Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiwi86-86-86

Czy to dobry moment?

Polecane posty

Gość Kiwi86-86-86

Hej! Bardzo pragniemy z mężem dzidziusia... ale czy to dobry moment? Mam 25 lat, w maju przyszlego roku kończę studia... Bardzo tego pragniemy, ale ja mam pewne obawy- m.in mój brak pracy, a co za tym idzie macierzynskiego, jak sobie poradzimy, kiedy bede tej pracy szukala- co z dzidzią?

ja urodziłam mając 25 lat. ale byłam już po studiach i miałam stałą prace z umową na czas nieokreślony ;) co do twojej sytuacji to nie wiem ile twój mąż zarabia i czy bedziecie w stanie utrzymac sie z jednej pensji nie wiesz z kim potem malenstwo zostawic. babcia, niania, żłobek - wszystko zalezy od finansów ;)

Wasza sytuacja finansowa zmieni się o tyle, że z pieniędzy jakie posiadacie (ty tylko studiujesz, pracuje twój mąż) musicie jeszcze utrzymać dziecko. Zastanów się ile wam zostaje na koniec miesiąca po uregulowaniu wszelkich opłat i wydatków domowych.

Gość cismarch
Ja tak miałam. Nie pracuję po studiach, ale mąż zarabia tyle że było nas stać na utrzymanie dziecka w średniej lub wyższej półce cen sklepowych artykułów. Jeszcze odkładamy co miesiąc kasę. Nie zarabia 5tys zł, mniej a też płacimy rachunki itd, mamy auto.