Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twardostapajacapoziemi

jakie ma prawa ojciec, ktory nie interesowal sie dzieckiem przez 10 lat

Polecane posty

, nie placil alimentow do zeszlego roku (po 250zl),a teraz nagle chce sie z dzieckiem widywac? sama wychowalam corke z pomoca rodzicow, teraz mamy zycie ustabilizowane itd,a on sobie o dzecku przypomnial/ czy ja jako matka to juz nie mam zadnych praw?przeciez ona nawet go nie zna, czego on oczekuje,ze corka pobiegnie do niego z otwartymi ramionami wolajac tatusiu?

nikt nie doradzi?

Gość a czemu nie wystąpiłaś już
wcześniej o odebranie praw rodzicielskich?

bo jakos on wyjechal, nigdy sie nie kontaktowal, totalnie olal dziecko,a teraz mama mi powiedziala,ze jezeli chialabym wystapic o pozbawienie go praw, to by mnie to bardzo drogo kosztowalo:o

dodam,ze on a bardzo sobie popala trawke i inne takie i tak sobie mysle czy w ten sposob sie nie bronic, to diwedzialam sie,ze on wciaz moze widywac core,ale w obecnosci kuratora

Gość Mnie się wydaje serio
że tylko prawnik ci powie, co możesz zrobić, by ograniczyć kontakty z uwagi na dobro dziecka. Wnioskuję , że dziecko ma już 10 lat, więc może ona mogłaby się wypowiedzieć, czy chce ojca widywać, ale co do tego, czy jej głos się liczy, to nie jestem pewna. Niestety, sprawa sprawie nie równa, więc tylko prawnik od spraw rodzinnych.

eh, tego akurat teraz potrzebuje, no coz, poszukam jakiegos prawnika 😠 dzieki za rade

skoro ojciec olał dziecko i wyjechał to tym bardziej trzeba było złożyć ten wniosek o pozbawienie praw. A co do kosztów to co ci szkodziło się dowiedzieć? Teraz masz problem na nowo.

Gość Dojrzala mama
No niestety jesli nie ma ograniczonych praw to ma takie same prawa do dziecka jak i TY...Ja bym jak najszybciej zlozyla wniosek o odebranie mu praw.

tylko problem jest taki że skoro teraz ojciec zaczął się interesować dzieckiem to sąd może mu tylko czasowo ograniczyć prawa a potem je przywrócić skoro widać poprawę. Szkoda ze autorka przez 10 lat nic nie zrobiła.

trzeba było mu odebrać prawa a tak to teraz się będziesz męczyć bo gówno możesz :P załóż mu jak najszybciej sprawę o odebranie lub chociaż ograniczenie praw co do kosztów to sa one w takich przypadkach zerowe!!! najlepiej skontaktuj się z prawnikiem z której strony się do tego zabrać