Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *gdyby Jaroslaw krolem byl

PIS nas wykonczy

Polecane posty

Gość *gdyby Jaroslaw krolem byl

kiedy wreszcie pogodza sie ze swoja kleska i dadza nam spokoj?

Jak na razie to wykańcza nas Tusk. Vat pójdzie znowu w górę, akcyz na na LPG też. Przy planowaniu budżetu Rostowski stosował kreatywną księgowość. Tak naprawdę to już przekroczyliśmy 55% próg zadłużenia i w 2012 nie powinno być żadnego deficytu w sektorze finansów publicznych. Ale takie scenariusz to śmierć polityczna, a co za tym idzie dla kariery, dla zbyt wielu ludzi. Dziesiątki tysięcy żyją sobie dobrze z władzy więc będą kłamać i oszukiwać jak długo się da. Przecież Tusk przy każdych wyborach obiecywał swoim naiwnym wyborcą obniżenie podatków. No i co? Jedyny co obniżył podatki to był Kaczyński a Tusk tylko podniósł VAT. Coś jeszcze?

ja uwżam jak autor, że ten PIS to kawał gówna... Tusk podwyższył ceny, ale za to mamy drogi budowane, stadiony, cały zachód nas chwali, tylko my Polacy musimy narzekać. Kaczor zawsze mówi: "ja wam wszystko dam!" tylko z czego? Nic nie zrobił i nie zrobi, mam nadzieję, że to jego koniec. Po kryzysie będzie lepiej, wszystko się zwróci, zobaczcie nasze opinie w innych krajach!

Najlepsze, jak powiedział: "Pan Donald powienien zapobiec tym powodziom! Ludzie domy tracą! Za małe odszkodowania!" TAK KUR.... STANIE POSEJDON Z TRÓJZĘBEM I ZATRZYMA POWÓDŹ, WIĘKSZE ODSZKODOWANIA, HUJ! NIE MOJA WINA, ŻE KTOŚ SOBIE DOMU NIE UBEZPIECZYŁ! A Z CZEGO WIĘCEJ? Z NASZYCH PODATKÓW? KACZOR TAKI MĄDRY TO NIECH ZE SWOICH PŁACI!

Gość przylepiec - ty najpierw naucz
się pisać po polsku, a potem dopiero pisz te swoje brednie :( Tyle błędów w kilku zdaniach?

Gość nikozyjka.
Dobra dobra PIs od jakichś ładnych paru lat nie jest przy korycie. Tylko dlaczego żyje się gorzej? A teksty że stadiony budują, drogi i zachód nas chwali mam akurat gdześ, jeżeli w portfelu mam co raz mniej. I bynajmniej nie jestem zwolnenniczką pisu, ale potrafię obiektywnie ocenić.

Gość cotampaniewpolityce
ja się tylko zastanawiam nad jednym, skąd kaczor na wszystko chciał wziąć pieniądze? on tylko obiecywać umie. wolę wyższe podatki, ale niech się w kraju coś dzieje! kaczor tylko by nadawał a ja się pytam skąd???? no skąd?

Zachód nas chwali i mamy drogi w budowie. No weź człowieku. Tusk jest takim samym socjalista jak Kaczyński. Zamiast robić reformy finansów to tylko ładują wyciągniętą z kieszeni ludzi kasę w projekty PRowskie żeby oni i ich kumple dobrze żyli. Podnoszeniem podatków i zatrudnianiem nowych tysięcy urzędników nie buduje się rozwoju gospodarczego.

nikozyjka, o swoje trzeba umieć walczyk, w portfelu mniej to czas zmienić pracę? jak pracujesz w państwówce to się nie dziw

Gość afasfdasfasfasffffffff
Vampire Bloood A to uważasz że skutkom powodzi nie można zapobiec?? Jak dla mnie to niemal wszyscy politycy są gówno warci i potrafią tylko pierdolić jeden na drugiego. Kaczyński i Tusk dla mnie to samo ............

a za mniej w portfelu podziękujcie babciom, które mają wszędzie zniżki, np. na bilety a zapierdalają więcej niż my autobusami :)

Gość przylepiec - ty najpierw naucz
pewnie z prywatnej wytwórni papierów wartościowych na swojej posesji :) Poza tym zawwsze mógłby po wygranych wyborach powiedzieć, że obiecywał że da, bo był na prochach..

Gość monifratr brustm
vampire to co uważasz albo nie uważasz wynika z tego co oglądasz i z niczego więcej nie czytasz przecież poważnej publicystyki literatury i przede wszystkim można ci wmówić wszystko byle tylko uparcie i z uśmiechem to powtarzać czerwony przytoczył bardzo istotne argumenty ale ty nadal po linii i według schematu a co do przegranej PiSu nie wnikając w szczegóły znawcy wiedzą, że niejedna partia czekała po kilkanaście lat na zwycięstwo owszem PiS to nie brytyjscy konserwatyści i Polska to nie UK ale tej totalnej klęski to ja nie byłbym taki pewien, zważywszy na okoliczności, których TY i tobie podobni nie chcą dostrzegać gdy się z wami rozmawia to wykładacie się na najprostszych problemach, tak jak Lis w telewizji ale zagłuszacie to śmiechem i poczuciem przynależności do tych oświeconych co to oszołomowi nie dadzą się oszukać gdy tymczasem spece od PR sterują wami jak kukiełkami

Nie rozumiem jak mało znacząca mniejszość w sejmie mogła by na wykończyć, ale to obrazuje kim są wyborcy większości aż nadto.

A ten dług i dziura w budżecie to niby skąd? Od becikowych, od zniżek , od ulg, od rozdawania socjalu nierobom a kto to robił?? Tusk czy kaczor, giertych i lepper?????

Gość +gdyby Jaroslaw krolem byl
aha a wy uwazacie ze gdyby jarek wszechmogacy rzadzil to automatycznie wszystkim bylpoby lepiej i jego nadprzyrodzone sily pomoglby znalezc rozwiazanie kazdego problemu...co za debile

przylepiec, ja nic o prywatnych wytwórniach nie wiem, chyba, że ty :D twoje teksty przypominają mi jedno: "STALIŚMY NA SKRAJU PRZEPAŚCI, ALE ZROBILIŚMY ZNACZNY KROK DO PRZODU!" :D:D:D

Vampire Bloood afasfa.... no mówie, że może stanąć z trójzębem i zatrzymać wodę Śmieszna jesteś hehe Może i wody nie można zatrzymać, ale na powódź można się przygotować, tym bardziej że polska ma takie doświadczenia z tym związane np. pamiętna powódź 96 lub 98 (jakoś tak), wystarczy wyciągnąć z tego wnioski i się przygotować to nie jest w cale takie trudne, ale jak pokazuje czas ci wszyscy politycy co rządzili to się nadają na mydło, tak samo kaczor jak i tusk.

Przecież stawki za komunikację miejską ustala się lokalnie a nie na poziomie rządowym. Wszystko zależy od samorządu i spółki przewozowej. Zobaczycie jak za tydzień będzie drama. Stanie Tusk i powie jak to jest w Polsce źle. Ciekawe, że miesiąc temu było dobrze. No, wtedy było przed wyborami. Tylko co z tego? Nie ma alternatywy bo wszyscy politycy są skrajnie skompromitowani i niewiarygodni.

tak, ok, robimy przygotowania, codziennie dowóz wałów przeciwpowodziowych, wypompowywanie wody z chmur i telefon do Boga, żeby dzisiaj nie lał wody. Aha, i fronty trzeba zatrzymać, wiatr i zlikwidować chmury w ogóle!!!

{ Przyjrzyjcie się funkcjonowaniu krajów takich jak: D, F, LUX. } Kompletnie nie wiem co to ma być? Ty się przyjrzyj w takim razie A,B,C i D. :classic_cool:

Vampire Bloood tak, ok, robimy przygotowania, codziennie dowóz wałów przeciwpowodziowych, wypompowywanie wody z chmur i telefon do Boga, żeby dzisiaj nie lał wody. Aha, i fronty trzeba zatrzymać, wiatr i zlikwidować chmury w ogóle!!! Ile ty masz lat??13 bo piszesz jak zidiociała małolata :P Można budować infrastrukturę przeciw powodziową itd., ale nie będę ci tego pisała bo widzę ze to do ciebie nie dociera i chyba jesteś zakochana w tym tusku hehe

oj, 13 lat to ja miałam nie pamiętam kiedy :) ok, to daj kase i wybuduj. Można wybudować, ale wtedy znowu płakać będziesz, że źle się żyje bo podatki rosną :) i Tusk będzie zły, bo ceny wyższe

Taki temat powodzi to też piękny dowód na "jakość" naszych polityków centralnych i samorządowców. - Na budowę wałów szkoda pieniędzy bo to się nie prezentuje, nie daje szybkich profitów i nie ma się czym chwalić. Do tego jest drogie. - Na sensowny plan zagospodarowania przestrzennego też szkoda zachodu. Przecież jak można sprzedać grunty na terenie zalewowym pod pod zabudowę mieszkalną to trzeba sprzedawać. W końcu miasto na tym zarobi. Wiadomo, że jak wyleje mała rzeczka od wielkiego deszczu to nie ma możliwości zapobiegania. Ale wydawanie pozwoleń na budowę na terenach zalewowych np. we Wrocławiu to kpina. Tylko kto wydał zgodę?