Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka 1

Chyba zaczynam się wstydzić mojego angielskiego - do tej pory byłam dumna że nic

Polecane posty

nie umiem ale teraz mi głupio... uczę się już z 10 ?12 lat ? a mówię nadal jak na poziomie kursu 1 albo 2.... totalna beznadzieja co zrobić żeby polepszyć swój angielski? wyjazd za granicę odpada, kursy niewiele mi dają

nie ma sie co śmiać , serio kiedys myslalam że arabowie znają angielski gorzej niżja i potrafią tylko powiedziec to powyzsze i i love you, you bjuti itp ale teraz widze że nie jestem lepsza :o powiedzcie mi np. jak odpowiadać na rzmowe żeby podtrzymac jak powiedziec "aha" "rozumiem" domyslam się ' czaje, trybie, wiem o co chodzi, itp ?

Gość week of view
dont worry my darlin:classic_cool:

hanka radzi;p przecież notorycznie gadasz po ang to jak możesz nie umieć? Napewno umiesz tylko paru słów których w szkole nie uczą nie znasz i panikujesz:) to nie lecisz do 'Ałstalji'?

Gość KryzysowaNareczona
oh, i've been there - cos w stylu ''rozumiem,bo bylam w twojej sytuacji'' yeah, i know what u mean

lecieć to i tak bym nie leciała, jesli by kiedyś zaszła taka poczeba to już bym statkiem prędzej popłyneła :classic_cool: no umiem pisać jakieś formułki itp. ale nie umiem takich zwrotów normalnych, nieforamlnych, nie uczą tego w szkołach :( ps. nie chodzi mi o whasssup ale o bardziej coś w stylu 'i see' 'okay' 'i understand' są do tego zamienniki?

Gość głosy w głowie
'I see, I get it' może jednak jakiś kurs? są dobre szkoły i metody, tylko musisz poszukać

ja niby dobra z angielskiego w szkole byłam ale jak mam cos powiedzieć jakieś zdanie na szybkiego po ang to zapominam słów wszystkich:( więc unikam takich rozmów i pamiętam coraz mniej i mniej...

rzecz w tym że nie mówią potocznie, Ałstralijczyk używa fajnego pisma takiego w miare zrozumiałego dla mnie a nie jakiegoś slangu i skrótów jak w USA , ale drażni mnie to że ja mam słaby zasób a z kolei Anglik to już w ogole jak jakis lord pisze :o i musze google tlumacza używać a potem sie okazuje że to samo mógl powiedzieć prosciej

naataalaa - a zebym to ja o Polakach nie myslała! raczej bylam nieprzychylna obcokrajowcom, nigdy nie zazdrościłam nikomu związku z niePolakiem, sama miałam jednego cudnego.... a z drugiej strony słowa to tylko słowa... może czasem nie rozumiejąc czegoś nie bedziemy sie tak czepiać

Gość assssssss
tylko rozmowa ci pomoze, wejdz na skypa i pogadaj z kims po angielku,napewno sie chetni znajda, ale nie przejmuj sie ze za 3 minuty zaczna o sexe nawijac, praktyka ci pomoze

mam na mysli to, że bedac z Polakiem można rozważać kazde słowo, denerwowac sie szukac powodu do klotni a jak język jest pewną barierą to człowiek jużnie przywiązuje wagi do pojedyncznych slow tylko do zrozumienia uśmiech w każdym języku jest taki sam :)