeżdzaniu w lewo wrzuciłam prawy kierunkowskaz - bo miałam jechac w prawo. Za drugim bez problemu - miałam tylko tez powtórkę z parkowania bo za blisko samoochodu zaparkowałam. Głowa do góry. Cwicz te testy.

Gość ssstttrrrr
to sie takie proste wydaje, wszystko niby wiem, a jak przyjdzie co do czego to masakra.