Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eltako

Czego mozna nauczyć dziecko do 3 roku życia ?

Polecane posty

Gość gość
hej,z moją corką mam podobnie ,wiec doskonale Ciebie rozumiem:)tez liczyl;a znala alfabet kolory i ksztalty jako dwulatek, i chociaz dziwi to wielu ludzi to jest to wynik nauki przez zabawe ,gdzie dziecko uczy sie bardzo chetnie i tyle czasu na ile ma ochote ,nic na sile .Tez wyszukuje caly czas nowych zabaw i zajec jakie mozemy robic ,ale jak na ta chwile caly czas niezawodne sa puzle ,malowanie(niezawodna sciana tablicowa) zestaw czu czu umiem pisac , wszystko czym uczymy sie przez zabawe,pozdrawiam

Gość gość
To zalezy od dziecka.moja ma 2.5 roku i SAMA układa puzzle 30 elementowe świnki peppy albo Kubusia puchatka. Bierze sie za 60 elementowe ale on sa za trudne maja różne ksztalty mniejsze wieksze i trochę się gubi. Sama sie ubiera od majtek. Jak chcę siku to czasami wola ale od jakiegoś czasu po prostu wstaje otwiera drzwi od toalety podsuwa sobie schodek podnosi klape i naklada nasadke i sama załatwia swoje potrzeby później odkłada wszystko na miejsce spuszcza wode i psika brisem ;)

Gość gość
No i moja chodzi do zlobka od 9 do 14. Fajna sprawa bo jestem w drugiej ciąży j czasami złe sie czuje i nie mam siły na kilka godz zabawy w domu. I nie drogi płacimy do 420 zł miesięcznie łącznie z jedzenien. Córka lubi tam chodzić bawi sie z dziećmi jak jest chora j dłuższy okres nie chodzi to pokazuje na plecak ze chcę iść

Gość An ka
Może dwulatek znać alfabet!!! Sama mam 2,5 latka i chętnie ogląda bajeczki np. z alfabetem.Potem sobie powtarza. Nie zmuszam go do tego, ponieważ sam woła żeby mu włączyć traktor z literkami. Zaczyna liczyć i mówić dni tygodnia, bo jego siostra chodzi do pierwszej klasy i on uczy się słysząc od niej!! Wg mnie nie jest w tym nic dziwnego :) Dodam, że moje dzieci są dwujęzyczne bo mieszkamy za granicą. mały jeszcze myli języki. Np. powie pół zdania po polsku, pół po niemiecku :) Do przedszkola chodzi, bawi się chętnie z dziećmi, rozwija się prawidłowo :) Także głowa do góry i nie martw się tym, że twoje dziecko zna trochę więcej od innych dzieci!!! Pozdrawiam.

Gość gość
Wasze dzieci naprawde sa zdolne. Moj dwulatek dopiero zaczyna mówić, mama , tata,daj , nie itp. Chociaż czytam mu codziennie i bawimy sie razem .Byliśmy u logopedy prywatnie i w poradni. W obu powiedziano ze rozwija się prawidłowo. Wiec drogie mamy cieszcie sie ze macie tak zdolne dzieci.

Gość gość
Moja Kajka ma 2,5 roku. Gada zdaniami od dawna uklada puzzle 30 elementów od ponad pól roku. Teraz juz wręcz sie jej nudza. Śpiewa piosenki kolysanki recytuje z pamięci kilkanaście książeczek które jej czytam na nocnik tez robi. Konwersuje ze mną i z mężem "jak stara baba":P