Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nunczako

Jak chorują wasi faceci?

Polecane posty

Gość nunczako

Mój to umiera, palcem ruszyć nie może, najlepiej jakbym L4 na niego brała i cały dzień wokół niego sie krzątała. Natomiast apetytu to nie traci nigdy, szama tyle co zawsze, tylko musi być ozdrowieńczy jadłospis- czyli wszystko co lubi najbardziej i z okazji jego choroby dwudaniowy obiad. Do lekarza nie pójdzie, bo na wszystko GRIPEX pomaga. A jak za chwilę wyzdrowieje ale mnie zarazi, to będę musiała radzić sobie sama- "bo przecież kto musi pracować". oj dziady, dziady, urok pański z wami...

Gość sheErllooczKA
tony chusteczek higienicznych paskudny humor obowiązkowy rosół

Właśnie teraz już drugi tydzień leży w łóżku, ale naprawdę coś musiało go nieźle dobić, bo nigdy nie choruje. Ale nie jęczy wcale, nie ma apetytu i nie mieszka ze mną :D

Moim zdaniem adekwatnie do stanu rzeczywistego. Jak boli go gardło to boli go gardło, a jak umiera od gorączki to umiera...no i marudzi jak każdy.

BSA - ale ty zdajesz sobie sprawę, że póki co to ty z siebie "ciotę" robisz, a w wojsku cię nawet nie chcą? :D

noo, mój to by napewno nie "przertFał" :D:D:D Mój małżonek stosuje tylko i wyłącznie Gripex i Polopirynę na wszelkie sposoby. No i obowiązkowo raz na 2 tygodnie "coś go bierze", czyli cały wieczór spędza w łóżku domagając się herbatek i nieustającej uwagi. Ale można się przyzwyczaić :)

fioletowy - ale to w sumie jest urocze. Poza tym byłabym hipokrytką gdybym powiedziała, że ja nie zrzędę przez przynajmniej jeden wieczór jak coś mnie "weźmie". Zwłaszcza jak jest to grypa - niby mnie to nie zabije, ale jak jest ktoś do podania herbaty to chętnie się korzysta :P

A kto tu o L4 mówi? Poza tym sam przyznałeś, że cie nie chcą bo masz wyrok na koncie. Poza tym żołnierz-rebeliant który nawet pisać nie umie (dobrze, że z czytaniem lepiej) to marny pożytek ;)

i co z tego, że nie poszedłeś :O Moorland- owszem, to jest bardzo urocze :D:D:D Ja to mam ubaw, bo np. jak przed wa tygodnie nie jęczy, to czasem wymsknie mi się "Kochanie, coś dawno nic Cię nie brało" :D I co? Na drugi dzień wieczorem już Go coś bierze :classic_cool: Ale ja też jęczę, jak mnie rozkłada przeziębienie, lubię, jak się koło mnie skacze :D

BSA - Ciebie chyba baaaardzo boli, że gość mało, że nie-aryjczyk to wyższy od ciebie, lepiej wykształcony i z lepszą pracą...o, i z aryjską dziewczyną XD a tak poważnie, wiesz, że poziom twojej domniemanej elokwencji nie przekłada się ani na twoją pisownię ani na argumenty? Widelec - bo każdy lubi jak się skacze dookoła niego raz na jakiś czas :P Z drugiej strony przeziębienie to jedno, ale zdarzają się gorsze choróbska.

a poza tym nie pieprz, bo kafe to jedyne miejsce gdzie piszę po polsku i jakoś takich problemów jak ty nie mam ;)

Gość monotonia 12
Kilka lat temu mój mąż hipochondryk zresztą poszedł do lekarza bo uważał że jest ciężko chory. Pani doktor zbadała i przepisała ibuprom zatoki. Mąż wrócił do domu i powiedział mi że musi sobie bańki postawić. Ja na to ok'. Przyjechał mój teść który bańki postawił i zaraz odjechał. Jeszcze nie zdążyłam dobrze za nim drzwi zamknąć a tu mój szanowny małżonek zawinięty w kocyk i ubrany w koszulę bajową drepcze do dużego pokoju. Pytam - Co ty robisz? -Idę do pokoju telewizję oglądać. - Nie ma mowy! odpowiadam -Tata postawił ci bańki masz minimum 3 dni leżeć w łóżku żeby ich nie przeziębić. Tak nawiasem w sypialni nie mamy telewizora. Mój mąż był oczywiście nie pocieszony a ja jak skowronek koło niego latałam. Jednak od tamtej pory nawet gdy choróbsko go naprawdę dopadnie to już nie jęczy i nie jest tak wylewny i chętny jeżeli chodzi o wizyty lekarskie a już bańki w ogóle nie wchodzą w grę. ZADZIAŁAŁO! ;-)

moj jak jest naprawde chory to udaje że dobrze jest i ogolem trzyma sie... a jak ma glupi katarek to spazmuje że umiera itd. hahah ale z tego co wiem to wiekszosci facetow tak ma :)

tak tak, powiedz jeszcze, że Twój dziadek był Czechem i dlatego masz problemy z j. polskim :classic_cool: Nawiasem mówiąc to wstyd nie umieć posługiwać się własnym językiem (a taki jesteś dumny z tego, kim jesteś) i sadzić takie babole jak Ty. Jeszcze głupio się tłumaczyć. Wstyd i tyle. Może i mój mąż to "baba" jak go nazywasz, ale przynajmniej z rozumem i da się czytać to, co pisze :D A, i na babskie fora też nie zagląda, taka z niego baba :P

Chyba wolę inteligentnego nie-aryjczyka który pisze poprawnie w każdym języku którego używa ;) I zapewniam cię, że nic mu nie brakuje. żona - to swoją drogą jest ciekawe :P

Moorland -> moja teoria ma jeszcze jeden przypadek... moj ojciec identyko... jak moja maz z chorobami ma :) ale to moze inna teoria - ze kobieta wybiera sobie meza ktory ma podobne cechy co ojciec :)

to raz, a dwa - u innych facetów też to zauważyłam :P To jest chyba kwestia tego, że jak jest dłuższa choroba to trzeba by było coś poświęcić. Co innego jest umierać jeden wieczór z katarem, a co innego jest leżeć tydzień z zapaleniem płuc. Kiedyś mi mój facet nerw napsuł bo pół zimy z zapalenia oskrzeli nie mógł się wykurować.

Mąż w chorobie -> do lekarza nie idzie, leki przeciwbólowe bierze jak musi, kropli do nosa "nie lubi", ale ogólnie jest dzielny, leczy się na ogół Polopiryną :D

wg mnie to jakies meskie ego sie w nich odzywa... ze przeciez sa mescy i zadna choroba ich nie zniszczy - to w przypadku choroby a jak katarek to- hmm sam wie ze nic mu nie jest to chociaz niech caly swiat wie ze chory i trzeba sie nim opiekowac :)

Gość makolka
Chory facet w domu to jak wrzód na tyłku.Mój to sie tak ze sobą pieści jakby zaraz miał zejść z tego świata.A ja latam wkoło niego jak walnięta.Bo jak nie to zaraz powie że serca nie mam.

grey eyes - a mnie do irytuje niesamowicie. Człowiek byłby zdrowy dwa razy szybciej jakby poszedł do tego cholernego lekarza :D BSA - tłumacz się dalej ze swoich braków w edukacji.

Jak się choruje tydzień to trzeba siedzieć w domu, najlepiej leżeć (a wtedy wiadomo, zero wyjść z kolegami, zero gier na kompie). Lepiej udawać, że nic im nie jest, że to tylko lekkie przeziębienie, które w niczym nie przeszkadza :) A jeden dzień ponarzekać- czemu nie, przecież Oni lubią być w centrum uwagi :D

Moorland grey eyes - a mnie do irytuje niesamowicie. Człowiek byłby zdrowy dwa razy szybciej jakby poszedł do tego cholernego lekarza oj tu sie nie zgodze... jesli kogos bierze przeziebienie itd. to lepiej polezec w ciepelku... wymoczyc we wrzątku nozki, wypic mleko z czosnkiem... i sie sam wyleczy ...

Moorland mnie też :o na szczęście mam sprawdzone leki na przeziębienie i na ogół udaję się Jego (lub mnie) wyleczyć. Jednak gdy boli go ząb to koniec, zeżre kilo tabletek a nie pójdzie :D

przeziębienie tak, ale mój ukochany ma tendencje ignorować aż nie rozwinie się paskudne choróbsko typu zapalenie oskrzeli właśnie. I wtedy lepiej iść do lekarza.

żona-swojego-męża ale jeśli to "grubsza" choroba to lepiej iść niż leczyć się lekami bez recepty lub/i czosnkiem :P

Początkowo mówiłeś, że masz problemy z w/f. A teraz co? W jednym poście: 1. "po Niemiecku" - w j. polskim nazw języków nie pisze sie z dużej litery; 2. "nie prawidłowość" - a może "nie dziela" i "nie bieski"? :D:D 3. "to wy chcieliście równouprawnienia" - chyba 'chciałyście' :D 4. "traktowałem na równo"- traktuje się 'na równi' :classic_cool: a nie na równo 5. "Powinniście" - powinnyście !! Ty jesteś po prostu nieukiem :D Ale ok, czepiam się, uwielbiam wytykać błędy językowe na tym forum:classic_cool: