Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fusinnnneczka

po jakim czasie od slubu dorobiliscie

Polecane posty

Gość fusinnnneczka

i w jakim wieku dorobiliscie sie wlasnego M?

Gość bnm,nb
6 lat po ślubie a my nadal z moimi rodzicami mieszkamy. Mamy dwa pokoje dla siebie ale kuchnia i łazienka wspólnie. Żyje się nam dobrze. Z rodzicami czasem się pokłócimy ale ogólnie nie jest źle. Myślimy intensywnie nad własnym M. Poszłam od września do pracy ( do tej pory zajmowałam się dwójką naszych dzieci) i może za rok postaramy się o kredyt.

Gość co rozumiesz pod pojęciem
WŁASNE M?;) bo większość ludzi kupuje na kredyt, a kredyty na ogół są na 30 lat;) wiec to żadne "własne" przynajmniej przez najbliższe 30 lat poza tym dużo łatwiej dorobić się własnego M w małej miejscowości niż w dużym mieście i wiadomo, że jeśli rodzice pomogą, to jest inna bajka niż w sytuacji, gdy trzeba "dorobić się" samemu;)

Gość mama trzylatka
My kupilismy własne M 2 lata po ślubie w wieku 25 lat. Ale tylko dzięki temu że pracowalismy za granicą.

Gość loamamama26
my jesteśmy 2 lata po ślubie, w przyszłym roku chcemy kupić własne upragnione M! bez kredytu, za własne pieniądze, bez żadnej pomocy (rodzice itp..)

Gość fusinnnneczka
my oboje z mezem mamy po 21 lat. jestesmy 2 lata po slubie i kupilismy w lipcu za gotowke mieszkanie 3 pokojowe.przedtem mieszkalismy u tesciow. Na wiosne ruszamy z budowa domku... malego bo bedzie w nim tylko parter i poddasze w sumie 4 pokoje kuchnia i lazienka Nie mamy kredytow ( tylko pralke na raty ktore do max 4 mc splacimy) maz jest kierownikiem dzialow w kauflandzie ja pracuje w piwiarni warka. i wiekszosc z rodziny (kuzynki ciotki) odwrocili sie od nas... niby dlatego ze jestemy tak mlodzi a tyle mamy?

Gość podobno za komuny mieszkania
"rozdawali" ale ja "dostałam" po 12 latach od czasu, kiedy rodzice na ksiażeczce mieszkaniowej zgromadzili mi cały wkład. 6 lat po slubie byłam już na swoim. Wcześniej razem z mężem i dzieckiem w 7 metrowym pokoju u rodziców :( Kredytów wtedy nie dawali :)

Gość podobno za komuny mieszkania
aha, miałam wtedy 31 lat

Gość bnm,nb
Własnie, mieszkania w małej miejscowości są tańsze. My mieszkamy w Gdyni i ceny powalają :( Nie ma szans żebyśmy za gotówkę kupili. Tylko kredyt wchodzi w rachubę ...

Gość fusinnnneczka
za nasze mieszkanko 3 pokojowe dalismy 170 tys

Gość no to sprawdź ile za takie
mieszkanko 3 pokojowe musiałabyś wyłożyć kasy w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie czy innym dużym mieście;)

my za swoje mieszkanko 3-pokojowe (57,5 m2), w dziurze 75 tys. mieszkańców zapłaciliśmy za gołe ściany, bez framug i dosłownie niczego wewnątrz prócz kaloryferów w 2008 roku 230 tys. zł:O:O:O

Gość fusinnnneczka
my mielismy mieszkanie do wprowadzenia a ludzi w naszej dziurze jest ok 50 tys

Gość wg mnie tez bedzie
6 lat w anglii i sie dorobilam wlasnego domu pod londynem,jestem singielka i zawsze bylam ;-)

no to sama widzisz jakie są rozbieżności w cenach nieruchomości my, niestety musieliśmy się wynieść z dużego miasta, do dziury, bo nie mieliśmy zdolności kredytowej nawet na kawalerkę w ówczesnym czasie:O a za takie samo mieszkanie jak mamy w dziurze musiałabym wtedy zapłacić w moim mieście rodzinnym prawie 2 razy tyle:O

nam sie udało z bardzo małym kredytem, spłaconym kilka miesięcy po ślubie. rodzice też sie porządnie dołozyli do mieszkania. Mamy 50 m, 3 pokoje, 140 tys. Miasto ok 50 tys

4 miesiące po ślubie, z ogromnym kredytem plus spory wkład własny (bez pomocy rodziny). 48m2 pod Warszawą = 300 tyś.

Gość kaskadaaa
my po ślubie 2 lata z dużą pomocą rodziców mamy własny dom

My jestesmy 3lata po slubie i mamy wlasny dom co prawda jeszcze nie wykonczona gora ale sami na to zapracowalismy (za granica juz 5lat), przed slubem zaczelismy budowe:)

Gość laura26
my z mężem już rok przed ślubem mieszkaliśmy w swoim mieszkanku,teście pomogli finasowo,a sporo mieliśmy uskładane,na początku mieliśmy tylko kabinę,wc,kuchenkę i kanapę do spania,ale to nieważne,i tak było cudownie.Teraz po 2 latach mamy już kompletnie wszystko,wymieniam co trochę nawet już niektóre rzeczy.Ja mam 26 teraz lat a mąż 33.Oboje pracujemy,mamy 1 dziecko.

Gość chwilowa emigracja....
Niecale 3 miesiace po slubie mielismy akt notarialny. Na razie tam nie mieszkamy, bo ciagle jestesmy za granica. Duza czesc byla wkladu wlasnego, a kredyt na 10 lat, wiec nie jest tak zle ;) mam nadzieje, ze kolejne swieta bedziemy juz w swoim mieszkaniu w swoim kraju ;)

Gość TakaSobieJednaMama
6 lat po slubie, oczywiscie na kredyt ale maly :) ... zostalo 3 lata :)

Gość szczesliwa bo na wlasnym
nam w prezecie slubnym moi rodzice kupili 46m mieszkanko za gotowke. 220tys nowe w krakowie. My tylko uzbieralismy na remont, wyposazenie i autko. Mąz ma ziemię także planujemy budowe domu w najblizszych latach. Mamy jedno dziecko w planach2.

Gość eltako
NIE ROZUMIECIE PYTANIA Dorobić się to nie dostac od rodziców. Co to za dorobek niby >> Przepraszam, za nerwowość ale trochę zazdroszczę a trochę mnie wkurza, że chwalicie się niby swoim dorobkiem

Gość eltako
co to za słowo MiNOŁ ?? taka MODNRA żonka hahaha :D:D:D:D:D:D

Gość Elizkaaaa1986
To jest "dorabianie" sie na wyrzeczeniach rodzicow. Czesto pracujacych 30l, ktorzy nawet na stare lata musza oddawac znaczne pieniadze na rate kredytu dorosłego dziecka.

Gość Mało Imprezująca
Mąż kupił ziemie w 2005 roku. Slub wzielismy w 2008 a zamieszkalismy w 2011, takze dorobilismy jako malzenstwo w 3 lata, ale sam mąż dorabial sie wlasnego domu 6 lat ;)

Gość Mało Imprezująca
Na mam 30 lat, Mąż 32 :)