Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentstudent

Dlaczego ludzie boją się matematyki dyskretnej ??

Polecane posty

Gość studentstudent

już kilka tygodni szukam korepetytora i wszyscy, z którymi się skontaktowałem, odmówili :o

bo to strasznie choojowa dziedzina matmy. rownie dobrze mozesz szukac korepetycji z drgan albo teorii sprezystosci...

Gość hmmmmmmmd
a co to za matematyka pierwsze slysze

Gość kkhgyuyukj
Matematyka dyskretna dziedzina matematyki, której jak sama nazwa na siebie wskazuje należy uczyć się dyskretnie. Wykładowca wchodzi na salę na paluszkach i w tenże sposób cały czas się porusza, co i rusz chowając się za ławkami i kolumnami. Na zajęciach tych mówi się wyłącznie szeptem (lub ewentualnie można pisać liściki na małych karteczkach, w ten sposób zwracając się bezpośrednio do poszczególnych studentów). Powszechne zastosowanie mają również puszczane oczka, oraz dyskretna gestykulacja. Ważne jest także, by na sali nigdy nie było zbyt jasno.

Gość Mirabelllllllla
miałam jej elementy na statystyce bardzo sobie chwaliłam :)

Gość studentstudent
nie zdam tego przedmiotu, jak nie znajdę korepetytora :o

Gość hmmmmmmmd
to po co ci w takim razie korepetycje z takiego czegos ? to nie umiesz bez korepetytora siedziec cicho? ja matematyczka nie jestem, ale jak chcesz moge ci dac te korepetycje za niewielka stawke. Razem pomilczymy i pochodzimy na maluszkach porozumiewajac sie na migi i ukradkiem puszczajac oczko. Wchodzisz w to?

Gość ach ta matma...
czesc. ja jestem matematykiem i fizykiem ale nie mialam na studiach matematyki dyskretnej i dlatego teraz jej po prostu nie umiem. ale dzieki za ten temat, podszkole sie i zaczne dawac korki ;)

Gość no commment
zeby uczyc sie tego to trzena byc bardzo madrym i można wygrać milion w totolotka to po cholere dawać korepetycje? zastanow sie chopie

Gość balbinaaaa, czo robisz?
czarna magia:D

Gość a co macie na tej
dyskretnej? grafy?

Gość ach ta matma...
a nie mozesz sam wypozyczyc jakies porzadne ksiazki i sie z nich uczyc??

Gość yy...
Mój narzeczony miał 4,5 za ćwiczenia, a 5 z egzaminu, może nie było takich wielu na roku, ale byli. Spróbuj poszukać kogoś kumatego ze starszego rocznika.

to sie przydaje w finansach i przy optymalizacji w firmach, ale wyprowadzanie rownan estymatorow bledow... ;/

Gość bo matematycy
nie lubią się ograniczać matma dyskretna jest ograniczeniem podmiotu a niematematycy próbują narzucić technikę używania matemayki zamiast tworzącyć narzędzia z tego co określa ona wybierają chwilową łatwiznę toż na początku elektroniki niedyskretność dominowała i została zastąpiona przez dyskretność bo łatwiej teraz w sprzęcie najwyższej klasy dominuje a w wysokiej przeważa niedyskretność ale głupawy post walłem :P

Gość ach ta matma...
Po prostu nie ma tego na każdym kierunku, ja studiowałam fizykę i tam nie było matematyki dyskretnej. Podobnie z matematyką finansową, też nie umiem. Za to analizę matematyczną mam w jednym palcu. Matematyka dyskretna jest taka dziwna, pokomplikowana bardzo, ale może tak tylko mi się wydaje bo nie umiem. Mam jeden podręcznik do tego przedmiotu, bardzo gruby i z tego co widzę to jakieś dziwactwa tam są... niewiele mające wspólnego z matematyką znaną na co dzień.

Gość sorry ale co trudnego w
dyskretnej niby jest? jedna z przyjemniejszych, jesli sie mysli oczywiscie