Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Trzeba byc czlowiekiem bez serca i wartosci, zeby jesc mieso

Polecane posty

Gość chciałabym mieć tylko takie
problemy :) Zajmij się sobą dziecko, a nie innymi..

A ja lubie mieso, kocham jeśc kurczaki, wołowine...:) I nie uwazam, ze jestem czlowiekiem pozbawionym wartosc- moja rada, LECZ SIE!

Gość Najtynieczka18
xmadziuskax (ilość tematów: 183, ilość postów: 142) Wypierdalaj tłumoku :-D

nie zabijaj czlowieka, a nie zwierzecia, po to zreszta hoduje sie zwierzeta, a poza tym Jezus obdarzal miloscia pasterzy, którzy pasli owce, zeby pozniej nakarmic nimi swoje rodziny

Gość asdfafggggggggasdf
Nie wyobrażam sobie życia bez mięsa, najlepsze jedzenia na świecie to mięso w każdej postaci i żadne warzywa MI go nie zastąpią, a że ty jesz warzywa to twoja sprawa i nie obchodzi mnie twoja opinia na mój temat.

Gość a kto je zabija?
my tylko je jemy

tepa piczko to moze nie zabijaj tez roslin, bo one tez zyja i oddychaja, rosna, wiec najlepiej najedz sie powietrzem

Gość asdfafggggggggasdf
xMadziuskax Z tego, co wiem, to piate przykazanie mowi:nie zabijaj, a nie nie zabijaj ludzi. Przecież Jezus pomnożył ryby dla ludzi żeby je zjedli, więc też uważasz go za zbrodniarza?

Gość autorko - tak z ciekawości
jadasz jajka - nienarodzone kurczaki? :) I roślinki, które ktoś posadził, żeby rosły? Może przestań jeść, bo wszystko co niknie w twoim ustach to zabijanie tego co żyje i rośnie..

Gość ojtam ojtam
:classic_cool:

Gość firanka w okienku
Ty tak jak Dżoana masz dziwne spojrzenie na religię

xMadziuskax Dziwne tłumaczenie słów i czynów JEzusa:D Nie jedz roślin bo to tez zbrodnia - one żyją!!!!!!!!!!!!!!!

Wiesz, zycie czasem potrafi byc paradoksalne, moja ciocia w mlodosci musiala jesc mieso(byla chora) wiec zeby zyc musiala "zabic"

Gość masz problem z działami
Bo według biblii, bóg nie stworzył zwierząt po to aby były wykorzystywane przez człowieka, zabijane, a ich mięso konsumowane. Według Biblii bóg stworzył zwierzęta dla towarzystwa człowieka. Kto w takim razie z was postępuje zgodnie z wiarą katolicką?

o tym się przekonamy na sadzie ostatecznym. Powiedz mi to jest efekt twoich przemyslen? ten temat? Co chcesz zdzialac wstawiajac taki temat?

Następny genialny interpretator pisma:D Jak juz czytasz to powinienes znac opisy uczt w ktorych brał udział PAn JEzus - było tam mięso Nie wolno stawiać zwierząt na równi z ludzmi (choć niektórzy intelektualnie dorównują im poziomem). Grzech jest wtedy gdy zabijane są dla rozrywki Zabić zwierze by przezyc to nie grzech

Gość Beretta84
witam Was wszystich! sama nie jestem wegetarianinem i uwazam ze jedzenie miesa jest jak najbardziej ok, bo skad brac potrzebne nam do zycia wartosci odzywcze, sama kapusta czlowiek nie zyje a na szczescie ludzie nie wymyslili ich substytutow sztucznych w klimacie GMO ktore jest mega zlem i odbije nam sie czkawka(zobaczycie) fakt faktem patrzac np na takie zdjecia np http://krolikowo.com/wp-content/uploads/2011/07/kroliczek.jpg mozna sie zastanowic czy zjedzenie takiego zwierzaka jest ok wg naszego sumienia jednak z drugiej strony dostaje go na talerzu w sosie i sie nad pierwotna forma nie zastaniawiam, sa tez inne aspekty jedzenie miesa gdyz sa powody do myslenia ze jest ono szkodlwe-->sytuacja mojej kolezanki : http://postlinknews.com/349news.php zmarla poniekad przez wlasnie to, kazdy ma swoje sumienie i myslenie i tym skoncz moj wywod... :)

Gość jam jest powietrze
tepa piczko to moze nie zabijaj tez roslin, bo one tez zyja i oddychaja, rosna, wiec najlepiej najedz sie powietrzem i wypraszam sobie, żebyś namawiała autorkę do złego :o mnie też boli to, że przechodzę przez nosy ludzkie i tam umieram, wydalona :classic_cool:

Gość na ostrzu noża
ja jednak podam przykład: I rzekł Bóg: „Oto wam daję wszelką roślinę przynoszącą ziarno po całej ziemi i wszelkie drzewo, którego owoc ma w sobie nasienie: dla was będą one pokarmem. A dla wszelkiego zwierzęcia polnego i dla wszelkiego ptactwa w powietrzu, i dla wszystkiego, co się porusza po ziemi i ma w sobie pierwiastek życia, będzie pokarmem wszelka trawa zielona. I stało się tak. A Bóg widział, że wszystko, co uczynił, było bardzo dobre (Rdz 1,29-31). Ciężko z interpretacją ;)

Gość pani Alicja
ja to nawet jadłam zupę z płodów ludzkich :classic_cool: