Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teeelicchtee

Co zrobic z tym glupim kotem ?

Polecane posty

Gość Teeelicchtee

Mój kot ma 1,5 roku i jest wredny,fałszywy,głupi,sika,drapie wszystko i wszystkich ,nie da sie pogłaskac,wskakuje do lozka i cały dom przez tego smierdziela smierdzi .Co ja mam z tym paskudem zrobic ? co zrobilibyscie na moim miejscu ?

Gość podstawowe pytanie czy kot
jest wysterylizowany/wykastrowany? ile miał jak go przygarnełas do domu?

Gość Teeelicchtee
Nie jest,był maleńki

Gość Teeelicchtee
znalazlam go w smietniku,zlitowalam sie i przygarnelam skubanca,moglam go zostawic

jaki pan, taki kram, proszę paniusi, niestety nie umie się kota wychować, zapewnic mu warunków do rozwoju, to potem takie teksty trzeba pisać, ale j.w. twój kot świadczy o tobie teraz wyciągnij wnioski

maleńki czyli ile? 4tygodnie? 6 tygodni? to byłaby odpowiedź na jego zachowanie. został odebrany matce i nie miał mozliwosci nauczyc sie od niej sikania do kuwety i traktowania ludzi. to sie kociak uczy od kotki. nie został własciwie zsocjalizowany. teraz pozostaje ciezka praca jak ci zalezy na kocie. sama zrobiłas mu krzywde zabierajac go tak szybko. kotek powinien byc z matka minimum 3miesiące!!! no i kot nie jest wykastrowany!!!! dziwisz sie ze smierdiz jak masz w domu kocura niewykastrowanego?

Gość wredna menda
zacznij od wykastrowania i zobaczysz, czy się coś zmieniło. Może być tak, że przestanie znaczyć teren - moze nie od razu, ale powoli się uda. Co do drapania - to moze mieć taki charakter, tak, jak ludzie. Jedni są mili, a drudzy wredni. Pogadałabym z weterynarzem na ten temat, moze jakieś leki uspakajające mu da i się wyciszy? Jest taki fajny program o zaklinaczu zwierząt - gość robi cuda z wrednymi kotami i psami. Znajdź sobie ten program - moze będzie jakąś inspiracją dla Ciebie?

Gość na ostrzu noża
Kot to nie jest pies, żeby go wychowywać :-o

okej - przygarnełas to dobrze swiadczy o tobie. zostaje ci kota teraz po 1. wykastrowac koszt ok 100 zł. jego mocz nie bedzie smierdział wtedy tak intensywnie. zaszczep go odrobacz itp. mzoe ustaw 2 kuwety sprzątaj je po kazdym wysikaniu-załatwieniu sie przez kota. kup zwirek drewniany zbrylajacy-mozna go spuszczac do kibla. i nie smierdzi. regularnie sprzątane kuwety nie śmierdzą!!

Gość małpiszon13
Wysterylizuj, pogłaszcz, pokochaj...:)

Gość na ostrzu noża
Jak będzie dalej niszczył to oddaj 🖐️

Gość Teeelicchtee
Nie wiem ile miał,nie był z matką bo w sumie to wziełam kota w worku,byłam wyrzucic smieci a tu nagle jakis pisk juz wystraszyłam sie ,ze ktos dziecko porzucił na smietnik,otworzyłam worek a tam kot,no to kto by sie nie zlitował

dobrze ze przygarnełas, dobrze o tobie swiadczy. wykastruj skubanca, umów mu wizyte u weta. zbada kocura, wykastruje i powinien sie kot uspokoić:)

na ostrzu noża Kot to nie jest pies, żeby go wychowywać alez oczywiście, da się go wychować mam dwa koty i są wychowane - nie drapią, nie sikają gdzie popadnie, nie niszczą niczego koty mają odpowiednie warunki i zachowują sie normalnie i prosze tu nie tłumaczyć swojej niezaradności wychowawczej i głupoty, bo każdy, kto ma olej w głowie i trochę doświadczenia was wyśmieje

Gość na ostrzu noża
Ewa, 33 - jeszcze te koty wytresuj, na pewno się da w końcu jesteś doświadczoną kocią mamą :-o

do autorki- a czy twój kot ma drapak na którym moze ostrzyc pazury/?

Gość Teeelicchtee
W sumie nie mialabym sumienia zeby kota wykastrowac u weta byl ale na szczepienie i odrobaczenie,wolałabym go oddac w dobre rece i takie które znaja sie na wychowaniu kota takie jak np.Ewa,33 moze chcesz ?

Gość Teeelicchtee
ma drapak ale i tak drapie wszystko co popadnie a na drapaku jedynie siedzi

Gość gjkkbbill
Ewa a swojego kochanka jak wychowujesz zeby ciebie nie zdradzał

Gość BlackBerry Bold
kota nie da się w pełni wychować jednak można wyeliminować kilka niechcianych dla nas zachować. kot nie jest zwierzęciem tak bardzo udomowionym jak pies, jest niezależny i kieruje się instynktem.

Gość wredna menda
Rozumiem Cię z tym wykastrowaniem, ale sentymenty trzeba odłożyć na bok. Sama z mężem zawoziłam na kastrację dwa nie moje kocury. Byłam tak zdenerwowana, jakbym sama miała iść na operację niemalże. Ale trzeba było, bo jeden z nich sikał w domu. Po kastracji się uspokoił, stał się bardziej domowy. Drugi tak samo. Więc weź sobie kogoś do pomocy i śmigaj z kocurem na kastrację. U nas za jednego kota biorą 50 zł.

napisałam, że mam dwa koty, wystarczy a jak sie bierze kota, to trzeba się nim DOBRZE zaopiekować, a nie tylko dać jeść bo potem takie skutki mamy, że koniec końców kot i tak wyląduje na smietniku jak sie czegoś nie umie, to się trzeba douczyć, albo sie w ogóle za to nie zabierać wychowywanie kotów to nie jest wiedza tajemna i arcytrudna wystarczy przeczytac jedną czy dwie książki i mieć troche zdrowego rozsądku wydaje się, że to tak niewiele, a jednak....

Gość BlackBerry Bold
trzeba być np. bezrobotnym, żeby wziąć kota. Niech wam nie przyjdzie do głowy zostawiać pupila samego w domu, bo biedny nie da sobie rady.

Gość ktotowie
a ja właśnie jutro umówiona jestem na kastrację mojego kocórka właśnie z tego względu że jego mocz zaczął zbyt intensywnie śmierdzieć... Boję się tylko czy po tym zabiegu nie zmieni mu się charakter bo podobno tak się dzieje.... A teraz jest taki fantatyczny!!!!!!!!!!!!!

akurat tu trafilas jak kulą w płot, bo kot nie jest zwierzęciem stadnym i samotność znosi całkiem dobrze

Gość ktotowie
ale wygląda ten "kocórek" :):):):) - przepraszam !

Gość BlackBerry Bold
Tak, tak eweńciu oczywiście. Co oznacza, że bez problemu możesz wziąć kota i zostawiać na 8h dziennie, najlepiej w wynajmowanym mieszkaniu, żeby poniszczył wszystko co mu pod pazur wleci 🖐️ powodzenia :-o

no i znowu kula w płot, bo 2 koty na wynajmowanych mieszkaniach zostawiałam ładnych kilka lat i NICZEGO nie poniszczyły, jak juz pisałam nie możesz uwierzyć, czy nie rozumiesz słowa pisanego?

Gość genowefa :)
a bzdury wy wszyscy piszecie.... ja przygarnęłam kotkę jak miała około 2 tygodnie, tak stwierdził weterynarz, była porzucona na moim podwórku, mój piesek ja znalazł... była traktowana jak człowiek, karmiłam ją kozim mlekiem ze smoczka, dawałam najlepsze karmy, bardzo o nią dbam do tej pory, kocham i pieszczę, ale ona niestety ma swój okrutny charakter, gdy jej się coś nie spodoba to zachowuje się jak psychicznie chora!!! drapie gryzie, wszystko na raz. Chociaż nie mam problemu z jej siusianiem czy załatwianiem w domu, bo sama sobie drzwi otwiera jak jej się chce to jest inny problem, ona jest kochana tylko wtedy gdy ona ma na to ochote, ja nie mam wpływu na jej humor... :( tak na prawdę jest to bardzo męczące i strasznie przykre, bo ją kocham :(( i chciała bym by mi to również okazywała, ale wiem że tak nie będzie bo już taka ropucha z niej jest, ale w życiu nigdy bym jej nie oddała!!!!!!!!! kicia jest wysterylizowana koszt 190zł je strasznie dużo i nie byle co (mój błąd) bo ją tego sama nauczyłam. Kota nie idzie wychować, kot ma swój charakter i swoje życie, i Ty musisz to zaakceptować!!!