Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I sama nie wiem :(

I sama nie wiem :(

Polecane posty

Gość I sama nie wiem :(

Helloł :) Mam do Was mamusie pytanka: Zatem Czy po powrocie do pracy 3-12-2011 nalezy mi się 2 dni opieki nad dzieckiem? czy to jest jakos liczone od nowego roku? Czy karmiąc piersią me dziecko mam krótszy czas pracy? jesli tak to o ile i czy musze przynosic do pracy jakies zaswiadczenia? I czy przy pracy 3 zmianowej ( równiez nocki) pracodawca ma obowiązek niegafikowania mnie na godz nocne? lub do jakiej godziny maksymanie moge pracowac? u mnie 2 zmiana konczy sie o 24 godz. Z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość noinienoxi
2 dni opieki niezależnie kiedy wrócisz ci się należą 2 przerwy po pół godziny, które mozesz połączyć w jedną całość, ale za zgodą szefa danej jednostki, owszem zaświadczenie, ze karmisz moze być wymaganeco do nocnych zmian, dobrze by było sobie poczytać w kodeksie cywilnym, bo wierzyć w jakieś tam kafeteryjne ploteczki to ...

Gość 161651656556
a do której maksymalnie godziny mozna pracowac maJĄC ROCZNE DZIECKO? nie jest to czasem godz 22? u mnie 2-ga zmiana trwa do 24 :/

mając dziecko do 4 roku zycia masz prawo odmówić pracy w godzinach nocnych (chyba od 20 ale nie jestem na 100% pewna) oraz nadgodzin :) dni opieki należą się 2 w roku nie ważne kiedy zaczniesz prace ale wymogiem jest umowa o pracę

do ukonczenia przez dziecko 4 roku pracodawca nie moze zatrudniac cie w nocy ani delegowac. chybaze sama sie na to zgodzisz to wtedy podpisujesz oswiadczenie. Godz nocne to roznie 21 lub 22. U nas to 22 i do tej godziny pracuja młode mamy. Masz prawo do przerwy na karmienie. U nas zaswiadczenie jest wymagane chociaz jest to niezgodne z kodeksem pracy. Dni na opiekę mozesz wykorzystac zaraz po urlopie :)

Gość zarazprześlęresztę
Art.178.(144) 1.Pracownicy w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej. Pracownicy w ciąży nie wolno bez jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy ani zatrudniać w systemie czasu pracy, o którym mowa w art. 139. 2.Pracownika opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4 roku życia nie wolno bez jego zgody zatrudniać w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, w systemie czasu pracy, o którym mowa w art. 139, jak również delegować poza stałe miejsce pracy. zaraz reszta

Gość zarazprześlęresztę
rt.148.W systemach i rozkładach czasu pracy, o których mowa w art. 135-138, 143 i 144, czas pracy: 1)pracowników zatrudnionych na stanowiskach pracy, na których występują przekroczenia najwyższych dopuszczalnych stężeń lub natężeń czynników szkodliwych dla zdrowia, 2)pracownic w ciąży, 3)pracowników opiekujących się dzieckiem do ukończenia przez nie 4 roku życia, bez ich zgody -nie może przekraczać 8 godzin. Pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia za czas nieprzepracowany w związku ze zmniejszeniem z tego powodu wymiaru jego czasu pracy.

Art.1517.1.Pora nocna obejmuje 8 godzin między godzinami 21.00 a 7.00. to chyba tyle

Gość 161651656556
Bóg zapłac dobre kobietki :)