Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zmienic???????

Jak urozmaicic menu dziecka?Jestem juz tym załamana.

Polecane posty

Normalnie siły mi brak,starszy syn zje wszystko ze smakiem,owoce,warzywa,nabił,cokolwiek co ugotuje on zjada,każdej nowości spróbuje.a młodszy (3latka) ciągle by tylko jadł to samo-zupe pomidorowa,parówki i serki danio.Właściwie tym mógłby życ non stop i nie znudziło mu się.Tak bym chciała go zdrowo odżywiac ale on na wszystko mówi ze nie lubi. Kilka przykłądów: -jajka nie zje i nie zjadł nigdy w życiu,chyba że w panierce albo w zupie. -mięsko to tylko pierś z kurczaka i jesli go najdzie to zje a jak nie to same ziemniaki. -zupy,głownie pomidorowa ale nie daję sie zeby mu gotować codziennie więc zjada inne np jarzynoiwą,brokułową,rosół,barszcz. -owoce: jabłko,banan,czasem mandarynkai winogron,reszty nie tknie. warzyw,prawie rzadnych,nie ma mowy zeby zjadł ogórka,pomodora,buraczki do obiadu czy marchewkę,to samo z surówkami.Nie tknie za nic na świecie. picie- tu nie ma problemu bo lubi herbatkę,soki,kompot,mleko. nabiał- serki waniliowe,jogurty- mniej ale zje.Zadnego sera zółtego,topionego,twarozku. -czasem zje kanapke z szynką ale bez niczego (zadnego pomidora itp) Uwielbia makarony,kluski ślaskie itp ale same już z serem nie zje. Normalnie już nie mam siły,czy on z tego wyrośnie?Dodam ze nie daje mu zadnych chipsów,paluszków,chrupek itp zeby go nie zapochały.Są jakieś sposoby żeby mu pomału wprowadzac nowości?

Moja siostra właśnie taka była :) Przeszło jej kiedy poszła do przedszkola, tam wszystko było super i jadła.

o jejku to chociaż mam nadzieję ze to sie zmieni.ale u nas jest takie przedszkole ze nie dają jedzenia bo dzieci są tylko na 4 godziny :-)

próbowałam :-( on się będzie bawił ,będzie mi pomagał w gotowaniu ale nie zje tego,niestety.On nawet nie wie czy coś lubi bo z góry zakłada ze nie i nie próbuje.

Gość topica
Musisz mu gotować to co lubi. Widocznie jest typem niejadka. Jada tylko to co mu odpowiada. Znam ten typ. Byleby cokolwiek jadł. I zachęcaj go jakoś. Powiedz, że jak zje obiadek to pójdziecie na spacer, albo zrobicie razem deserek np. galaretkę z rodzynkami czy co tam jada z owoców. Musisz próbować.

eee nic mu nie bedzie. Ja bylam wlasnie takim dzieckiem i nic mi sie nie stalo, przezylam i mam się dobrze. Do jedzenia dostawalam tylko to co lubilam, a to byly glownie serki i zupa pomidorowa i tak do 14 roku zycia.

Gość topica
Możesz też mu mówić, że przerośnie starsze rodzeństwo, bo mięska się rośnie ;) U mnie działa.

Gość mama sama w domu...
mój je tylko 1 posiłek dziennie około godz 13-14 a tak jak mu coś zrobię do jedzenia ląduje w koszu albo jem to ja lub mąż, potrafi cały dzień być na plasterku sera i 3,4 gryzach chleba jest wybredny nie zje wszystkiego co my a tak w ogóle co barrrrrdzo mało je. Lekarz powiedział ze jak będzie chciał jeść to si,ę upomni na szczęście dobrze mierzy i waży

topica- hmm... on to sobie lubi pojeść duzo ale własnie to co lubi,np kluseczki,zje tyle co mąz.

Gość xxxyyzzz
Jak dla mnie to on wcale tak ubogo nie jada. Nie daj sobie wejsc na glowe, ze bedziesz mu gotowac osobno dla niego. Owszem, musi zawsze byc cos, co on akceptuje, ale nie wszystko pod niego. I jak nie zje, to trudno. Wie, gdzie jest lodowka, niech sobie cos wezmie, jak zglodnieje