Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alinaa mamama

Czy kogoś z Was dziecko miało usuwane migdałki ze względu na chrapanie,bezdechy?

Polecane posty

Gość Alinaa mamama

Czy jest tu moze taki Rodzic, ktorego dziecku wycinali migdalki (lub sam trzeci) ze wzgledu na bezdechy, chrapanie, a po zabiegu dziecko chrapalo jeszcze bardziej? Pytam bo temat jak najbardziej nas dotyczy otóż tydzien temu moje dziecko mialo wycinane 3 migdałki i teraz tydzien po zabiegu jest tak samo albo i gorzej niz przed usunięciem migdałków. Taki stan trwa juz od samego wybudzenia sie z narkozy.. chrapanie, otwarta buzia, jakby cos tam siedzialo i blokowalo nos... czy to opuchlizna? Prosze powiedzcie cos... bo bardzo sie martwie jak czytam inne fora i mamy pisza, ze po zaraz po usunięciu, jak reką odjął, poprawilo sie oddychanie, bezdechy zniknely, dziecko zaczelo oddychac przez nos... co sie z moim dzieckiem dzieje? kontrole za 2 miesiace mamy.. dziekuje serdecznie,.

Pani Czkawka Twój komentarz jest żałosny :O Kobieta pisze o swoim dziecku, a Ty robisz wzmianki o robieniu loda?! Poniżej krytyki :O Autorko moja córka miała usuwany trzeci migdałek, ale ze względu na niedosłuch (dodatkowo ma założone dreny), więc może trochę nie na temat napiszę. Niemniej jednak też przez to chrapała. Generalnie tak właśnie z tydzień dochodziła do siebie. Zdarzało jej pochrapywanie. Teraz jest już lepiej. Trzy migdałki to uważam, że sporo jak na dzieciaczka. Poczekaj jeszcze chwilkę. Wszystko musi się zagoić. Jeśli się niepokoisz nie da się jakoś przyspieszyć kontroli?

Gość Alinaa mamama
Dziekuje za odpowiedź. Dam nam jeszcze triche czasu, a przyśpieszyc kontrole napewno by sie dalo, moglabym jutro z rana zadzwonic ze dziecko sie 5 razy z bezdechem budzi i sie martwie i be czekania mysle by kazali przyjechac.. ale nie chce pańkary z siebie robic i wole najpierw tu zapytac.. poczekam z tydzien i chyba bede dzialac... Twojej corczce zdarzalo sie pochrapywac tylko, a u nas caly czas otwarta buzia jakby wogóle tego migdalka trzeciego nie wycieli :( dobrze ze u Was jest juz ok. Moze ktos cos jeszcze doda? dziekuje

Gość Aporue
Nie jestem dzieckiem. Ale miałam wycinane migdały. Pamiętam, że obrzęk dosyć długo się utrzymywał. Także spokojnie. Trzeba czasu aby się wszystko ładnie wygoiło. :)

Gość Alinaa mamama
O dziekuje Ci bardzo... a mialas wycianany 3 migdal podniebienny czy 2 boczne gardlowe? tez chrapalas poz abiegu, jak dlugo ? i czy teraz jest juz ok, spisz z zamknieta buzia?

Gość Aporue
Alina, wcięte miałam te dwa boczne. Nie spełniały swojej funkcji, bo poprzerastane kaszakami były. Ciągłe anginy miałami chrapałam, spałam z gębulą rozdziawioną i te bezdechy... one okropne były... wrażenie jakby się umierało... a serce tłukło się niemiłosiernie... i jeszcze smród z ust... masakra! Po zabiegu już kilka lat jestem. Wszystko do normy wróciło. :)

Gość Alinaa mamama
To ciesze sie bardzo dobrze ze jest juz ok :) Ja bede tu dalej czekac i moze ktos jeszcze zauwazy temat. Pisze rozniez na topiku dla mam na tym forum i tam kilka mam sie wypowiedzialo i uspokoilo tez.. wiec zaczynam powoli sie studzic.. :)

Gość Aporue
Wiesz, jeśli te bezdechy będą się jednak powtarzały, to przecież zawsze możesz na oddział zadzwonić i się poradzić. Prawda? I nie przejmuj się, że coś tam sobie pomyślą. Zdrowie dziecka jest najważniejsze. I Twój spokój też. :)

Gość sdddcfnn
mój syn miał usuwany 3 migdał ze względu na bezdechy....miał wtedy 2 i pół roku...poprawa nadchodziła powoli...ale po ok 2 tyg była juz widoczna...

Gość Alinaa mamama
po dwoch tyg byla widoczna, a po mieiacu, dwóch? spal juz z zamknieta buzia? a te 2 tyg po operacji chrapal tak samo jak przed?

Gość sdddcfnn
syn miał do niczego trzy migdałki ale ze względu na wiek usunieto mu tylko jeden...nie pamiętam szczegółów, bo trochę lat upłynęło....ale jesli niepokoi cię coś, to zgłoś się z nim do laryngologa..niech sprawdzi czy 3 migdał został dokładnie usunięty...i jeszcze jedno..3 migdał może odrosnąć...

Gość Alinaa mamama
tak, tak wiem ze moze odrosnac, ale u nas tydzien minal wiec napewno w takim tempie by nie odrósl. Myslisz ze mogli nie caly wyciąć? ale nawet jak cos by pomineli to powinno i tak byc o niebo lepiej bo w koncu cos mu ubylo z tego nosogardla, to cos co mu blokowalo nos i oddychanie, a teraz po operacji jest gorzej, tak jakby ten migdal urósl bardziej. ale mam nadzieje ze to opuchlizna.