Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwonka599

Jestem w ciąży??

Polecane posty

Gość Iwonka599

Od dłuższego czasu staramy się z mężem o dziecko i tyle już testów robiłam z niestety negatywnym wynikiem. 7 powinnam dostać miesiączkę a przed nią pare dni zawsze miałam plamienia.Dziś jest 9 już, plamienia niema piersi mnie bolą najbardziej prawa po prawej stronie i jestem jakaś senna czy to mogą być objawy ciąży? może coś doradzicie na pewno zrobię kolejny test,ale poczekam jeszcze parę dni bo nie chcę się rozczarować znowu.

Gość lalolila
może a odrzuca cię zapach parzonej kawy?

Gość Iwonka599
Puki co to nie ale wczoraj podczas kąpieli miałam dziwny kucie na dole brzucha.

Gość takiepytankodowasmamyldkiiiiii
mi sie spoznil ;) w ten sam dzien co powinnam dostac okres zrobilam test i pozytywny:) bylam u lekarza...4 tydzien:)

Gość lalolila
poczekaj z tydzien i zrób test jest sie sennym w ciąży ale to nie 100% gwarancji

Gość Iwonka599
tygodnia nie doczekam a jak zrobię jutro to coś już wyjdzie czy za wcześnie??

powinno ci juz cos wyjsc ja mialam tak ze jakos niedobrze mi bylo na niektore rzeczy np ser zolty;///blee pozniej w sobote calutki dzien bolal mnie brzuch co chwile szlam na faje pilam miete i dupa cos mnie tknelo i zrobilam test pozytywny nieuwierzylam w to wcale eszcze tego dnia winko pilam wieczorkiem bo juz wiele razy takie ''pseudo pozytywy mi wchodzily'' ale next day dalej nic...pomyslalam sobie oco kaman??poszlam po dwa testy do sklepu..pozytywne:) pozniej pobieglam po jeszcze jeden juz taki alektryczny -pozytywny:) a pozniej jeszcze w aptece zrobilam-pozytywny:D

Gość lalolila
ciut wcześnie ale czasem wychodzi nie nastawiaj się na tak lepiej się pozytywnie rozczarować niż zawieść powodzenia

my sie rok staralismy

Gość Iwonka599
dzięki wielkie spróbuje jutro zrobić, to męczące tyle czekać szczególnie jak ktoś długo się stara i nie może a ci co nie chcą wpadają :-)))

Gość Iwonka599
my od lutego tego roku:-))

Gość rozśpiewana roztańczonaaa
prawdopodobnie jesteś, mi test wykazał ciążę w trzecim tygodniu, co prawda druga kreska była ledwie widoczna ale była. Teraz już 11 tydzień:) najlepiej idź do ginekologa, pewnie potwierdzi że jesteś:) powodzenia

Gość Iwonka599
Super mam nadzieję ucieszy mnie to na pewno.Jedyny problem to taki by był,że trzy tygodnie temu zwolnili mnie z pracy likwidacja stanowiska nieoczekiwanie i na zasiłku jestem i w trakcie szukania pracy,ale trudno jakoś damy radę jak wyjdzie pozytywnie:-)))

Gość rozśpiewana roztańczonaaa
pewnie że dacie radę. aha zapomniałam dodać, żebyś nie sugerowała się testem, bo jak ja robiłam to pierwszy mi nic nie wykazał, dopiero po czterech dniach wyszła ta słaba kreska. więc wszystko jest możliwe. Jeśli długo pracowałaś to masz prawo do zasiłku w UP.

Gość Iwonka599
Słuchajcie a czemu mówicie,że z porannego moczu Pani w aptece mówiła mi kiedyż,że te strumienne można od razu robić.

Gość Iwonka599
Pracowałam dwa lata w tej firmie jestem na zasiłku dla bezrobotnych marne 538zł na 6 miesięcy .A jak się faktycznie okaże, że jestem w ciąży to co należy mi się coś??

Gość Iwonka599
może się orientujesz w tym temacie??

nic ci sie nie nalezy prócz wypłaty zasiłku dla bezrobotnych (niecałe 600zł przez 6 miesiecy). Wiec lepiej znajdz szybko nową pracę to w przypadku pojscia na L4 po 34 dniach przepracowanych - zus przejmie wypłate wynagordzenia i pozniejsze swiadczenie czyli zasiłek macierzynski przez 18 tygodni. po porodzie Bez tego jestes w ciemnej dupie.

nic ci sie nie nalezy prócz wypłaty zasiłku dla bezrobotnych (niecałe 600zł przez 6 miesiecy). Wiec lepiej znajdz szybko nową pracę to w przypadku pojscia na L4 po 34 dniach przepracowanych - zus przejmie wypłate wynagordzenia i pozniejsze swiadczenie czyli zasiłek macierzynski przez 18 tygodni. po porodzie Bez tego jestes w ciemnej dupie.

Gość jeden dwa trzy cztery
Hej, moim zdaniem jest duze prawdopodobienstwo ze w ciazy jestes. Jesli okres Ci sie spoznia juz 2 dni, test z moczu teoretycznie powinien juz w tym czasie wykryc ciaze. Czemu robic test z porannego moczu? -Dlatego ze mocz jest bardziej stezony, a przy wykrywaniu tak wczesnych ciaz to ma znaczenie. Jezeli jestes cierpliwa moglabys tez jeszcze odczekac te pare dni. Ja zrobilam swoj test po tym jak jeden dzien okres mi sie spoznial i pojawily sie od razu 2 grube krechy. Inna opcja jest takze pojscie na badanie bHCG i wtedy juz bedziesz wiedziec na pewno.

test powinno sie robić na 5 dzień od dnia planowanej miesiączki, generalnie w granicach 34 dnia cyklu. Pozdrawiam i 3mam kciucki.

wytrzymaj jeszcze te pare dni i zrób test, jeden w zupełności wystarczy jesli zrobisz i wyjdzie pozytywnie to nie kupuj kolejnych testów aby się przekonać czy oby na pewno.. test może pokazać negatywny wynik i wtedy w tym 34 dniu jeśli zrobisz test i wyjdzie negatywnie to kup jeszcze jeden i zrób kolejnego dnia z porannego moczu i będziesz wiedzieć. Nie rozumiem kobiet, które kupują test- wychodzi pozytywny wynik i lecą do apteki po kolejne... Podsumuwując - 34 dnia robisz test i sprawdzasz wynik - posytywny - umawiasz się do lekarza aby to potwierdzić ( u mnie tak było - zrobiłam test w 34 dniu - wytrzymałam choć nie było łatwo- wyszedł pozytywny- kilka dni póżniej miałam wizyte u lekarza i stwierdził, że faktycznie macica rozpulchniona i ciąza..- już w 6 tyg. zrobił mi usg i zobaczyłam fasolke. Jeśli natomiast zrobisz test w 34 d.c. i wynik bedzie negatywny to idz po kolejny test (najlepiej z innej firmy ) i zrob ponownie nastepnego dnia rano.

dodam tylko, że u mnie było tak, że normalnie brzuch mnie bolał tak jak na okres, czasem śluz mi popłynął i myślałam,że to krew już mi okresowa leci ale jak sprawdzałam to nadal był to sluz a okresu nie było. Poza tym jakoś dziwnie często chciało mi się sikać, tak po pare kropli nawet...