Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inna888888

pomóżcie, windows vista.....

Polecane posty

Gość inna888888

będę wdzięczna jeśli ktoś mi doradzi co mam w tym temacie począć.... Mianowicie, 2,5 roku temu kupiłam laptopa w media markt. moja wiedza na ten temat była bardzo uboga więc wybrałam droższego myśląc, że posłuży dłużej i będzie lepiej się sprawował. Na pewne rzeczy w ogóle nie zwracałam uwagi...np nie wiedziałam, że gwarancja jest dwa lata i z paragonem ( na szczęście przez te dwa lata nie miałam żadnych komplikacji z pracą na nim) no i oczywiście nie wiedziałam, jak ważna jest płyta z windowsem ( prawdę mówiąc to nie bardzo pamiętam żeby była jakaś płyta gdyż jak tylko go odpaliłam to oprogramowanie już było zainstalowane. Naklejkę z kluczem nakleiłam pod spód laptopa ( i znów nie wiedziałam jak ważny jest ten klucz) naklejka z czasem się starła a klucz diabli wzięli. Tydzień temu miałam lapka po raz pierwszy w serwisie ( coś tam się spaliło i wiem, że czyścili BIOs czy coś w tym stylu)tydzień było wszystko ok ale od wczoraj pojawia się komunikat, że mam aktywować klucz windowsa. Jak daję "anuluj" to znika mi tapeta ( ikony są ale na czarnym tle) i na dole pisze.."ta kopia systemu windows nie jest oryginalna" Czy muszękupić cały windows? i ile taki kosztuje? Z tego co czytałam w necie to możliwe że może jakiś wirus ale przeskanowałam go już kilka razy ( comodo) i jakimś skanerem, który był już zainstalowany od początku.

Gość inna888888
więc wykluczam wirusy itp...

Gość co do anty hbs:
po reinstalacji windowsa trzeba go aktywować. Inaczej po jakimś czasie się zablokuje i nie będzie działać. A dlaczego po prostu nie klikniesz aktywuj?? W laptopach system jest instalowany że tak powiem domyslnie z ukrytej partycji i nie wpisuje się klucza tylko od razu ma wgrany. Aktywuj system i powinno byc ok. Swoją drogą mam laptopa dłużej niż ty a klucz na nalepce jest cały czas doskonale widoczny.

Gość inna888888
ok spróbuję jak radzisz. Jeśli chodzi i nalepkę to dosyć "mocno"eksploatuję go ( np na kolanach) przez co nalepka się starła.

Gość co do anty hbs:
no to i tak jakaś kiepska ta twoja naklejka. Bo mój szorował po kolanach, po stołach i podstawkach różnych i dalej jest ok. :)

Gość inna888888
niestety nic to nie dało, potrzebny jest kod, którego nie posiadam. Czy wiesz może co mam kupić? czy muszę całą vistę? i jaki to koszt? Za pomoc będę wdzieczna. I jak długo może taka nieaktywowana wersja działać?

Gość do jadwisiii
masz dwa wyjśc1a: 1. albo będziesz śmigać na piracie :) 2. albo zrób zdjęcie naklejki dołącz nr seryjny laptopa i wyślij do Microsoftu jest szansa że podeślą CI Twój klucz - 🖐️

Gość co do anty hbs:
nieaktywowany system działa z tego co znalazłam niby 30 dni. Skoro klucza nie masz to klops -musisz nabyć nowy system koszt od ok. 300zł. Popytaj w sklepach.

Gość inna888888
dzięki, z tym zdjęciem na pewno spróbuję, może się uda. Od miesiąca mam czarną serię wydatków związanych z laptopem ( najpierw zasilacz, potem drugi, bateria, i w końcu serwis) a teraz jeszcze ten cholerny klucz. Czy na tej wersji nie aktywowanej ( przynajmniej do czasu odpowiedzi z microsoftu) będzie możliwa dalsza praca? czy będzie on po prostu działał?

Gość do jadwisiii
to pewnie masz HP ;) scierwa sie sypia niczym snieg z nieba :D zadzwon do Microszmaty na infolinie - zobaczymy co powiedza

Gość inna888888
zgadza się, mam HP

Gość do jadwisiii
pamietaj ze do HP tez mozesz w tej sprawie sie udac do centrali i ci i ci powinnii Ci pomoc, takze startuj bo 30 dni szybko miną :)

Gość inna888888
telefon do hp wykonany :) dobrze, że zarejestrowałam się na ich stronie zaraz po zakupie sprzętu :) okazało się, że to nie wina klucza produktu tylko coś z windowsem ale żeby dokładnie określić co to muszę najpierw wykonać kopię zapasową systemu ( niestety nie mam w domu tylu płyt i dopiero jutro muszę kupić). Spróbuję przeinstalować system i jeśli to nie zda egzaminu ponownie skontaktować się z hp

Gość inna888888
dziękuję wszystkim za pomoc:)