Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparatkaa

NEBULIZATOR INHALATOR

Polecane posty

Gość aparatkaa

proszę o pomoc moja mała 1,5 roku powinna korzystać z ww. urządzenia, ale nie chce, ucieka, nie nałoży maseczki, nie weźmie ustnika do buzi, bo leci para i buczy. jak mogę ją nauczyć? na sucho nawet nie wexmie bo widziała już jak działa i ucieka

a nie możesz jej zrobić inhalacji "po staremu" ? garnek z gorącą wodą, lek do wody. wejdź z nia pod koc. weź latarke, bawcie sie,. przy okazji sie nawdycha

No cóz - to dla jej dobra więc lepiej sie postarac ja przekonac. Ja zaczynałam inhalowac córke jak miał rok i 4 mies. Tez sie bała, płakała, uciekała ... proponuje poczytac razem ksiazkę, poogladac jakąs bajeczke. Pobawic sie paluszkami w sroczke np. jakos ją zając. Na poczatku inhalowac krótko ale czesciej. Pozniej sie przekona i przyzwyczai. Ja teraz próbuje inhalowac mojego 5 miesieczniaka. Nie rezygnuj z inhalacji bo to lepsze niz pakowanie w dziecko antybiotyków. Powodzenia

Gość mama na 2 etatach
meaaa jak musisz dać lek, to ten garnek możesz sobie wsadzić. Ja robię inhalacje od samego początku, dopóki chłopcy nie urośli zawsze inhalowałam ich na śpiąco. Spróbuj - jak mocno zaśnie (nawet w środku nocy) przyłóż ustnik jak najbliżej nosa. Podczas snu dziecko równo oddycha, więc na pewno inhalacja jest efektywniejsza niż wtedy, gdy dziecko walczy i nie chce wdychać. Teraz robimy inhalacje normalnie, ale zaznaczam, że moje dzieci są przyzwyczajone (nawet 3 razy dziennie robimy) i zazwyczaj przy bajce.

Gość młodamamuśka25
Tak, ta rybka od Diagnostic jest super. Tak naszą malą nauczylismy, od teraz lubi inhalacje...

Gość sara

Ja kupiłam   Baby rok temu i poki co wszystko pracuje dobrze, szybko wydajnie. Bardzo sobie chwalę szczególnie smoczek (dla dziecka rewelacja) i też maseczki są wygodne wyprofilowane nie uwierają można podać aerozol bez strat. Sama konstrukcja w opływowym kształcie, stabilna ustawna, inhalator się nie wywraca podczas pracy, można podać lekarstwo w bezpiecznych warunkach.

Gość natiki
Dnia 2.01.2019 o 14:13, Gość sara napisał:

Ja kupiłam   Baby rok temu i poki co wszystko pracuje dobrze, szybko wydajnie. Bardzo sobie chwalę szczególnie smoczek (dla dziecka rewelacja) i też maseczki są wygodne wyprofilowane nie uwierają można podać aerozol bez strat. Sama konstrukcja w opływowym kształcie, stabilna ustawna, inhalator się nie wywraca podczas pracy, można podać lekarstwo w bezpiecznych warunkach.

Myśmy też z mężem kupili ten polski Baby marki Sanity i działa cicho, nie ma takich szumów i drgań jak to czasem się czyta na forach, że kompresor może wytwarzac.