Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mamssss ...

ile wam zostalo do wyplaty ???

Polecane posty

Gość proponuje przeczytac temat
Nie jestem samotną mamą, ale mam 2 małych dzieci. Mąż tylko pracuje. Po opłatach za mieszkanie, prąd, tel, net, oddaniu raty długu (wisimy siostrze kasę, jeszcze został tysiąc, spłacimy w grudniu i wielkie ufff), zakupach (pampersy, środki czystości, "suche" produkty, po kupnie obuwia zimowego: na dzień dzisiejszy do wypłaty zostały 3,5 tygodnia i na każdy tydzień mam po 300 zł. To jest na jedzenie, bo cała reszta jest. Za 2 tygodnie wpłynie jeszcze kasa za pielęgnacyjne, ale nie chcemy jej ruszać. O ile nic nie wyskoczy, powinno się udać.

Gość smutna mamssss ...
wow...mega sobie radzicie 300 zł na kazdy dzien??? a ja bełkocze o 300 na miesiac .. czemu mam tak pod górke ;(

Gość smutna mamssss ...
*tydzien

Gość małpiszon13
Strasznie przygnębiające te wpisy... Smutne, że uczciwi ludzie muszą tak żyć.:(

Nie, nie, 300 zł na tydzień. To na jedzenie. Mąż zarabia nieźle, nie chcę Cię dołować bo nie o to tu chodzi, ale po opłaceniu wszystkiego, oddaniu kasy siostrze (mieliśmy u niej 5 tys. dlugu, został tysiąc, mozolnie spłacamy), wynajmujemy mieszkanie 700 zł, do tego mam chore dzieci i leczenie też pochłania trochę kasy - zostaje nam w zasadzie tyle. Ja siadam co miesiąc z kalendarzem, rozpisuję wszystko dokładnie, bo niestety do pewnego momentu kasa uciekała nam przez palce. Liczę bardzo na to, ze od przyszłego miesiąca zaczniemy wreszcie coś odkładać. Zawsze, zawsze mieliśmy oszczędności ale choroba dzieci je pochlonęła, teraz chcemy się odbić, bo ile można żyć od 1-go do 1-go. Mamy od kogo pożyczyć, od rodziców, mamy z czego oddać, ale ile można... Bardzo Ci współczuję, naprawdę. To jest ogromna niesprawiedliwość. I pomyśleć, że "przekraczasz kryterium dochodowe" w pomocy społecznej :(

Gość smutna mamssss ...
co moge jeszcze zrobic??? przykro ale chyba nic ...znow wpadne w bledne kolo ..

Gość smutna mamssss ...
i chcialam jeszcze dodac ze to przykre e ktos chce wykorzytac moja trudna sytuacje dla zadowolenia siebie , ta osoba bd wiedziala o czym pisze.

smutna mamsss też mam długi i nie wiem czy to dobry pomysł ale rozważam wzięcie pożyczki poza bankiem, bo w banku niestety nie mam możliwości. To jest straszne, że człowiek tak musi wegetować :( U mnie na dodatek dochodzą problemy z młodszą córką która wykazuje zaburzenia sensoryczne i psychologa podpowiedział integrację sensoryczną. Mam dwa wyjścia zapisać mała państwowo, a zapisy są dopiero w styczniu :O lub szybciej prywatnie - koszt prawie 300zł. Eks ma to w d*pie, a ja nie mam czasu czekać, bo zachowanie córki budzi moje wątpliwości, mimo iż miała konsultacje z psychologiem. A na domiar złego ciągle przebywam na L4, bo pracuję w przychodni i non stop coś łapię. Przez 3/4 października byłam na zwolnieniu bo raz dzieci, a raz ja. Zdążyłam wrócić do pracy na kilka dni i znowu w domu, bo teraz rota mamy wszystkie trzy :( A wiadomo zwolnienie to 80% pensji, a ja i tak pracuje na 3/4 etatu. Wiem żale się, ale mam już dość :(

Gość smutna mamssss ...
a jak otrzymac pozyczke po za bankiem bez umowy chyba nie ma takiej opcji.,.

Gość smutna mamssss ...
pewnie odsetki sa kosmicznie wysokie ...

Gość arab adult xxx
170zl do konca mies.porazka

Gość zastanów się dobrze
smutas mama nad taką pożyczką... odsetki pożrą niedługo całą wypłatę, lepiej spróbuj pójśc gdzieś do opieki społecznej albo gdziekolwiek indziej, z tego co wiem przysługuje ci pomoc jeśli dochód nie przekracza 538zł chyba, tzn napewno dodatek rodzinny na dziecko... dopytaj dokładnie jak to jest... ja tez jestem samotną matką razem z alimentami mam ok 3600 na 3 osoby wiec nie jest źle... starcza ale bez szaleństw.... dodatkowo zwroty z podatku ok 2 tys zł więc odkładam na wakacje z tego...

Gość smutna mamss....
nie mam udokumentowanego dochodu , nie ebde owijac w bawełne bardzo potrzebuje pomocy ....jesli ktos moze to bede wdzieczna do konca zycia ..obojetnie jakiej naprawde...

Gość zastanów się dobrze
smutna mams a skąd jesteś??? albo jakie okolice???

Gość kto taki?
jestem z woj . łodzkiego.

Gość smutna mamssss ...
jak wyzej , chcialam zalozyc drugi temat z prosba o pomoc i kto taki ? byl zaczatkiem tego tematu .

Smutna mamsss chodzi mi po glowie, żeby Ci pomóc, chociaż parę groszy, ale boję sie, że jesteś oszustką.

Gość smutna mamssss ...
ale to logiczne ze tak myslisz ...ja tez bym tak pomyslała obca baba pisze ze biedna i juz ...ile bym tu nie zapewniala ze nie jestem to i tak jeden uwierzy drugi nie ..ja sama tez kiedys komus tu pomoglam i akurat ta osoba nie byla oszustem :)

Dla mnie to dziwne, że dziewczyna która zarabia 760 zł płaci za przedszkole 300 zł. A gdzie opłaty na czysz życie? coś tu nie gra.

Gość smutna mamssss ...
przeczytaj caly temat to ci zagra ...wiem wiem oszustka i wyludzaczka :) przeczytaj od kiedy jestem sama i dlaczego tak sie stalo ze nie mam ulgi ..pozdrawiam :)

Gość FuckMe
Może po prostu ktoś niech zaproponuje pomoc w postaci pracy, przecież tylu tu siedzi biznesmenów? Ja bym ci z chęcią pomogła poza finansowo bo też nie mam za wiele ale trochę daleko mam do łódzkiego.

Gość Ja szukam pracy dodatkowej
bo naprawde porzebuje pieniedzy. Ale kiedy o tym pisalam na kafeterii, wysmiewano mnie. Podobnie jak podawalam linka do aukcji allegro. A nie jestem osoba ktora chce cos za darmo, umiem zrobic np. ulotke, logo... Ja mysle, ze na kafeterii raczej nie ma biznesmenow, a zlosliwi ludzie, ktrorzy nie maja wiele wiecej niz my, a ciesza sie z cudzego nieszczescia.

Gość ja już słucham świątecznych
wypłata 10 za 2 dni a zostało mi jeszcze 1200 zł. Zarabiam 2500. Wszystko opłacone. jedzenia pełna lodówka.

Gość fdd4532
wypłata 14 a ja jestem na minusie-100zł(dług):O mam wprawdzie oszczędności ale szkoda mi ich ruszać

Gość samotny matek
4500 zł, wypłatę miałem tydzień temu :classic_cool:

Gość Jestem liczbą jedną z wielu
Ja mam 15 zł w portfelu, na 4 osoby do...dwunastego daj Boże, bo ostatnio pensja coraz później dociera...Na szczęście jakieś zapasy w domu są...przetrwamy...oby...

Gość ja posiadam
ok 20 tys na koncie oszczednosciowym i 1200 mam przy sobie moge pomoc podaj namiary meil czy cos

Gość nhkjhkhkh
Młodociana Piromanka ----------------> sama pisałas pozew o podwyzszenie alimentów czy prawnik ?> jakie papiery potzreba oprócz pozwu ?

Gość smutna mamssss ...
widze ze dyskusja na dobre rozgorzala ..no coz postanowilam zapytac swoich pracodawcow o zaliczke ..niesttey odmowili i powiedzieli ze reguly wspolpracy zostaly jasno okreslone na poczatku podjetej wspolpracy ...nie mam jakby juz wyjscia , dziekuje za slowa otuchy i wszelka chec wsparcia mnie ale bede zmuszona odeslac pieniazki Pani ktora wyslala bo i tak nie zmienia sytuacji a kwoty calej do jutra nie zgromadze wiec poddaje sie.