Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

KUPIĆ CZY WYPOŻYCZYĆ?

Polecane posty

Proste pytanie: Lepiej jest kupować książki czy je wypożyczać??? Wiadomo kupić - masz dla siebie ale pewien koszt tego jest A wypozyczyc mozna wiecej ale nie ma sie danej ksiazki dla siebie i nie mozna do niej w kazdej chwili wrocić JAk uwazacie?

na studiach zrobiłam tak kupiłam jedną ksiazke za kupe kasy i ona służy do wielu przedmiotów a inne z których potrzebuje jednego rozdziału wypozyczam , z chomika albo xeruje dowiedz sie czy bedzie Ci potrzebna na długo

aha no i zalezy jakie ksiązki masz na mysli - jesli chodzi o belestryke to lepiej kupic i moc sie rozkoszowac a nie czytac na czas, 2 tygodnie i koniec

Są książki, obok których obojętnie nie przejdę i egzemplarz kupię, ale są też takie, do których nie będę wracała, więc wypożyczę. Osobiście kupuje dużo książek, nawet kilka w miesiącu. Nie żałuje sobie, bo kocham czytać. Teraz tylko rozglądam się za jakąś stylową biblioteczką. Jedną już mam zapełnioną po brzegi.

No właśnie ja też UWIELBIAM czytać Mam sporo książek Na jakiś czas zrezygnowałam z kupowania ale teraz chciałabym do tego wrócić Zastanawiam się tylko czy to rozsądne skoro większość pozycji można teraz wypożyczyć Quadratura Koła Marzę o własnej biblioteczce:)

adalis - ja lubię mieć poczucie, że książka, do której często zaglądam jest moja. Odwiedzam biblioteki, wypożyczam książki, ale te, które są moimi ulubionymi muszą zapełniać półki mojej domowej biblioteczki, a nie tej publicznej :)

Ludzie w moim otoczeniu (mąż,mama,tata) uważają że to wyrzucanie pieniędzy w błoto Skoro można wypożyczyć Ale podobnie jak Ty lubie czytać książkę wiedząc że jest tylko moja:)Że w każdej chwili mogę do niej wrócić

Ciężka decyzja - to naprawdę zależy jaka książka. Generalnie wolałbym kupić nową ale zobaczyłbym czy na Allegro nie ma taniej lekko używanej. Kwestia oceny czy naprawdę chcę mieć tę książkę czy wystarcza zapoznanie się z treścią jednorazowo.

No właśnie często jest tak że z opisu książka wydaje się fajna a okazuje się że jest beznadziejna Ryzyko niestety:P Podobnie kupowanie książek z polecenia znajomych - każdy ma sówj gust Byłabym w stanie zaryzykować Szkoda że mój mąż drze się że zgłupiałam i nie mam na co kasy wydawać;)

Poza opisem muszę przeczytać chociaż jeden rozdział książki, żeby stwierdzić czy chcę ją nabyć. Jak pierwszy rozdział mnie ujmie, to książka jest moja.