Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparatkaa

badanie krwi i rtg malucha

Polecane posty

Gość aparatkaa

witam nigdy nie robilam małej badań a teraz muszę pobrać krew i zrobi rtg płuc macie jakieś rady> gdyż jestem pełna obaw ze względu na strach dziecka, wycie, uciekanie, co może uniemozliwić badania poprostu jak się boi to jest krzyk i nic tego nie zmzieni..... proszze o rady doświadczone mamy.............

Gość ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a co sie dzieje, ze aż rtg musisz zrobić? i krew?

Gość aparatkaa
1,5 roku

a ile dziecko ma? ja mojemu musiałam robić badanie krwi i prześwitlenie jak miał 2 miesiące i nie było źle krew takim maluszkom pobierają z paluszka a prześwietlenie pikuś tylko trzeba dziecko mocno trzymać by się nie poruszyło

dacie rade panie w laboratorium i w rentgenie mają doświadczenie z maluchami i cie pokieruje a że krzyczy i płacze z bólu to przecież normalne

krew pobierz z paluszka, niestety rękę trzeba będzie przytrzymać, bo siłę to już takie maluchy mają, ale to nie boli

Gość aparatkaa
choruje ciagle od 2 miesiecy - zlobek meczacy kaszel i katar od miesiaca dzis wizyta u laryngologa ale i pluca zalecenie aby sprawdzic, dostala nawet leki na astme wczesniej powaznie chorowala 3 tyg i tak sie ciagnie,.. miala teraz 3 dni goraczke

mojej corce krew pobierali z paluszka,nie plakala wcale, bardziej byla zainteresowana tym co sie dzieje,zagadywalam ja z pania ktora pobierala krew i bylo OK... co do RTG to miala robione zdjęcie, ale kciuka z podejrzeniem zlamania i tu juz bylo gorzej bo mala bardzo bala sie aparatu do RTG,szczegolnie ze dosc glosno buczał no i musiala miec zalozny ten fartuch olowiany:O ale dałysmy rade:)

Gość aparatkaa
dodam ze od 2 miesiecy mamy termin szczepien i nie moze ich ciagle wziac bo wciaz choruje, chcemy ja wkoncu wyleczyc, bo rece juz opadaja..

Gość spis tematow
szczepienia mozesz odroczyc nawet i o rok wiec tymsie nie przejmuj:) tylko nie szczep jak nie bedziesz miala pewnosci,ze choroba minela...poczekaj dla pewnosci do wiosny albo lata...

Gość ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
takie życie, a ze szczepieniem to sie zbytnio nie śpiesz