Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulllllllllllllllllliiiiiiiiiii

co jedza Wasze 7 miesieczniaki karmione piersia, bo moj nie chce

Polecane posty

narazie prawie nic poza mlekiem.. sprobuje sobie tylko troche a potem zapija mlekiem.. jak jest u Was??

podnoszę

Gość upupupupuuu
upupuuu

Gość kooorvi
oprocz mleka 3 posilki - obiad - jakies warzywa, mieso, ziemniaki czy makaron czy ryz, przecierane (hipp), po nim troche przetartych owocow albo rozdziabanych widelcem -kaszka z owocami -kaszka na mleku, czesto z bananem Jak ma 7 miesiecy, to dobrze by bylo, zeby jednak juz chcial :) Moze sprobuj na poczatek dodawac mu do mleka np, kaszki, troche, nieduzo, zeby mial znajomy smak, i jednak sprobowal tego nowego - a potem stopniowo zmieniac proporcje

a na mleku piersiowym kaszke da sie zrobic???

Gość Lidziek
Raczej nie wydaję mi się żeby to było możliwe, zresztą tu nie chodzi o to co je tylko jak je...moja mała też nie chciała nic jeść tylko cyca..stopniowo po troszku, z czasem coraz więcej aż w końcu się udało...Proszę pamiętać dla dziecka to nowość i musi się nauczyć tej trudnej sztuki gryzienia i łykania...z resztą trening czyni mistrza:)

mój lubi probowac tego co ja jem, ale tak po 3 lyzeczki a potem traci zainteresowanie

Gość Lidziek
Niestety tak jest...w takich przypadkach trzeba wręcz anielskiej cierpliwości by się z tym uporać...Moja córka to nawet butli nie chciała tylko cycek...musiałam wywalić kupę pieniędzy na butelkę imitującą kobiecą pierś dopiero w tedy zaczęła pić herbatki i soczki...dopiero po długim czasie...stopniowo zaczęła jeść...a po tym wszystkim jeszcze poprawiła cycem. Z tym że ja już po 4 miesiącu zaczęłam ją uczyć a miesiąc temu odstawiłam ją na dzień od piersi w ogóle i dopiero na noc dostaje cyca...