Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...uczęsięjazdy...

Czy mogę w czasie nauki jazdy jeździć na bosaka?

Polecane posty

Gość ...uczęsięjazdy...

Słyszałam że w klapkach nie można bo się nogi suwają i nie czuje się gazu sprzęgła i hamulca. A na boso? Jest lepsze czucie. To mogę być?

Gość 435442
nie możesz, stopy strasznie bolą przy naciskaniu hamulca i sprzęgła

Gość bfedhfv
no jak instruktor lubi zapach sera brie, to czemu nie

Gość ...uczęsięjazdy...
nie chodzi mi o kpiny, pytam poważnie. bfedhfv - jeśli się nie myjesz to twój problem, ja flejtuchem nie jestem. 435442 - czyli instruktor nie pozwoli?I skąd wiesz że to boli, byłaś w takiej sytuacji?

niestety nie można, dozwolona jest tylko jazda gdzie do użycia sprzęgła, gazu i hamulca używa się łokci :classic_cool:

Gość kaśka to ja
Ja tak jeździłam raz w tamtym roku, przyszłam na jazdę w klapkach i instruktor mi powiedział że w klapkach nie mogę.Miałam do wyboru stracić czas (byłam umówiona na godzinę i nie byłoby czasu iść zmieniać buty) albo jechać na bosaka. Trochę bolało początkowo ale nie jakoś bardzo.

Gość jezdziec apokalipsy
nie wytrzymasz godziny stopa jest za delikatna na pedały :P

Gość kaśka to ja
nie przesadzaj, ja godzinę wytrzymałam i 2 też bym wytrzymała. Dodam że miałam 18 lat w tamtym roku.

Gość fbtn
a propos prowadzenia w klapkach: sasiadka mojej babci gdzies tam jechala, w klapkach wlasnie. jakos tak nieszczesliwie klapek jej zszedl z nogi i zaklinowal sie pod hamulcem. z pelna predkoscia wjechala pod tir-a bodajze.smierc na miejscu. juz wole jechac boso niz w klapkach, mimo, ze mam wrazenie, ze nad nimi 'panuje'.

Gość pytanko25:)
to wy jeszcze w klapkach chodzicie???:-)

Gość kaśka to ja
to ja się nie dziwię że instruktor powiedział że mogę najwyżej na bosaka spróbować jechać a w klapkach nie. I jakoś nie odradzał że będą mnie nogi bolały.

Gość mario bolucci
Jak dla mnie głupota. powinno się jeździć w obuwiu, nie w klapkach, nie na bosaka, nie w butach na obcasie. próbowałam kiedyś przestawić samochód na podwórku, a że było lato i chodziłam boso to próbowałam operować pedałami mając nagie stopy. Jeśli skaleczysz sobie stopę to może się okazać, że będziesz musiała sobie odpuścić jeżdżenie dopóki się nie zagoją. Co jeśli trafisz na korki i będziesz ślimaczym tempem poruszać się do przodu (stajesz, jedziesz, stajesz, jedziesz), bardzo duże prawdopodobieństwo, że dostaniesz skurczów. a jeśli będziesz się stresować i stopy będą ci się pocić i ślizgać. To nie jest bezpieczne i nie ryzykujecie tylko własnego życia (to możecie sobie robić jak chcecie i kiedy chcecie) jednak ryzykujecie życie i zdrowie innych.

Gość marlenka.
a ja w czasie kursu na karte motorowerową musiałam przejść po ławeczce na bosaka - dlaczego?

Gość kaśka to ja
a ile masz lat?

kurwa, jak można iść na jazdy w klapkach? :O :O nie rozumiem autorko kup sobie tenisówki z cienką podeszwą, musisz umieć jeździć w butach, nie przesadzaj.

Gość marlenka.
14, to kurs w szkole (już zdałam :)

Gość 1jakasklslasjsla
prosty test równowagi, ja też to miałam