Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka11111111111111

pizzerinki winiary - MASKARA!

Polecane posty

Witam. Postanowiłam podzielić z Wami swoją opinią co do pewnego produktu firmy Winiary. Otóż dałam się namówić przez córkę do kupna 'pomysłu na... pizzerinki z szynką i pieczarkami'. Zobaczyłam, że przepis jest bardzo łatwy, mam wszystkie składniki w domu i nie będę musiała nic innego kupować na ten dzień. I niestety... Masakra. przepis jest nie dopracowany, podane jest 1,5 szklanki mąki, a jeżeli się klei do rąk to żeby dodać jeszcze szczyptę. Ja dodałam chyba ze 4 szklanki, ciasto wciąż było luźne i lepiące no i oczywiście po odstawieniu w ciepłe miejsce i nakryte ściereczką (według przepisu) nie wyrosło. I co z przyszykowaną resztą produktów? Wszystko o tej porze zamknięte, nic nie dokupię. Obiad skończył się na kanapkach ze startym serem i pokrojonymi pomidorami. Podzielcie się swoimi opiniami. Pozdrawiam

Gość hghtr6g
ja nigdy nie kupowalam takich reklamowych. za to moja ciotka caly czas to robi.. pewnie jej wychodzi :)

Gość -Bimb-
Marna z ciebie kucharka :D

Ja robiłam i wyszły super. Rzeczywiście trzeba nieco więcej mąki. I ciasto trzeba odstawić w ciepłe miejsce żeby wyrosło, raz postawiłam koło kaloryfera, raz na górze piekarnika. Polecam

W sumie ja też zbytnio takim reklamowym nie ufam, w większości mnóstwo chemii, placków ziemniaczanych knorra jeść się nie dało.

LittleMee, a ile mąki dodałaś?

Na początek te 1,5 szklanki, ale póżniej to nie liczyłam, tak, żeby ciasto się nie kleiło do rąk i wałka. Na pewno wyszło jej więcej.

a ciasto bardzo chemiczne w smaku wyszło?

zastanawiam co by było gdyby upiec to ciasto nie wyrośnięte..

Gość trele morele30
Ja tez mialam kilka przygod z takimi cudownymi pomyslami na... Niektore rawelacyjne i do dzis robie a niektore... Na samo wspomnienie chce mi sie smiac. Np golabki bez zawijania ktore za cholere nie chcialy sie trzymac kupy i w efekcie na patelni powstala jedna wielka breja. Postepowalam zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Gość trele morele30
Albo te nieszczesne placki ziemniaczane. Nie wiem jak oni to robili ze wyszlo im az tyle. U mnie wyszlo jakies 5,6 sztuk. Smak ohydny i w ogole do placka to to nie podobne...

A ja robiłem te gołąbki bez zawijania i wyszły bardzo dobre. Wydaje mi się, że trzeba przyzwoitego mięsa użyć. Jeśli kupiłaś najtańsze to nic dziwnego. Nie wiem, ale mielone to powinno być zmielone mięso, a nie taka paciaja jak się czasem w sklepach widzi. Zrobiłem z mielonego z szynki (kupione w Biedrze) i wyszły mi naprawdę smaczne. Kapustę poszatkowałem w malakserze

to sa wszystko bardzo latwe przepisy, bo zrobic pizze z domowch skladnikow jest mega latwe. maka, woda, drozdze, troche soli... wiec tak naprawde w tej gotowej mieszance sa tylko suche drozdze z odrobina soli i pewnie jakichs ulepszaczy no bo nie wyobrazam sobie co by moglo jeszcze tam byc skoro kaza dodac wode, make i olej.. tak samo mozna kupic nalesniki w proszku, do ktorych dodaje sie tylko wode i miksuje, bo w skladzie jest maka i suche jajka i pewnie odrobina sproszkowanego mleka dla smaku.

i ze niby szybko sie robi i latwo ale nie szybciej i latwiej niz by samemu zrobic. nie raz juz sie na tym wlasnie zlapalam. to samo z ciastami w proszku. niby gotowa mieszanka ale trzeba dodac maslo, jajka, czy wode a tak naprawde kupuje sie mieszanke maki z proszkiem do pieczenia i ulepszaczami. czy tam odrobina kakao dodatkowo..

trele morele30 a z tych rewelacyjnych które byś mogła polecić? mi gołąbki bez zawijania wyszły całkiem w porządku, ale bez szału, poprostu kotlet z ryżu, mięsa i sosu ;)

tak to kurcze jest, że człowiek zamiast sobie ułatwić to narobi niezłego bigosu w kuchni.. Cóż, ale dobra jest na przykład masa krówkowa, nie trzeba się męczyć z mlekiem skondensowanym parę godzin..

Gość Ups..........
Autorko u mnie tak samo robiłam te pizzerinki i za cholerę nie chciały się odkleić od rąk mąki to nie wiem ile dosypałam i nie wyszły dobre, ale ja nienawidzę gotować.

Gość LudzkaGłupotaNieZnaGranic
A czego oczekiwać po np. plackach w proszku:P Czasem warto zrobuć coś samemu - na to samo wyjdzie. Masa krówkowa jest ok (tak słyszałam ponieważ jeszcze niej nie korzystałam) jednak taka masa, a np. pizza z proszku to jednak mała różnica:)

hahadjhdhsl ogarnij sie człowiek, to ze sie eksperymentuje takze z gotowymi daniami to nie znaczy, ze nie umie sie gotowac! za to ty tymi przeklenstwami reprezentujesz to jak cie wychowano

Gość goska3331
ja tez dzisiaj te pizzerinki robilam i rzeczywiscie ciasto sie klei :( musialam to wyrzucic do smieci :(

Ja też je robiłam i wyszły nawet dobre :) tylko że ja wyrobiłam ciasto, dodałam troche więcej mąki niz w przepisie, odstawiłam do wyrośnięcia i dopiero potem dodałam resztę mąki, tak żeby było mniej więcej dobre na gęstość. Wiadomo że jeśli dasz cztery razy tyle mąki a drożdży jest na jedną porcje to nie wyrośnie.

Gość słuchajcie kobietki:)
nie wiem co to za pizzerinki knorra.,ale ja mam fajny przepis na placki "pizzówki" i chetnie się z wami podziele:) składniki 9 łyżek maki pszennej 3 łyzki maki ziemniaczanej 1 jajo(albo 2,nie pamietam:)) wegeta oregano 1 szklanka letniej przegotowanej wody Z tych składników robimy ciasto,ma konsystencje nalesnikowego. Do ciasta dodajemy : 15 dkg sera zółtego startego na duzych oczkach 1 cebule pokrojona w kostkę 15dkg pieczarek pokrojonych w kostke 1 paprykę (w kostkę:)) 1 marchewkę starta na duzych oczkach (niekoniecznie) mieszamy,doprawiamy do smaku,smazymy jak ziemniaczane SMACZNEGO:)

Gość jak zrobię...
to się wypowiem:)

Gość Anulkaaaaaaggg
mnie również ciasto nie wyrosło i poza tym każdy źle się czuł poi zjedzeniu tych pizzerinek. Nie polecam!

Gość papla666
Ja w ogóle nie kupuje takich rzeczy. Żadnych gotowców ciast, zup w proszkach, sosów w proszkach...spodów do pizzy. To straszne badziewie... Ja wiem, że czasem człowiek nie ma czasu, albo jest zmęczony by coś tam samemu upichcić...Ale dla mnie to trucie organizmu i tyle. Raz na jakiś czas-ok, tak jak hamburger... Ale...leniwce się cieszą...

Gość dzika79alicja
a i owszem leniwce się cieszą, ja bywam czasami takim leniwcem, który chętnie se kupi pomysł na..., bo to łatwe, a jak człowiek zmęczony po pracy wraca i jeszcze 100 spraw na głowie to może nie mieć siły myśleć co tu ugotować. Ja korzystam z pomysłów na ... i robię sama wg swoich pomysłów :) A tak na temat: chciałam kupić te pizzerinki i szukałam opinii więc wg Was warto czy nie warto? Pozdrawiam :)

Gość babeleee
Nie kupuj tego: płacisz za trochę drożdży i to suchych, a nie świeżych, sół i ew. spulchniacz. Za cenę tego świństwa możesz zrobić pizzę z 1 kg mąki, drożdży, 8 łyżek oleju i słoiczka koncentratu - a to nie są 4 małe kółka, tylko dwie i pół dużej blachy na grubym cieście! - dodajesz oczywiscie składniki typu szynka, ser itd, ale to i tak musiałabyś dodać osobno do "pizzerinek". Tym raem to oszustwo - prawie 3 zł za