Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piiissarra

moje marzenie - dom

Polecane posty

Gość piiissarra

Mam 18 lat... za rok idę na studia.. a moim marzeniem jest piękny jednorodzinny dom. Piękna kuchnia i salon... ech.. Czy mogę te marzenie spełnic w dzisieszej POlsce?

Gość piiissarra
Chciałabym też miec kochającego męża... i odizolowac się od mojej toksycznej rodziny..

W Polsce pewnie tak, ale na pewno trudniej niz za granica. Polecam wyjazd, dom mozesz miec po kilku miesiacach pracy :)

Gość piiissarra
Po kilku miesiącach ? ... na taki dom musiałabym zarabiać co najmniej 2 lata. Chyba, ze trochę wkładu własnego + kredyt... i 25 lat spłacania...

Gość a znacie make life harder?
znajdź bogatego mężunia, proste :classic_cool:

Gość piiissarra
nie wiem czy to takie proste:P

Malo kto kupuje kredyt za gotowke ;) Szkopul w tym, ze jak za granica zarobisz, w przeliczeniu, 7000zl netto to latwiej go wziac niz gdy zarobisz 3000zl netto w PL, mimo tego, ze ceny nieruchomosci sa troche wyzsze. A jak dwoje doroslych pracuje to zyje sie naprawde bezproblemowo (od strony finansowej).

Zalezy tez jakie parcie, bo czasami poczatkowe raty sa wyzsze niz koszty wynajmu, zatem czesto lepiej oszczedzac wynajmujac przez 2-3 lata, a pozniej wziac kredyt posilkujac sie wkaldem wlasnym. Ale kazdy przypadek jest inny.

Gość piiissarra
Trochę mnie pocieszyłas :) Ciągle słyszę tylko narzenia na temat pracy, zarobków i nieruchomości... Wszyscy mowią, że w dzisiajszych czasach ludzie mają mieszkania, które pochodzą ze spadków. U mnie problemem będzie to, że rodzice mnie NIBY kochają... Gdy mama jest trzeźwa jest wszystko ok...ale gdy pije, to jest zupełnie inną kobietą... Zniszczyła mi dzieciństwo. O Ojcu nie wspomnę... Dlatego chce się jak najszybciej wyprowadzic stąd i stworzyc piękny, kochający dom. Dodam ejszcze , ze u mnie w domu jest ciągły syf.. co mnie bardzo irytuje.

Gość piiissarra
narzekania * z tego właśnie powodu nie bede mogła liczyc na wsparcie ze strony rodziców i do wszytskiego będe musiala dosc sama..

Gość ecchhh
skąd ja to znam

Gość Trancesteer
Witaj w klubie, glowny problem jaki widze to psychika. A uwazasz, ze mozesz odniesc sukces? :)

Gość cnjdcvbdchjbdch
no wlasnie skad i ja to znam...

Gość piiissarra
Tak... Szczerze mówiąc, to kiedyś bardziej przejmowałam się moimi rodzicami i ich problemami. Mimo to, byłam zawsze otwarta ( no i jestem). Teraz mam to głeboko w dupie, bo widzę, że nikt nie liczy się z moim zdaniem. Dobrze, że mam kochanego chłopaka. Jak na razie relacje w domu nie wpływają na nasz związek i jest jak najbardziej ok. Nie wiem czy to, że moja mama jest alkoholiczką kiedyś wpłynie na mnie? Może troche odczuwam to, gdy poznaje nowych ludzi... Na początku jestem wstydliwa, ale gdy poznam bliżej jestem normlaną otwartą dziewczyną. Wiem też, że mimo iż wyjade na studia to i tak będę myslała o rodzicach... czy sobie radzą itp. Ale już nie będę miała tego obrazu przed oczami.

Gość Trancesteer
cnjdcvbdchjbdch - a jak u Ciebie z wizja odniesienia sukcesu? - bo takie rodziny niezle daja w kosc w tej dziedzinie.

Gość piiissarra
I jak najbardziej wierzę w siebie... Może nie do przesady... ale wierzę.

ja mam 24 lata i będę miała zaraz swój domek ,co prawda jeśli chodzi o pieniądze to zasługa jego ,ale to dzięki mojemu wsparciu tak się stało...:)

Gość Torczillonikolo
Jenny ale my tutaj piszemy o pieknym domku, po studiach.

Gość hhihihiihihiihhhhhiiiiiii
ej ja skonczylam studia techniczne i pracy nie mam, wiec sie tak kolezanko nie zapedzaj z tymi marzeniami :classic_cool:

Gość piiissarra
a jakie studia skonczylas dokladnie?

Gość Trancesteer
hhihihiihihiihhhhhiiiiiii - bo pewnie nie masz chlopaka, ktory doda Tobie otuchy ;)

technologie chemiczna:o

ale fakt chłopaka brak :classic_cool:

Gość piiissarra
Musisz szukac :) a znajdziesz

8787 ja Cie troche rozumiem, bo w mlodosci u mnie sie nie przelewalo a teraz mam sporo pieniedzy, ale czasami nie zastanawiasz sie nad soba?

Gość Trancesteer
hhihihiihihiihhhhhiiiiiii - znasz sie na chemii, a chlopaka brak? - niemozliwe ;)