Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

każdy nick jest dobry

ile powinnam dostać za urlop?

Polecane posty

Jak w temacie. Pracuję w tej samej firmie trzeci rok w wymiarze 1/2 etatu (najniższa krajowa) na umowie o pracę. Wliczając studia nie przepracowałam jeszcze 10 lat. Ile należy mi się za urlop?

Gość tyrtye
jak to za urlop??? kasy za niewykorzystany urlop? nic:) jak nie wykorzystasz to przepada:)

Gość kjhfd
jak nie przekroczyłaś 10 lat wymiar urlopu - 20 dni , podzielone na 1/2 etatu = 10 dni 1386:30= 46,20 za dzień jak masz najniższą krajową razy 10 dni 462 zł powinnas dostac

Gość kjhfd
ale masz 1386 zł na umowie czy połowe z tego? bo jak 1/2 z tego po wtedy 231 zł. ale jak urlop jest płatny to siedzisz w domu a dostaniesz normalną wypłate. A może zakład ci wypłąca z socjalnego urlopówkę o wtedy idz do kadr tam ci powiedza

Gość tyrtye
kuzwa kto ci powiedzial ze urlop jest platny? platny to jest jak cie firma na koniec roku zwalnia a tobie jeszcze zostalo te 10 dni bo nie zdarzylas wykorzystac. a w normalnym pryzpoadku nie ma na to szans.

Gość kjhfd
wiec dostajesz kase z socjalnego, idz do kadr tam ci powiedzą.

Gość tyrtye
to widac malo legalnie dostawalas. mysle ze on wolal ci dac jakas kase nic puscic cie na urlop. jets to inezgodne z prawem pracy, mysle ze dostwalas np. 50% albo mniej za to niz powinnas. ale nie mozesz tego zgloscic zeby ci placic wiecej bo nie bedzie placic wcale tylko bedziesz musiala urlop wykorzystac.

Ogólnie to jeden wielki misz-masz. Ja mam umowę na 1/2 etatu. A tak naprawdę wyrabiam ok. 200 h w miesiącu w tym nocki po 14 h także....i mam płacowe od godziny. A 1/2 etatu to tylko w paierach. Dlatego nie wiem jakiej kwoty się spodziewać. Listę płac podpisuję tylko co miesiąc, a tak jest tylko 516 zł. W rzeczywisości dostaję dużo więcej.