Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teeelicchtee

Co zrobic z tym glupim kotem ?

Polecane posty

Gość BEZ KITU ALE FOCH
ja bym go nie wyrzuciła, koty sa wspaniale.tez mam taka piedułke co sika i drapie ale ja ja kocham i jej nie oddam.a sika mi zazwyczaj na koc , ktory wypiore ale dalej ja kocham.nie ma nic lepszego jak mruczenie kotka.Ewa ma racje! koty da sie wychowac,ale ja nie potrafilam.tylko ,podjelam sie ja miec i nie zrobie jej juz krzywdy ,nie wyrzuce na bruk.

ja moją kotkę znalazłam wraz z jej 2 siostrami na strychu. ich mame zabil samochod i musialam je nauczyc praktycznie wszystkiego. nie umialy same jesc, nie wspomne o zalatwianiu sie do kuwety. mialy wtedy jakies 3-4 tygodnie. 2 kocieta udalo mi sie oddac a ostatnia bidula zostala juz u mnie. pozniej ktos sie zglaszal ale juz na tyle sie przyzwyczailam, że nie oddam nikomu. i co z tego mam? kocie nie odstepuje mnie na krok, wchodzi ze mną do lazienki nawet, jak się myję siedzi w umywalce i sie gapi, spi ze mną, gdy tylko usiade wskakuje mi na kolana, no doslownie lazi za mną krok w krok. jak cos przeskrobie karce ją jak koty karcą małe czyli lekko lapką między uszy czasami też dmucham jej w pyszczek jak zaczyna mocno gryzc podczas zabawy. ale ogolnie to kochana bidulka. mam nadzieje, ze nigdy nie zmieni sie w wredne kocisko. oczywiscie biore pod uwage sterylizację, ponieważ mieszkam w takim miejscu, gdzie nie trudno i nie chcianą ciążę i klopot z kocietami.

Gość aha ii ach
ciekawe, z tym wychowaniem kota. Wszystkie moje koty dawały sie przytulać głaskac, całować :D itp. Każdy był niesamowitym pieszczochem, a że czasem cos zbroily, trudno, kocia natura.

Kot musi zostać wysterylizowany i kropka. Dla kotów które mieszkają w domach/mieszkaniach sterylizacja jest konieczna, wtedy hormony im nie szaleją i nie męczą się, bo natura ich nie wzywa na poszukiwania kocich partnerów

Gość Mećka
ja z początku też uważałam, że kota da się wychować, a przynajmniej pokazać mu co jest złe, a co dobre. Stosowałam się do wszystkich rad doświadczonych kociarzy jakie znalazłam na internecie, ale nic mi one nie dały. Od samego początku kot wskakiwał gdzie chciał i niszczył co chciał, nawet w mojej obecności się nie hamował. Kwiatki zgryzał, a posypane pieprzem drapał pazurami. Przegryzł kilka kabli od ładowarki- bez względu na to czym kabel został posmarowany i jak wysoko się znajdował. Jestem nawet skłonna powiedzieć, że to było z jego strony złośliwe. Na stół i szafkę w kuchni też wędrował ile mu się podobało i mogłam go sobie pryskać wodą i spychać do woli, bo i tak po chwili wracał. A im starszy był tym gorzej. Jedyne co zrozumiał to to, że robi źle i jak idę to trzeba uciekać, a potem i tak wracał! Nawet kastracja go nie uspokoiła. Jednak któregoś dnia miarka się przebrała. Kot wskoczył mi w obiad i wszystko wywalił. Złapałam go za futro, skrzyczałam i zlałam. Efekt był piorunujący. Nie miałam nigdy zamiaru bić swojego kota, ale na niego tylko to zadziałało. Jak coś źle zrobił, to klaps i wreszcie zaczął rozumieć znaczenie słowa "psik". Na dzień dzisiejszy już mu się nie obrywa. Na szafki wchodzi tylko jak jest sam, lub w nocy. Kwiatków nie rusza, a od kiedy dostał kablem od ładowarki też mija ją szerokim łukiem.

Gość gość
Po pierwsze , co ty sobie myślisz?! Że mogłaś go zostawić w śmietniku?! Wykastruj go i tyle.

Gość gość nie Kasia
stary temat, niejeden kot skończył od tego czasu na śmietniku. Mieszkam w podmiejskiej dzielnicy, niedaleko jest schronisko. Jestem mimowolnym świadkiem dramatów porzuconych kotów i psów. Te biedne stworzenia są porzucane jak coś w domu zniszczą, albo przewlekle zachorują. Wtedy zwierzę wymaga leczenia i kosztów, a tego się nie spodziewał taki głupek wchodząc w posiadanie kota czy psa. Kłopoty? Najlepiej wyrzucić i po sprawie. Tak najczęściej rozwiązują problemy z kłopotliwymi zwierzętami. Króliki, chomiki, świnki morskie, szczury też nieraz kończą życie wystawione w klatce na śmietnik. Jak można?

Gość gość
Chętnie przygarnę jakiegoś małego kociaczka. Wąż się ucieszy :)

Gość gość
Sama sobie poszukaj, albo pobaw się z wężem w Kleopatrę i przystaw go sobie do cyca. W pewnym japńskim filmie wyjaśnili do czego służy wąż kobietom. Gejom też się przydaje. Normalni ludzie nie trzymają w domu takiego paskudztwa, a fuj ☺

Gość gość
Węże lubią wpełzać do jaskini

Gość gość
gość dziś Ten, którego mam jest niejadowity. "Normalni ludzie nie trzymają w domu takiego paskudztwa, a fuj" A czy wiesz, że twój ukochany kot i mój wąż oraz my wszyscy jesteśmy zbydowani z tej samej materii biologicznej?

Gość herpetolog amator
Jadowity się nie nadaje, żeby wpełzać do jaskini. Każdy organizm jest kupą komórek i tkanek, nasz i węża też. Powiedziało, co wiedziało ☺

Gość gość
Kota nie mam. Lubię death metal i węże, bo są głuche. Możesz słuchać czego chcesz, grać na perkusji, wąż ma na to wywalone

Gość gość
gość dziś Węże lubią wpełzać do jaskini Xxx Akurat ten, którego mam to gatunek nadrzewny. Więc z ta jaskinią to pudło. A kotka dla niego i tak dadzą mi w zaprzyjaźnionym schronisku.

Ja bym zrobił z niego pasztet XD

A w lustrze też widzisz pasztet?