Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *gdyby Jaroslaw krolem byl

PIS nas wykonczy

Polecane posty

Gość monifratr brustm
nie ja tak nie uważam że byłoby lepiej i nie o proste lepiej czy gorzej tutaj chodzi ale o naprawę państwa w trakcie, której pogorszy się bardzo wielu i to nie tylko takim jak Drzewiecki ale zwykłym obywatelom także naprawa czyli dążenie do zbudowania skutecznego państwa które sprawnie organizuje to co do niego należy i nie wpieprza się w to co nie leży w jego kompetencjach póki do was nie dotrze, że stan Polski jest wynikiem dziedzictwa PRLu i kontynuacji wielu patologii tamtych czasów to nic z tego co was otacza nie zrozumiecie radziłbym przeczytać ze zrozumieniem 1984 Orwella ze szczególnym wskazaniem na cytat: kto panuje nad przeszłością panuje nad teraźniejszością kto włada teraźniejszością decyduje o przyszłości (cytuję z pamięci) tymczasem od roku 89 powtarza się, że przeszłość jest nieważna, że to było dawno, gdy tymczasem to było wczoraj i decyduje o naszym dzisiaj ja się zastanawiam co by było gdyby PiS rzeczywiście poniósł totalną klęskę czyli ledwo przekroczył 5% ??? KTO BYŁBY TAKIM STRASZNYM ZAGROŻENIEM??? bo przecież jak zwrócił uwagę Myrevin, w jaki sposób ta niezdolna do koalicji partia, może w tej chwili zaszkodzić Tuskowi??? inna rzecz, że rządcy III RP. którzy nakradli i dalej to robią, boją się ludzi świadomych i o silnych osobowościach, bo wiedzą, że gdyby tacy jak Kaczyński mogli, to by ich do więzień powsadzali i dlatego WY jesteście im potrzebni, tym Drzewieckim i wielu, wielu takim co nawet ich nazwisk nie bardzo znamy, bo dbają o święty spokój dzięki takim oświeconym przez Lisa, Pochanke, Paradowską... oni mogą spać spokojnie :D

Gość kdgryrhdjdkdlsl
Ludziska a nie przyszlo wam przypadkiem do glowy, ze media - wiadomo komu sluzace- znalazly sobie temat zastepczy. O rany wazna mi rzecz kto i gdzie piernal w PISie. A czy ktos sie z was interesuje co robi rzad czy sie rozlicza z obietnic wyborczych- nie . Nawet nikt o to nie pyta, w mediach nie komentuje. W innych krajach - po wyborach zaraz sie obserwuje rzadowe poczynania i je ostro komentuje. U nas mainstream media znalazly na to sposob- glupim polaczkom zasuniemy temacik zastepczy. I tak sie nikt nie polapie, ze sa robieni totalnie w konia, jak zwykle....

zamknąć Wrocław... jakby tak mieli nie wydawać pozwoleń na tereny zagrożone powodzią, to ludzie mieliby gdzie mieszkać, bo miejsca jest coraz mniej. Powinni też zakazać budowy w ogóle, bo piorun może walnąć

Gość afasfdasfasfasffffffff
Vampire Bloood oj, 13 lat to ja miałam nie pamiętam kiedy ok, to daj kase i wybuduj. Można wybudować, ale wtedy znowu płakać będziesz, że źle się żyje bo podatki rosną i Tusk będzie zły, bo ceny wyższe A więc zidiociała 15 latko, po to jest rząd żeby jakoś te pieniądze które mam gospodarował, ale jak uważasz że lepiej jest nic nie robić i niech powódź przyjdzie i wszystko rozwali a potem to trzeba naprawiać i nie chodzi tutaj tylko o domy prywatne, ale też o np. drogi itp. gdzie na takie naprawy pójdzie więcej kasy niż na zabezpieczenia. Ale widać masz coś z głową i nie dasz złego słowa powiedzieć na swojego wybrańca politycznego, no cóż twoja sprawa. Takie widać życie osób ograniczonych :P

Gość komuś tu chyba dupe zalała
powódz hehhee - i odrobinkę się podnieciła ;) pretensje to Ty miej do swojego burmistrza ze mu sie nie chcialo tyle lat o to zadbac albo do siebie zescie wybrali beztalencie na to stanowisko :) 🖐️

afafsfafa..... typowe zachowanie PIS- wyzwać i poniżać. Ale mnie to nie rusza :) powiedziałam, że mogą budować, ale będziesz płakać nad portfelem znowu. Dzięki za komplement, ale mam dużo więcej :)

Vampire nie dyskutuj z idiotami, oni naprawde uwazaja ze jaroslaw wszechmocny i milosierny by przyszedl i dal im worek zlota do raczek i nie musieliby z kanapy wstawac...nie da sie, psycholom nie przetlumaczysz...nie czaja ze jest kryzys i wszystko drozeje i nawet wszechmogacy J by nic tu nie wskural

Gość nikozyjka.
vampire nie pracuje w państwówce to raz. NIGDZIE DEBILU NIE PONIOSĄ CI PENSJI ADEKWATNIE DO WZROSTU KOSZTÓW. Ekonomia matole się kłania- to dwa. Wsytarcz samo paliwo. Niech wypowie się ktoś komu pensja wzrosła, tak jak benzyna, o 35 proc. Wybacz ale kiedyś pensja wyatrczała mi z nadwyżką na "moja fanaberie" a teraz, uwaga, pomimo zmiany pracy na lepiej płatną, npowoli przestaje wystarczać. A co do budowy. To szczerze mówiąc na chooya mi stadiony- które tak jak narodowy- do niczego się nie nadają. Zastaw się a postaw- taka inwestycja po pierwsze nie zwróci się, po drugie nie będzie miała szansy się utrzymać- o zwyczajnie nie zarobi na siebie. Tylko trzeba na coś spojrzeć szerzej. A nie mamy stadion i sikać ze szczęścia. CIekawa jestem jak to euro będzie wyglądało? Syf i kiła w tej polsce i tyle. A zachód nas chwali? A co my kurva jesteśmy pieskiem żeby nas chwalić? Śmieją się przedewszystkim ze służby zdrowia naszej;-) Z czego i ja się śmieję do rozpuku czasami. JEsteś tak ślepo zapatrzony w ta swoją partię ze i tak ci będzie dobrze- nawet jak premier zabierze ci wszytsko. Pozdrawiam.

najlepszy był kaczor, jak mówił Borubar i Pereiro :D albo jak flagę postawił do góry nogami i przez chwilę byliśmy Monako!!! :D hahahaahahahaah Albo jak Angela Merkel musiała kaczorowi pomóc słuchawkę do ucha włożyć!!!!!! :D

komuś tu chyba dupe zalała powódz hehhee - i odrobinkę się podnieciła pretensje to Ty miej do swojego burmistrza ze mu sie nie chcialo tyle lat o to zadbac albo do siebie zescie wybrali beztalencie na to stanowisko Mieszkam w taki miejscu że mi powódź nie grozi, nawet największa, ale realnie patrze na to co się dzieje :P Vampire Bloood Pisałem już że dla mnie kaczynski i tusk to to samo gówno, a nawet już bardziej wolę tuska jakbym miał wybierać, a PISu to ja się brzydzę, więc to ty się zachowujesz jak typowa osoba z PO bo wszystko co ktoś źle powie o PO to znaczy że jest z PISu hehe otóż nie, nigdy nie zagłosuje na PIS

Gość nikozyjka.
PS. nigdy nie głosowałam na pis i nie zagłosuję. Bo zaraz napisze jedno z drugim, że kocham pis itp;-)

nikozyjka, to Twoje zachowanie jest debilne :) ja nie chcę, żeby cały świat dalej się z nas śmiał. Rozwijamy się. I nie chciało mi się czytać, co nabazgroliłaś, bo szkoda mi czasu na nienormalnych ludzi z zakładu w Tworkach

Vampire Bloood najlepszy był kaczor, jak mówił Borubar i Pereiro albo jak flagę postawił do góry nogami i przez chwilę byliśmy Monako!!! hahahaahahahaah Albo jak Angela Merkel musiała kaczorowi pomóc słuchawkę do ucha włożyć!!!!! Do dziś mnie to bawi, tylko pomyśl sobie jeszcze że taki ktoś teraz spoczywa na wawelu to jest dopiero kpina :P

Kpina, Hanka Mostowiak też na Wawel a już najgorsze co mogła powiedzieć ostatnio Marta Kaczyńska :) Ta wariatka powinna się leczyć ze swojego zacofania

Ty pewnie nie płaczesz bo nie pracujesz. A VATu pewnie nie zauważasz bo to podatek pośredni i go tak mocno nie widać. Chyba, że się przyglądasz różnicy między brutto i netto :P. Wiesz ile poszło kasy na nowych urzędników? W 4 lata zatrudnili, jak pisały gazety, 75 tys. nowych ludzi. Policz sobie ile to mld PLN rocznie. I to wydawanych na ludzi którzy nic nie wytwarzają. Żadnych produktów cy usług, a tylko przekładają administracyjne papiery w rządowych agendach czy samorządzie. Z innych doniesień prasowych: D. Tusk wydał w 4 lata 6 mln złotych na loty samolotem na weekend do domu. Fajnie, prawda? Wydatki trzeba racjonalizować a nie tylko wyduszać z ludzi pieniądze. Co do drzewieckiego to: do przeczytania 1. http://tnij.org/n4xd To przeciez ten sam facet co "lobbował" na rzecz hazardu. Obrotny koleś.

Gość Mirabelllllllla
przypominam autorowi tematu, że pis nie rządzi od paru lat jeśli ktoś na wykańcza (teraz, każdego dnia) to ryży i jego banda to choroba państwa, że media i otumanione barany zajmują się rozliczaniem opozycji po 4 latach katastrofalnych rządów :O

tak hazard... W innych krajach(UE) każdy polityk ma swojego prywatnego biznesmena, z którym robi prywatne interesy i odwiedza kasyna... tylko u nas zawsze widzi się w tym jakis przekręt :)

Gość o maj god o maj god
w zyciu trzeba umiec sie ustawic, a nie wlazic na forum i narzekac, ze jest zle :P

Gość +gdyby Jaroslaw krolem byl
no wlasnie niby nie rzadzi a wszedzie sie wpierdala!!!!!!!!!!!

No właśnie :D. Przecież PIS rządził tylko 2 lata, ponad 4 lata temu. Więc naprawdę trzeba być zaślepionym żeby uważać, że oni ciągle szkodzą partii rządzącej. Przecież nawet z arytmetyki sejmowej + posiadania własnego prezydenta, jasno wynika fakt: PO może sobie przegłosować co tylko zechce poza zmianami konstytucji. No i jakoś NIC.

Gość kdgryrhdjdkdlsl
Najbardziej komiczny argument- zachod nas chwali lol. Papandreu tez chwalili - i co a tego wyniklo dla Grekow. Patrzmy realnie. To nie inni nas maja chwalic bo oni i tak moga miec inne cele niz my - np zebysmy byli slabi, uzaleznieni itp. My sami musimy dbac o nasz interes narodowy. Grecja to jest taki krolik doswiadczalny dla finansjery. Takie fajne wyspy, dobry klimat, kazdy by chcial tanio wykupic, dlatego celowo ich zadluzyli. Zapomnijcie na chwile o Kaczorze, patrzcie na poczynania Tuska bo on rzadzi a nie Kaczor. Ja, ja naturlich - wybuduja autostrady, i stadiony, a pozniej i tak zgarna wszystko za psi grosz - firmy, banki, lupki itp...

W Grecji jest jak jest bo przez lata fałszowi budżet. Dzięki temu mogli zaciągać nowe kredyty. Rynek pracy w Grecji jest bardziej ograniczony niż u nas. Przynajmniej był. Więcej licencji, koncesji i innych podobnych rzeczy. Ograniczonych ilościowo. Bardzo duży % ludzi zatrudnionych w budżetówce. U nas triki z budżetem PO już od paru lat uprawia. Więc jesteśmy na świetnej drodze do "grecji".

Gość kdgryrhdjdkdlsl
Wierzcie mi jestesmy na tej amej drodze co Grecja zreszta Wlochy, Hiszpania, Portugalia tez. Niektorzy wroza rozpad Eurozony na Niemcy i Co. i slabsze gospodarczo poludnie. A tak nawiasem mowiac dziekujcie Bogu ze nie wprowadzono u nas euro. Gdybysmy to zrobili, bylibysmy w dokladnie takiej samej sytuacji co oni. I TYLKO to nas uratowalo. Zadnych zaslug Tuska. On chcial wr przyspieszenia wprowadzenia euro do Polski. Caly czas mowie ze on dziala na niekorzysc Polski. Tylko rzeczywiscie trudno to przejrzec jak sie "jedzie" tylko na informacji produkowanej przez imperium Waltera.

Gość żadnych zasług Tuska?
a np to że nie uległ żądaniom opozycji w osobie Kaczyńskiego, domagającego się zaciągnięcia gigantycznych kredytów?