Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akwarystka ładna

pomocyc - moje akwarium:(

Polecane posty

Gość akwarystka ładna

kupilam sobie kawarium, wszystko zainstalwalam jak powinno byc z wyjątkiem tego ze zapomnialam wyplukac zwir:( dalam na dol zwir, potem roslinki i ozdoby, zainastalowalm filtr i grzalke i wlamam wode i ona sie zrobila strasznie mentna bo nie wyplukalam zwiru:( czy tern filtr oczysci te wode tak zeby byla czysta??? niechce mi sie tego znowu rozbierac

Gość akwarystka ładna
elooo nikt nie doradzi czy czyscic czy co mam zrobic z to wodo

Gość o co biega z ta hania
niestety ale musisz na nowo wymienic wode oraz wyparzyc zwirek.poza tym to szkodliwe dla rybki wiec nawet jesli to pompka przeczysci to substancja i tak zostaje szkodliwa i rybki zwyczajnie zdechna.wiem ze sie nie chce , ja tez nie raz musialam z kuli wlasnego niemyslenia.

tak,trzeba niestety wyjąc wszystko i wypłukać żwirek,ale także przepłukać roslinki.''

Fakt, musisz wypłukać akwarium. Ale to nie załatwi sprawy, bo jak sądzę (nie ma o tym informacji), nie pozwoliłaś akwarium dojrzeć, czyli woda nie odstała minimum 2 tygodnie przed wpuszczeniem ryb i roślin. Musisz kupić (skoro rybki już są) bakterie startowe do akwarium, bo zmętnienie na pewno wywołane jest również brakiem równowagi biochem. akwarium.

Gość akwarystka ładna
ok juz zorbilam...wysystko wyplukalam....jeszcze ciut ta woda jakas tak....no widac ze nie jest przezroczysts...ale mam nadziej ze unormuje sie :) moja rybka juz czeka na nowy domek:)

Gość akwarystka ładna
30 litrów mam nie znam sie:) moja rybka mieszkal w kuli dotychczas....ale od dzis ma nowy domek ciekawe kiedy ja sie dorobie nowego domu:)

Gość akwarystka ładna
dale mentna...moze przez to ze mam wlonczony filtr???? wylonczyc?

Gość akwarystka ładna
czy to normalne, że rybka w nowej wodzie pływa bokiem i jakoś tak dziwnie główkę wygina?

Gość akwarystka ładna
podszyw!!!!!! rybka jeszcze nie amieszkala tam! grzalka grzej wode i wogloe poqinna ona odstac jeden dzien wiemc rybka musi poczekac

Gość akwarystka ładna
elooo...........ma ktos jeszcze rybki? ja mam bojownika....jakie towarzystwo moge jej kupic...z kim sie zgodzi???

Gość wetwetewete
jeśli to samczyk to dokup mu samiczkę i tyle :classic_cool:

Gość A prawda jest taka, że...
Jeżeli wpuścisz rybki wcześniej do akwarium, które nie odstało się CONAJMNIEJ 2 -3 tygodnie, to na mur-beton, że po miesiącu od zarybienia rybki będą chorować i padać. Wtedy dopiero żal serce ściska, a niewiele da się zrobić. Jeżeli chodzi o mętną wodę, to żwirek trzeba płukać kilka a nawet kilkanaście razy i tak się go nie wypłucze do końca (chyba, że wygotujesz), mówiąc prawdę to mam wątpliwe zdanie odnośnie ....tych żwirków, czy one wogóle nadają się do akwa. Jeżeli żwirek jest dobrze wypłukany, to po kilku dniach sytuacja powinna sie unormować.

Dla bojownika KONIECZNIE dwie samiczki, bo jedna długo nie pożyje!

Gość to ja hankaaaaaaaa
ale ja niecche zeby byly dziec!!:) boje sie ze nie dam rady z nimi... pozatym nie wiem czy to kobieta czy facet:);) bojownik jest niebieski:)

Gość akwarystka ładna
ale ja niecche zeby byly dziec!! boje sie ze nie dam rady z nimi... pozatym nie wiem czy to kobieta czy facet bojownik jest niebieski

W takim razie samiec musi być sam, bo się poubijają.

Przeważnie samce mają długie płetwy i wystawiają zaraz za głową taki piękny kołnierz, gdy są podekscytowani, a samiczki mają krótkie płewy i raczej skromną prezentację.