Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dita von dunenberg

ciagly głod i obrzydzenie do jedzenia

Polecane posty

Gość dita von dunenberg

witam. mam taki problem, ze ciagle jestem glodna, boli mnie od tego glowa i czuje sie slabo a jak patrze na jedzenie czuje odruch wymiotny! nie mialam wczesniej zadnych problemow z jedzeniem, bulimii ani anoreksji.. nie moge patrzec na frytki, zolty ser, nawet chleb juz wywoluje u mnie nudnosci, inne rzeczy tez. co to moze byc? prosze o wypowiedzi.

Gość Kasienka_Kasienka
Mam to samo! Czuję się zwyczajnie głodna lecz na myśl o jakimkolwiek jedzeniu robi mi się niedobrze... Też zastanawiam się co to może być...

Gość ja mam to samo, potrafie
3 dni nic nie jesc :o W dodatku palę od 6 lat i jak paliłam najmocniejsze papierosy to teraz pale najsłabsze i po 3 "pociągnięciach" mnie naciąga (tu niby powinnam się cieszyć bo niby nie muszę palić ale ciągnie mnie nadal do tego). Z tym jedzeniem mam duży problem, burczy mi w brzuchu, jest mi słabo z glodu a jeść nie mogę. Ja podejrzewam, że w moim przypadku to przez stres bo jestem bardzo nerwowa, wszystkim się przejmuję i możliwe, że to od tego. W dodatku chodzę teraz na kurs prawa jazdy i mimo, że jeżdżę bardzo dobrze to przed samą jazdą ciągle wymiotuję i strasznie to przeżywam a jak tylko wsiądę do samochodu to wszystko mija i jest super bo bardzo lubię jezdzić. Ogólnie za bardzo się wszystkim przejmuję i może to przez to brak apetytu i odruch wymiotny patrząc na jedzenie?

Gość Kasienka_Kasienka
Faktycznie, może to stres? Mnie np. stresują rodzice... mam nieciekawą sytuację w domu, planuję się wyprowadzić ale nawet te plany przyprawiają mnie o ból brzucha.. :/ W dodatku studiuję ciężki kierunek, który ewidentnie nie jest dla mnie...

Gość dita von dunenberg
ja tez jestem nerwus i stresior... tylko nie rozumiem dlaczego az tak mnie pokrecilo ze przebywanie w poblizu jedzenia sprawia ze chce mi sie wymiotowac. mam jeszcze takie cos, ze jak sobie przypomne smak zupy pieczarkowej jedzonej ze dwa tygodnie temu to juz mam w przelyku zawartosc zoladka... innymi slowy chce mi sie rzygac i to poteznie :(

Gość MSka;)
ciąża;)

Gość zielona jeżynka
Jak ja Wam zazdroszczę;) Nie, poważnie to chyba jakieś zaburzenie- czym prędzej do lekarza.

Gość jfsiejdfi
Tez to mam, ale ja jestem w ciazy. Glodna jestem, a na mysl o jedzeniu rzygac mi sie chce, mam juz tego dosc.

Gość ja mam to samo, potrafie
W ciąży nie jestem na pewno :) Też myślałam na początku, że to ciąża ale robiłam testy i wszystkie negatywne. To chyba stres ale jak temu zaradzić? Kiedy wszystkim się stresuje, atmosfera w domu, w pracy, studia, jeszcze ten kurs na prawko... :o to wszystko mnie przerasta :(

Gość dita von dunenberg
wlasnie mi leb rozsadza.. podobno glowa boli z glodu.. zjadlam dzis dwie kanapki z pasztetem i kawalek pizzy 5X5 cm. czuje sie tak beznadziejnie bezsilnie.

Gość dita von dunenberg
fizycznie i psychicznie.

Gość MSka;)
a to dziwne bo ja jestem z reguły nerwowa i tak nie mam:) no ale nie można wszystkich traktować tak samo

Gość hghtr6g
od tygodnia dokladnie mam to samo, ale zaczelo sie od tego, ze w pewnien dzien - to byl chyba 29 wieczor, przezyam duzy szok, po ktorym moj zalodek sie jakby skurczyl? bolal mnie z nerwow :O i od tamtej pory nie mam ochoty jesc. :( i chudne 😭

Gość życiea
Mówicie, że to ze stresu? Ja czasami mam wilczy apetyt, z rana ciągnie mnie do słodkiego, jak zjem batona na śniadania od razu lepiej się czuję. A teraz np. czuję spory głód (rano zjadłam batona, a potem pizzę na obiad) ale ledwo wmusiłam jogurta w siebie. Jest to męczące jak się jest głodnym, a nie można zjeść. A jak mam apetyt, to jem podwójne porcje wtedy. Odżywiam się raczej zdrowo, nie jem chipsów i po kolacji nie jem. Nie mam anoreksji itd, jestem szczupła. Jak można temu zaradzić?