Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egzotyczna22

co jedzą wasze 8 miesięczne niemowlaki?

Polecane posty

Gość egzotyczna22

co jedzą wasze 8miesięczne niemowlaki?

w zasadzie to ostatnio je tylko ze słoików. Moimi zupami pluje. A ze słoików to wszystko jak leci po 4,5,6 miesiącu. Do tego mleko i chrupki kukurydziane, chleb.

Gość Taka jedna Ola :)
Mój synek ma prawie 9 miesięcy i w zasadzie je prawie wszystko to co my- wiadomo nie daję mu spaghetti, kiszonej kapusty i fast foodów które czasem jadamy. Ale ziemniaczki, gulasz, zupy, chleb, bułki zwykłe i troszkę słodkich, chrupki kukur., biszkopty, owoce ze słoiczka, danonki. Mleko je tylko w nocy- w dzień nie chce go widzieć :( No i tak to kaszki. Chociaż nasze jedzenie jest jego numerem 1. :D

moja ma 11 miesięcy i powoli wprowadzam jej zupy, które i my jemy, poza tym dania gotowe w słoiczkach, warzywa, owoce, kaszki, ciasteczka, mleczne kanapki, budyń, kisiel... Lubi naleśnika z jabłkiem (w 8 miesiącu też już dawałam). Pomysł zaczerpnęłam ze słoczków Hipp - robie naleśnika na oliwie z oliwek (mleko modyfikowane, maka pszenna, żółtko - bez białka i trochę dosładzam), miksuję go z musem jabłkowym i daję trochę cynamonu. Jak papka jest za gęsta to dodaję wody. Mała to uwielbia ;)