Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimowszystko

karmienie 'na śpiocha'

Polecane posty

karmicie swoje dzieci gdy śpią? mój synek ma dostawać mm z kaszką na noc,tak zaleciła lekarka,żeby dłużej przespał. Czasem jednak zasypia przed 18 i budzi się zaraz jak ja przysnę, dlatego zaraz przed położeniem się biorę go delikatnie i podaję butlę. On zazwyczaj cały czas śpi, ale ciągnie butlę. Słyszałam, że tak nie powinno się robić ale nie wiem dlaczego... Dodam, że karmie go piersią.

Gość FGQ2T4BGFVD
Autorko ja robie TAK SAMO! karmie ,,na śpiocha,, :) ale butelka (kaszke lub mleko) miedzy 21 a 22 wieczorem.Robie tak dlatego,ze dziecko (7 miesieczne) zasypia mi na noc juz miedzy 17 a 18 wieczorem,i dopajam kiedy ja ide spac,zeby dotrwał do rana o pełnym brzuszku.Kilka dni temu nie dałam tego mleka ,,na spiocha,, i mały mi sie obudzil o 5 rano ( bo minełło 12 godzin od ostatniego karmienia)wię oczywiste ,ze zgłodaniał. Dodam,ze moje dziecko jest szczupłe,ma apetyt i wyszedl mu pierwszy ząbek,i tez zastanawiam sie jak zapobiec próchnicy,bo takie karmienie nocne chyba nie jest własnie dobre..

Gość 27latka mama
ja karmie jak się obudzi. Najpierw po kąpieli ok 20stej, potem 24 i 6 rano. dzidzia ma 3 miesiące.

Karmić na spiocha nie powinno się dlatego że dziecko w zasadzie spi i nie kontroluje dobrze ssania i może się zakrzusić,a że to niebezpiecznie to nie muszę tłumaczyć dlaczego

27latka mama-----> a kąpiesz codziennie? jeśli tak to dziecko ma już ten rytm dnia, ja kąpię 3 razy w tygodniu- z zaleceniem p.doktor...

Gość 27latka mama
mimowszystko - oczywiście ze codziennie. A dlaczego doktorka kazała tobie kąpać 3 razy w tyg?

nie wiem ale podobno teraz na szkoleniach tak ucza- tak powiedziala mi polozna, a doktorka potwierdzila, teściówka mi powiedziała, że w jakimś programie mówili że się pigment dziecku zmywa czy coś i jest bardziej podatne na infekcje... w lato oczywiście codziennie kąpałam :) chociaż dziś tak się zasrał że musiałam go do miski wsadzić bo nie ogarnęła bym chusteczkami :p

Gość ale sie usmialam jak dawno!
pigment sie zmywa hahahaha nie kapcie za czesto bo caly pigment sie zmyje i dziecko bedzie biale jak snieg albo przezroczyste!

owszem w dzisiejszych czasach zalecana jest kompiel niemowlaka co 2-3 dni ale nie ze względu na pigment :D:D:D pigment siedzi tak głęboko w komórkach skóry że nie macie prawa go zmyć :D:D:D myje się tak ze względu na warstwę ochronną która wytwarza się na skórze i nie wiem czy wiecie że teraz nawet tuż po porodzie dziecka nie myją tylko wycierają by właśnie tej powłoki ochronnej nie naruszyć i pierwsza kompiel niemowlaka następuje dopiero w domu i powinna być jakiś tydzień po porodzie

Gość mamamam27
co do kąpieli - to codziennie - synek ją uwielbia i ma stały rytm dnia co do karmienia: od zawsze karmiłam na śpiocha tzn synek jak się kręcił i mineło te 3 godz od posiłku to brałam i dawałam butle na śpiocha - jak sie budził to już z wielkim płaczem a tak to odbijałam i spał dalej - i tak coraz mniej jadł aż przestał jeść w nocy