Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SweetNoisee

Włoski na piersiach! ;(

Polecane posty

Co zrobić z włoskami na piersiach? Mam problem z hormonami, jednak leczę się u endokrynologa (na ginekologa jeszcze nie miałam odwagi się zebrać - jestem młodą kobietą). Zapytałam swojego endokrynologa co zrobić z tym "problemem", na co odpowiedź brzmiała, że już za dużo leków przyjmuję, żeby robić coś z tym "kosmetycznym problemem" :( Jednak ja się wstydzę przed swoim facetem! Przecież nie usiądę i nie będę tłumaczyć mu o kolejnym problemie ze zdrowiem. Poza tym to wygląda brzydko, nie potrafię zapomnieć i nie daję się mu dotykać. W końcu pomyśli sobie, że nie pociąga mnie itd.!! Co zrobić?

Gość tylko jedno!!!!!!!
wyrywac!!!:)

Gość rumianek z miodem
ciesz się że jeszcze nie wyrosły ci sumiaste wąsy :D

Gość piasek pustyni
idz na depilacje laserowa, uprzednio zapytaj swojego lekarza czy nie ma ku temu p/wskazan, czy leki ktore bierzesz nie sa swiatło uczulajace:) Nie martw sie:)

Gość maaakkk
A jak dużo tych włosków jest? Ja mam 5 na jednej piersi i 2 na drugiej i wyrywam je pęsetą i po problemie :)

Gość tez mam wloski na piersiach
jakie masz i gdzie dkladnie? ja mam miedzy piersiami i wokol sutkow najbardziej. sa miekkie i takie brazowawe, w kazdym razie widze je i mnie wkurwiaja, alenie mam odwagi ich ruszyc. rozjasniam je. mialam nadzieje, ze mi sie spala, aleniestety:P myslalam o laserze, ale jak na razie nie mam kasy, no i przed laserem trzeba golic przez jakis czas, nie wiem, czy dalalbym rade:O

slyszalm tez o o fotoepilacji-tansza jest, ale podobno mnije skuteczna, wiec jakbym tak pogolila sobie e wlosy,a poznije zabieg by mi nie pomogl, to bym sie pochlastala.

tez mam wloski na piersiach - kilka grubszych, ciemnych i długich na sutkach i kilka delikatnych jak meszek wokół sutka ;( Ja się boję, że jak je rusze to jeszcze bardziej będą rosnąć :(

tez mam wloski na piersiach - ja już mam się chęć pochlastać. Ogólnie nie lubię swojego ciała, to jeszcze mam to cholerstwo ;( ;(

wyrastaja ci z sutka?niemozliwe, tam wlosy nie rosna. chodzi Ci o obszar wokol? wiesz, golenie na pewno odpada, moze wyrwac te ciemne/ niewiele ich masz, nie jest zle;)

tani ten salon:) kurcze, muse o tym pomyslec na powaznie, po co sie meczyc i krepowac. chociaz boje sie troche, ze trafie na jakas nieprofesjonalistke i zostanami blizny, czy inne cholerstwo.

Gość PanDoradcaVV
Jeśli jesteś jasnowłosą blondynką to możesz je zostawić. Z mojego męskiego punktu widzenia powiem, że blond włosy na kobiecych cycuszkach mi nie przeszkadzają :>

Gość piasek pustyni
dziewczyny jestem kosmetyczka, pracuje na urzadzenie e-light jest to połaczenie iplz rf daje naprawde fajne rezultaty. W moim salonie zabieg kosztuje 99zł, to prada, ze dzien przed trzeba zgolić włoski. Zeby je usunac potrzeba od4-6 zabiegów niekiedy mniej niekiedy wiecej. U mnie placac za 5 z gory szosty jest gratis. Potem raz na pol roku robi sie zabieg przypominajacy i ma sie spokoj na wiele wiele lat

ja slyszlaam o tej fotodepilacji, ze jest nieksuteczna, ale skoro tak mowisz, mam nadzieje, ze to nie tylko promocja salonu. a lapie te jasniejsze wloski? jestem brunetka i na piersiach wlosy mam niby ciemniejsze, ale nie jest to czarny, a czern birze najlepiej laser, ale nie wiem jak z tym e-light. zawsze mnie zastanawialo, czy wiecie gdzie tym swiatlem, czy laserem operowac, kiedy wlosy sa zgolone i moga byc niewidoczne? dlugo trzeba robic ten zabie przypominajacy?

Gość piasek pustyni
e-light łapie wszystkie wloski oprócz tych bez barwnika czyli siwych. Wiadomo, że efekty sa lepsze gdy włos jest ciemny, w przypadku blondynek potrzeba wiecej zabiegow. Wogóle jest 1% ludzi na których metody te sa nieskuteczne. Nie reklamuje salonu, przeciez nie podałam namiarów ani strony www. Ok 3 razy trzeba zrobic zabieg przypominajacy, zreszta to zalezy czy cos odrasta czy nie to wszystko omawia sie z klientka:)

piasek, spojrz, prosze na te strone : http://olsztyn.yasumi.pl/usuwanie-owlosienia to jest to, co Ty stosujesz? moze jednak lepiej isc na zwykly laser, moze jest mocniejszy. to niby tanie, ale z 6 zabiegow tzeba zrobic. na laserze moze na 4 sie skonczy? pomoz, prosze;)

Gość o matkoooo
masz faceta TO NIE NARZEKAJ gdybys byla naprawde brzydka to bylabys zawsze sama

Gość piasek pustyni
nie, to nie jest to. Powiem Ci tak .moja szefowa miala 4 zabiegi laserem na bikini za kazdy zaplacila 400 zl co daje sume 1200, włoski zostały, bol jak cholera. e-lightem robilam jej pachy, dwa zabiegi a 20% włosow juz wyszło calkowicie. Poprostu wklada dłon pod pache i wyciaga jaz z masła. Po co przepłacac na laser i ojesc sie bólu jak mozna taniej i skuteczniej???

Gość piasek pustyni
tu jest sam ipl u mnie dodatkowo jest rf czyli fale radiowe które od srodka podgrzewaja, co daje lepsze efekty. Poza tym głowica chłodzi a zabieg wykonuje sie na zelu do usg, zimnym wiec czujesz tylko przyjemne ciepło i delikatne ukłucia

czyli jakbym chciala skorzystac z tego na czym Ty praujesz, to szukac e-light z fr, tak? a jesli wloski nie sa trawde tak jak te na nogach i ciemne, ale takie bardziej brazowe, to ok? tyle tego na rynku, kazdy mowi co innego, ze sie gubie.

Gość piasek pustyni
E-LIGH CZYLI IPL+RF BRĄZOWE JAK NAJBARDZIEJ SIE NADAJĄ. pOZDRAWIAM I UCIEKAM DO PRACY:)

dzieki wielkie;) pozdrawiam:)

Gość cholera co za czasy
zrob badanie na zespol policystycznych jajnikow, do tego badanei hormonalne na poziom testosteronu

Gość SwetNoisee
maaakkk - podobnie jak u Ciebie. Ale nie odrastają ze zdwojoną siłą? tez mam wloski na piersiach - powiedzmy, że tak między sutkiem a skórą. obrzydlistwo ;( cholera co za czasy - muszę coś z tym zrobić, bo od jakiegoś czasu tylko o tym myślę :( a na czym polega ten zespół policystycznych jajników? Zaczynam się martwić :(

Gość anetaaaaa
Dziewczyny, też pracuje w salonia IPL + RF. Warto zabieg zrobić, ale pamiętajcie że .... wloski na piersiach sa trudne do usunięcia . Dlaczego? Ponieważ na 95% wynikaja z problemów hormonalnych. Trudne nie znaczy nie możliwe, z mojego 2 letniego doświadczenia wynika że: włosy te w 30% przypadków można usunąc na dłuższy czas (ok 1-2lat), 50% włosków będzie to spokój na 5-7 mcy. Czyli tak: robimy serie 5- 8 razy i mamy spokój na kilka miesiecy, potem robimy 'przypominajke' i znów mamy spokój na kilka mieśięcy. Mimo wszystko uważam że warto. Ważne: właściwy wybór salonu!!! najlepiej specjalizujących sie w tej dziedzinie. Jeśli masz tam w Olsztynie to yasumi to spokojnie możesz tam iśc. maszyna IPL + RF Zabiegi we właściwym czasie i własciwych odstępach pozdrawiam

Gość poświąteczny rozrachunek :)
jem kupe :classic_cool: