Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama synusia tuptusia

Bilans 4-latków

Polecane posty

Gość Mama synusia tuptusia

Mamusie 4 - latków ile Wasze dzieci mają wzrostu i ile ważą. Chodzi mi o dane z bilansu. Jestem ciekawa jak te dane się kształtują i ile średnio taki 4-latek powinien wazyć i mierzyć :)

Moja corka na bilansie w zeszlym tygodniu miala: 15 kg i 102 cm. Jest szczupla i nieco drobniejsza od rowiesnikow (ok 25 centyla), ale ja tez jestem niska.

Gość mojego synka czeka dopiero
bilans, bo nie ma jeszcze skończonych 4 lat, ale on nie mieści się w siatce centylowej. Jest mocnej budowy, o dziwo pomimo dużej wagi nie jest gruby, ma niesamowity kościec, to widać m. in. po wielkości głowy, kolan, nadgarstków, kostek. Ma 117 cm wzrostu, waży 26 kg i ma rozmiar buta 32. Wiem, aż dziwne bo ma 3 lata i niecałe 11 miesięcy. Jak się urodził, był w okolicach 50 centyla, a później zaczął rosnąć przez wielkie R;)

Moja 6-letnia (bynajmniej nie zabiedzona) siostrzenica ma takie rozmiary jak twoj 4-latek. Nie wyobrazam sobie takiego malego olbrzyma.

kurcze to maja 5-latka jest mniejsza :D ma 104cm i waży 17-18kg a rozmiar buta 26/27 jak miała 4 lata lekarz powiedział że nie robimy bilansu bo po co jak zdrowa dziewczyna :/ ale ważyła wtedy coś koł 15kg i niecałe 100cm miała (nosiła rozmiar 92/98), rozmiar buta miała 24/25

Gość kijanka pospolita
do :P moja 2 latka nosi 25 , wazy 14500 i ma 92 cm, :) chyba mam dużą dwulatkę:)

hmmm możliwe tyle że ja wam zapomniałam dodać ważną a nawet bardzo ważną informację :D:D:D moja córka jest wcześniakiem z 33tc i dopiero w wieku 4 lat przestało być widać że jest dużo drobniejsza od rówieśników :) a dziś byłyśmy na lekcji pokazowej w szkole baletowej i jak tak patrzyłam to te dziewczynki w większości przypadków są od mojej wyższe a wszystkie sa z młodszego o rok rocznika

Gość kijanka pospolita
a, to inna bajka, moja tez nie była duża jak sie urodziła, nawet 3 kg nie miała kruszynka, ale teraz jest powyżej 75 centyla;]

Moja z bilansu ma wzrost 98 cm i wagę 14 kg, nie jest wcześniakiem :P, Ma to po rodzicach, ja jestem przeciętnego wzrostu i na bilansie w wieku 4 lat byłam 2 cm wyższa i tej samej wagi, więc się nie martwię. Tata jest też niski i chudy.