Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nelusiaaaaaa

jak bedzie wyglądało... ?

Polecane posty

Gość Nelusiaaaaaa

Jak myślicie, jak będzie wyglądać moje dziecko skoro ja mam ciemne oczy i kasztanowe włosy a mój mąż ma włosy czarne i oczy też ciemne.. ? ;) Baaardzo mnie to zastanawia .;)

oczy bedzie miec na pewno ciemne choc slyszalam ze wszystkie dzieci zaraz po urodzeniu maja niebieskie oczy i dopiero pozniej moze sie zmienic kolor;)

Gość Nelusiaaaaaa
Wydaje mi sie ze wloski także. ;) przeciez kolor (barwnik) czarny jest dominujący

wiec najprawdopodobniej tak wlasnie bedzie;) u mnie to jest wieksza niewiadoma bo ja mam wlosy ciemny blond i brazowe oczy a maz ciemny braz a oczy niebieskie wiec tym bardziej nie wiem jak bedzie nasza dzidzia wygladac||:D

Gość Nelusiaaaaaa
haaa no to serio wielka niewiadoma;) niezła mieszanka :d

ja i mój mąż mamy ciemne włosy i szare oczy a dzieciaki jasne włosy i oczy brązowe- geny dziadków...

Gość jkhk98tfghj
dużo jest możliwości, bo przecież może też odziedziczyć coś po poprzednich pokoleniach,ale najwieksze prawdopodobenstwo jest ze bedzie mialo czarne włosy i ciemne oczy :)

ja jestem brubetka o ciemnych oczach a maz blondyn o zielonych oczach.starsza corka to blondyna o brazowych oczach,mlodsza juz ma bardzo ciemne oczy(urodzily sie obie z szarymi) a wloski beda raczej ciemnijejszy blond niz u starszej (mimo ze urodzila zsie z ciemnymi). znajomej corka jest ruda z niebieskimi oczami,mimo iz matka blondynka a ojciec ciemny.

Gość uhauha
Dziedziczy się nie po rodzicach tylko dziadkach!!! Spaliscie chyba na biologii.

uhauha to ty spalaś na biologii :D:D:D dziedziczy się po rodzicach ale trzeba rozpatrywać róniez dziadków a czasami i pradziadków bo np gen niebieskich oczu może być ukryty przez wiele pokoleń jako najsłabszy ciężko tak określić jakby autorka chciała trzeba by rozrysować krzyżówkę genetyczną uwzględniającą 2-3 pokolenia wstecz a i jedna mała uwaga :) w 99% przypadków w wieku dorosłym mamy taki kolor włosów z jakimi się urodziliśmy nawet jeśli po drodze było coś kompletnie innego

Gość Izabela Barton-Smoczyńska
moja siostra piwne jej maz piwne corka niebieskie (ciemne) :D