Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie mnie to martwi

skrzepy podczas miesiaczki

Polecane posty

pomozcie prosze bo nie wiem co robic.od 2 miesiecy podczas miesiaczki pojawily sie u mnie skrzepy .jest ich sporo.wczesniej tez sie zdarzaly ale bardzo bardzo rzadko i tylko malutkie ,jeden badz dwa.teraz jest ich duzo i boje sie.nie mam mozliwosci teraz pojsc z tym do lekarza bo jestem za granica.bede za miesiac wiec napewno wtedy pojde. od jakis 4 miesiecy biore tabletki clo ,stwierdzono u mnie PCOS a staramy sie o dziecko.czy to moze miec jakis wplyw??

Gość odkad biore tabletki
mam tak zawsze, zmienialam je 3 razy i zawsze jest tak samo :P

Gość asdfgygh
to nie są skrzepy... o matko :O to jest złuszczona wyściółka macicy. Obrasta taką "błonką" by przygotować się na zapłodnioną komórkę jajową. Gdy jest niezapłodniona i nie musi się zagnieżdżać - wyściółka jest usuwana i wydalana w postaci miesiączki... Czego Was teraz uczą na tej biologii..? :O

ja wiem co to sa skrzepy. ale czytalam ze nie zawsze jest to normalne.pewnie nie martwilabym sie tym wcale gdyby nie to ze pojawily sie nagle 2 miesiace temu podczas okresu. zastanawiam sie czy to nie ma nic wspolnego z clostilbegrytem ktory biore. ale dzieki za odpowiedz.

moze jest ktos jeszcze kto ma podobnie??lub wie cos wiecej na ten temat

Gość vzzfvZSv
ja mam regularne, bezbolesne miesiączki i tak jak Ty skrzepy(zawsze je miałam), urodziłam dziecko w pierwszym cyklu starań

Gość a ja.....
to jest endometrium, które się złuszcza. Jest to jak najbardziej prawidłowe. Może wcześniej miałaś mniejsze endometrium? Wiadomo, im większe tym lepiej w przypadku starań

Sądzę że opisane zjawisko wiąże sie z kuracją którą przechodzisz. W ulotce Clostibegytu http://www.egis.pl/dla-pacjentow/leki/inne/clostilbegyt-clomifeni-citras.html jako mozliwy skutek uboczny podano "zaburzenia miesiączkowania, nieprawidłowe krwawienie z dróg rodnych" Myśle jednak że o ile nie ma innych niepokojących objawów w szczególności powiększenia jajników nie ma powodu do zmartwień. Nie chcialbym się jednak autorytatywnie wypowiadać na podstawie fragmentarychnych informacji bez znajomości całości przypadku. Zaobserwowne zmiany powinnaś zgłosić lekarzowi podczas najbliższej wizyty.