Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika997

chorzy psychicznie

Polecane posty

Gość nika997

witam, mam do napisania prace na temat społecznych skutków diagnozy chory psychicznie. mam do Was prośbę, napiszcie mi jakbyście się zachowali gdybyście się dowiedzieli, że Wasza sąsiadka albo ktoś Wam bliski został zdiagnozowany jako chory psychicznie? np. ma schizofrenię, paranoję, albo nerwicę natręctw?

Gość balbinaaaa, czo robisz?
wywołałoby to we mnie współczucie dla danej osoby a zarazem cieszyłabym się , że nie dotknęło to mnie.

Gość alkomaTT
zabral bym go na flaszke i wyleczyl dobrym slowem

Witam. Ja na co dzień pracuje w ośrodku dla ludzi przewlekle chorych psychicznie. I dla mnie wiadomośc o tym ,że ktos taki mieszka obok mnie nie zrobilo by na mnie żadnego wrażenia. Nawet nie wiecie ile osob dziennie mijacie na ulicy z takimi schorzeniami. a najwięcej można chyba spotkać na kafee:D:D:D ale to tak na marginesie:d

Gość z nerwicy natrectw
mozna sie wyleczyc calkowicie, natomiast z paranoi chyba nie, a ze schizofrenii na pewno nie, mozna lagodzic jej skutki farmakologicznie i dzialanaimi terapeutycznymi. Sa rozne postacie schizofrenii i rozne nasilenia. Ta choroba moze miec postac lagodna, az do niebezpiecznej dla otoczenia

Gość z nerwicy natrectw
Gdybym sie dowiedziala, ze ktos z mojego bliskiego otoczenia jest zdiagnozowany jako schizofrenik, na pewno baczniej bym sie mu (jej) przygladala, probowala rozmawiac przy nadarzajacych sie okazjach, sluchalabym tego, co ma do powioedzenia jego najblizsze otoczenie, oczywiscie z zachowaniem powsciagliwosci i umiaru. Nie prowokowalabym sama tych tematow

również chyba obserwowałabym tę osobę. bardzo ciekawią mnie takie rzeczy i z chęcią słuchałabym jej teorii . :) tym bardziej, że sama nie jestem do końca normalna.. :)