Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alamala

Ważne- Plastry jako pierwsza antykoncepcja w życiu?

Polecane posty

Gość alamala

Witam. A więc zacznę od początku. Mam 18 lat, planuje zacząć uprawiać seks z moim chłopakiem, ale tu jest problem. Tabletek nie chcę, gdyż mojego chłopaka widuje raz na kilka miesięcy (tzn przyjeżdża do mnie np. na tydzień, dwa, co 2 miesiące jakoś) -proszę o nie komentowanie naszego związku gdyż nie wiecie nic o nas. i Tu powstaje pytanie, czy mogę kupić plastry i nakleić tylko na okres pobytu z Chłopakiem? a potem po prostu odkleić? Nie chcę tabletek, bo to bez sensu zatruwać się nimi, zwłaszcza jak seks często nie będę uprawiać, a więc to niepotrzebne. w kondony nie wiem czy mam wierzyć czy nie, jednakże planuje również je zastosować razem z plastrami. Oczywiście planuje iść do ginekologa i doradzić się jego dokładnie, jednakże chciałabym teraz dowiedzieć się co Wy o tym myślicie? Wielkie dzięki:**

Gość Perw śpiąca
"czy mogę kupić plastry i nakleić tylko na okres pobytu z Chłopakiem? a potem po prostu odkleić? " Nie :o Plastry działają tak samo jak tabletki i trzeba je stosować regularnie. Jedyna różnica polega na tym, że w przypadku plastrów hormony przedostają się do organizmu transdermalnie i są mniej szkodliwe dla wątroby.