Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymeldowanie

Jak wylemdowac niechcianego lokatora?

Polecane posty

Gość wymeldowanie

Mieszkam w mieszkaniu z bratem ktorego wziełam po swoj dach bo nie miał chwilowo gdzie mieszkac. zaledowałam go wiec u siebie. brat jest aktualnie bezrobotny, ma teraz szukac pracy ale nie kwapi sie do tego, a zamiast tego pije codziennie i robi awantury. co moge zrobic by go wymeldowac i nie miał wstepu do mojego mieszkania?:(

Gość 52353252
Musisz znalezc mu mieszkanie zastępcze. :p

Gość rtyjk,m nbvc
jeśli przebywa w miejscu zamieszkania szanse są zerowe

Gość wymeldowanie
I jak to bedzie wygladało skoro on obecnie nie pracuje (ale ma własne oszczednosci). kto by płacił za to mieszkanie zastepcze?

Gość aawvg
a jest zameldowany czy tylko przebywa czasowo?

Gość Adamo...
jak jest zameldowany na stale to klops nic nie zrobisz jedynie dobra wola brata by zechciał się sam wymeldować twój błąd ze go zameldowałaś na stałe inaczej by było jakbyś go zameldowała na pobyt czasowy

Gość 52353252
Jesli jest alkoholikiem to mozesz wystapic do sądu o nakaz przymusowego leczenia. A ogólnie to chyba musisz sie dogadac, albo tak uprzykrzac zycie, że sie sam wyniesie. Hałasy w nocy, moze jakieś zwierze co nie lubi z pchłami, ?? Sa tez jakieś leki co znacznie zmniejszaja apetyt na alkohol.

Gość wymeldowanie
on juz był na leczeniu kilka razy ale zawsze po kilku dniach wypisywał sie na własne ządanie:(

Gość wymeldowanie
brata zameldowałam bo mowił ze sam nie jest w stanie sie utrzymac w mieszkaniu a chciał teraz szukac pracy. dlatego go zameldowałam. nasi rodzice nie zyja:( teraz sobie z nim nie radze bo od 2 miesiecy siedzi na doopie i nic nie robi. do tego te ciagłe awantury;/

To zgłaszaj na policję awantury, będziesz miała chociaż jakieś dowody. I radzę iść do jakiegoś radcy prawnego, bo będziesz miała problemy z bratem.

Gość Wader - Wader.
do wspólnego utrzymania nie jest potrzebny meldunek moglas go zameldowac na pobyt czasowy po co meldowałas brata na stałe?????????????????????????

Gość Oczywiście że
zrobiłaś duży błąd że zameldowałaś go na stałe.Meldunek czasowy daje takie same prawa do zasiłków,statusu bezrobotnego itp.Co do przymusowego leczenia to też ciężka sprawa ponieważ musi występować równocześnie rozkład rodziny a on jest singiel.Chyba że wszczyna awantury ale wtedy musisz wzywać policję.Opinia policji będzie wiążąca dla sądu.

Gość wymeldowanie
a myslicie ze jakies nagrania jak jest pijany i wszczyna awantury bede pomocne w razie wezwania policji?

Gość wiedzzzminn
nic nie zrobisz nic

Gość a po co go meldowałaś???
przeciez w polsce nie ma juz obowiązku meldunku.... Wszystkie, nawet najmniejsze awantury zgłaszaj na policję, złóz w sadzie wniosek o przymusowe leczenie brata (jak go sąd skieruje to nie będzie sie mógł wypisac sam), nie gotuj mu, nie sprzataj i nie pierz-może się sam wyniesie

Gość wymeldowanie
zameldowałam go dlatego ze mieszkam za granica a on przyjechał do mnie z polski. bo chciał tutaj szukac pracy. stad musiał miec stałe zameldowanie zeby zgłosic go jako bezrobotnego do biura pracy. nie myslałam zdroworozsadkowo tylko pod wpływem chwili sie zgodziłam bo to moj brat:( zrobiłam bardzo zle i teraz zaczynam tego załowac,,,

Gość wiedzzzminn
masz coś z łbem laska jeśli to inny kraj po kiego tu pytasz?

Gość wymeldowanie
Mieszkam teraz W Opolu

Gość Anka35-
idz z tym topikiem na Po za polską praca studia i życie a nie tutaj

Gość hahahahahahahahahaha......
To gdzie w koncu zameldowalas tego brata? :O W Polsce czy w jakims innym kraju?

Gość wymeldowanie
a to czemu? nie podoba ci się coś?

Gość FrenzApol
dajcie spokój ta laska jest jakas nie kumata pisze o zameldoaniu potem pisze ze zagranicą ręce opadają

Gość wymeldowanie
brat znowu się nachlał i mnie pobił :(