Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barszczyk 86

Jak pozbyc się plam po trądziku na twarzy?

Polecane posty

Gość barszczyk 86

Hej jestem w ciąży, za 2 miesiące ślub i tak przydałoby mi się tak pozbyc czerwono/brązowych blizn, które mnie nie opuszczają. Ze względu na mój błogosławiony stan nie wiem na co moge sobie powolic. Prosze o porady!

Gość jzsdabk
kurcze w ciązy cięzko cos bedzie zaradzic, wiele dobrych preparatów nie wolno stosowac w czasie ciązy, najlepiej jak udasz sie do dermatologa on na pewno ci cos doradzi, na własna reke nie ma co ryzykowac ;)

Gość przyszla mama.....
poszukaj dobra makijazystke bo plamy mozna usunac tylko laserem albo kwasami, a to w ciazy odpada. mi moja makijazystka idealnie zamaskowala niedoskonalosci bez efektu maski. ewentualnie zacznij uzywac kremow rozjasniajacych. w aptece znajdziesz erisa albo iwostinu np.

Gość =baxhm
rób peeleingi 2 razy w tyg pomoze to zetrzec stary naskórek i moze troche rozjasnic blizny, mozesz udac sie do kosmetyczki na zabiegi kwasami, wiem ze w ciązy mozna ich używac tylko w mniejszym stęzeniu

Gość monolono
mozna uzywac kwasów w ciązy, ale stezenie nie moze przekraczac 5%

Ja stosuje krem iwostin remover, dosyc ładnie wygładził buzie i lekko rozjaśnił plamki. Wiadomo, ze po czymś takim nie osiągniesz oszałamiającego efektu jak po zabiegu w salonie, ale biorąc pod uwagę Twój stan, to lepszy rydz niż nic :) To też zależy od cery i zaawansowania problemu. A najlepiej udać sie do dermatologa i skonsultować to z nim.

Gość barszczyk 86
dzięki dzięki babeczki :)

Gość Cytmarch
polecam krem na plamy i zaczerwienienia La Roche posay. cena ok 70zł zapytaj w aptece. Mi pomógł. Wyrównał koloryt skory i plamy zniknęły (czerwone miejsca po syfkach też).

Główny problem z trądzikiem polega na tym, że nawet prawidłowe postępowanie dermatologiczne nie zawsze prowadzi do uzyskania satysfakcjonujących efektów.W tej sytuacji warto spróbować zaangażować do leczenia nowoczesne technologie i inne sposoby wykorzystywane w certyfikowanych gabinetach medycyny estetycznej, które dają realne szanse na rozwiązanie problemu. Należą do nich przede wszystkim: IPL/RF PIXEL LASER PILINGI CHEMICZNE