Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradźcie proszę......??

okazja weselna warto?

Polecane posty

witam . mamy taki dylemat , mieliśmy organizować wesele sami , własnymi siłami , kameralnie. niby o.k tylko że np. kuchary za robotę po znajomości z ciastami biorą 25 zł. z kelnerami , dochodzi produkt , sala , picie ,tort ... wczoraj natknęłam się na ogłoszenie sali w której byłam na chrzcinach w lato , sala super , zawsze kwestia gustu ale mnie się podobała strasznie i chłopakowi również , ale nawet nie pytaliśmy o cenę . Jesteśmy z Ursusa i w okolicy sale kosztują około 200 złotych . w tej sali jedzenie i obsługa były rewelacyjne i teraz zrobili na czerwiec promocję taką . apraszamy . wesele w czerwcu tylko w ,, POLNEJ RÓŻY'' specjalnie dla jednej pary obniżamy cenę na jedno przyjęcie weselne z 200 na 130 złotych!!! menu 7 gorących , 14 zimnych, ciasta , owoce, napoje gorące , obsługa, stała dekoracja sali . wesele 2012 Czerwiec !!! ,,Polna Róża'' Zapraszamy do skorzystania z oferty przygotowanej dla klientów Firmin.pl specjalnie dla Państwa jednej parze obniżymy cenę wesela z 200 do 130 złotych!!! Dania gorące: - krem z pomidorów z bazylią , - łudzik z kurczaka faszerowany z włoskimi ziołami i dodatkami podanymi w półmiskach, -eskalopki z indyka w borówkowym sosie z dodatkami, - gulasz wiejski z makaronem w kokilce, -pierożki z mięsem w cieście tradycyjnym i pomidorowym, - kurczak w pomidorach z papryką , -żurek do popicia. Dania zimne : -ryba faszerowana krewetkami koktailowymi, -ryba w galarecie z oliwkami, -jajka faszerowane z t pastą tuńczykową, -śledź z cebulka, - rolada wieprzowa z pieczarką marynowaną, -rolada z indyka po królewsku, -rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem, -pasztet dekorowany piklami, -wędliny, -tymbaliki, -nóżki wieprzowe doprawiane pikantną papryką, -sałatka grecka, - sałatka z pomidorów i mozzarelli , - pikle. Ciasta i owoce oraz napoje gorące bez limitu. Dodatkowo mogą Państwo nieodpłatnie skorzystać z naszej dekoracji sali !!! Myślicie że jest możliwość przy 100 osobach zrobić wesele samemu taniej? ma ktoś z was rozpoznanie w tym ile kosztują produkty na takie menu? Za salę w Korfowym Płacilibyśmy 4 tysiące po znajomości. uda się zrobić taniej waszym zdaniem???

Gość kilimoll
I co huy nie wesele w tych samych kosztach , zamiast wszystko pod nos w Sali która ci się podoba to alternatywa?

Gość Jeździec bez gowy..
Fajnie , wartw okolicy to za 140 widziałem ale to w takich słabszych lokalach i marne meenu a tutaj fajnie mnie się menu podoba. naet za bardzo rozbudowane troszkę może ,

Gość żę tak powiem
W moim mieście to tak cena czyli 130-140 zł to standard a nie żadna promocja, no ale cóżtutaj co krok to sala weselna i pewnie jeszcze nie jedna powstanie w najbliższym czasie...

Gość oku
130 w Warszawie a raczej pod to nie ma co się zastanawiać , za 7 gorących to 200-260 trzeba szykować

Coś słabo doradzacie podam adres strony www.polnaroza.pl sala w której mieliśmy mieć wesele to korfowo .agroturystyka w lesznie brzmi słabo ale jest o.k napiszcie ile u was biorą kucharki i za co , czy pieką ciasta i tort ? Czy robią pierogi? Ile osób przypada do obsługi .

Gość a ja biegałem
od warszawą Nadarzyn około 20 bez ciast , i tortupierjakieś 3 kelnety na 100 osobów. tort 60-80 od kilograma.

Gość nnnnnnnnnnn
no o.k alkuchary ukradają duzo towara podobno...

Gość ja mam 27 i też nie miłem
a co nieukradną o zeżrą a wesela to hujnia

Gość kukacz
koszt wynajmu sali to około 50 złotych od osoby , koszt obsługi około 30 , osobno zdarzają się opłaty licznikowe i dalej takie rzeczy jak : ręczniki i papier, płyny do podług garów kibla itp. napoje przelicza się około 2 litry na osobę to se tam policz z 5 zł. Zarcie zależy co będzie ale ciasta z tortrm 12 zimnych , 6 gorących co by nie było to 70-90 złotych trzeba liczyć , mniej nie będzie kiedyś liczylśmy całość bez sali wyszła 117 z gazem prądam , ściekami , sprzątnięciem itd.... do tego sala oczywiście. Pozdro..

Gość aliinka 1
podoba mi się to menu , fajne weselne . najbardziej mnie Smieszy jak na siłę próbują robić jakieś rzeczy wymyślne i nikt tego nie je , np jakieś tortille na zimno , ryby na postumentach , jajka z kawiorem na które po godzinie jak stoją można rzygnąć bo wyglądają jak g... nie nawdzę tego, i jakich kremów mp z brokuł czy szparagów , super ale nie weselu , i wędlin w stole nie lubię , obsycha i wygląda słabo , najlepiej to bufet wygląda ale wsiokom ciężko przetłumaczyć , byłam kiedyś na takim z bufetem i jakoś przeżyli ludzie a mnie się podobało strasznie.

Gość aniqa zaj
Byłam kiedyś w tej sali u jakichś tam krewnych i choć wesela to dla mnie żenada to o dziwo podobało mi się , fajne jest to że mają ogródek od razu przy sali i chodź niby nic to z reguły do ogródka trzeba dojść a tu wychodzi się od razu . Poza tym świetna obsługa i jak coś tam chciałam to nie musiałam się prosić godzinę tylko nie było problemu i jedzenie pięknie wyglądało . Proste rzeczy niby takie co wszyscy jedzą ale naprawdę dobre i świeże. Fajny klimat , ciekawie wykończona , bez jakiegoś badziewia , tylko wszystko dopasowane do siebie , naprawdę fajna sala .

Gość warszawa czarna dajcie link
macie namiar na czarną warszawę ??? dajcie!!!

Kojarzy mi sie to z promocyjnymi ofertami wczasów w Egipcie, wszystko pięknie a potem okazuje sie że hotel jest akurat w remoncie i np basen jest z tym że bez wody :p Lepiej dokładnie sie dowiedz dlaczego na taki atrakcyjny termin robią promocję. Rozumiałabym jeszcze gdyby to było np dwa miesiące przed imprezą bo ktoś mógł zrezygnować, ale tak jest dla mnie mocno podejrzane

Witam . Podpisaliśmy umowę już. Więc przepadło ... i szczerze to jakoś się nie boję , byłam tam kiedyś na imprezie i wszystko było o.k , jedzenie było pod dostatkiem , nikt głodny nie wyszedł a wprost przeciwnie , obsługa miła i fachowa , sala jak dla mnie rewelacja bo naprawdę wygląda lepiej niż na zdjęciach . raczej elegancka i minimalistyczna niż kicz jakich pełno , nie ma badziewnych stołów wiejskich na których wiszą obleśne kiełbasy tylko lekka forma z dosonale dopasowanym materiałem i rzeźbionymi deskami dala mnie super. Właściciele mili i cierpliwi , sama bym nie miała tyle cierpliwości do klientów . Podpowiadali tłumaczyli jak trzeba było ( a było trzeba) , niektórzy poddają widzę w wątpliwość bo pewnie uważają że trzeba przepłacić 3 razy żeby się dowartościować ale cena nie świadczy o jakości usług tylko o cenie . Rozmawiałam z ludźmi którzy robili tam imprezę i chwalili , wskazywali na brak jakichś doliczeń z marsa , jasne warunki , nie ma walki o każdą złotówkę i rzadko spotykana jakość jedzenia. Lokal nowy to jeden termin dla reklamy można opuścić , polecili DJ mam nadzieję że fajny. zostaje mi alkohol , kwiatki ( jednak) i napoje zimne , nie wiem co i jak jeszcze z DJ bo w sobotę jesteśmy umówieni , bierze 1500 za dwie osoby ( chyba w miarę) i grał w orkiestrze na weselach więc pewnie potrafi poprowadzić imprezę. Pytanie brzmi jaki kolor kwiatów polecacie do tej sali www.polnaroza.pl , na zdjęciach to pomarańcz ale naprawdę to coś pomiędzy morelą i nie wiem taki łosoś z przewagą różu w ciepłym odcieniu... Ma ktoś pomysł to poproszę.. pozdro.

Jak dla mnie to straszny kicz, zwłaszcza krzesła i do tego oczojebne kolory :o masakra. I nic tam nie ma z prostoty. Nawet na talerzach dekoracje przesadzone :o ale to już kwestia gustu. I nadal uważam że coś jest nie teges z tą promocją. Nie na czerwiec, promocje dla reklamy robi sie na kwiecień, listopad...uważam że COŚ w tym musi być.

Faktycznie, wnętrze nieco pretensjonalne, ale zależy co kto lubi. A za promocją w czerwcu wcale nie musi kryć się żadne oszustwo. Może właściciele postawili na agresywny marketing? Jeśli będzie sporo chętnych, to i tak wyjdą na swoje, nawet przy tak promocyjnych cenach.

Gość alabrador
Kicz oczojebne kolory? to ty jakiś niedorozwój jesteś i to do potęgi... Właśnie zajebiste kolory , w jaskini się wychowywałeś ? u ciebie w remizach dają żarcie w korycie ? jak to jest kicz to masz coś z banią , oczywiście co kto lubi ale ty naprawdę pojęcia nie masz o czym piszesz ułomie..

Gość alabrador
Właśnie nie ma nic z kiczu żadnych takich gówien typy jakieś falbanki , żadnych serc na ścianach , kolory w jednym tonie jedno do drugiego pasuje ale jak ktoś woli białe to zawsze może zrobić wesele w kostnicy , nie ma mieszaniny typu grecki styl z wiejskim i hooj wie co , to bez jaj zawsze można się przyjebać do czegoś ale to kpina akurat ...

Moim zdaniem tam nie ma żadnego stylu :o dekoratora wnętrz ta sala nie widziała na pewno :p dla mnie to obciach zapraszać gości w takie miejsce :o to żarcie też beznadzieja :o nie może być tak, że dekoracja przyćmiewa potrawy, ma stanowić tło dla jedzenia.

Gość sara kuchara .
no ciekawe oczywiście wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników ale jak na salę w rejonie warszawy to naprawdę jest na poziomie , styl okolic warszawy to lokale typu Venecia Pallace czy Windsor Hotel i w porównaniu z nimi widać że to naprawdę z kiczem nie ma nic wspólnego i ma super charakter ale... swoje zdanie można mieć .... natomiast z 8 lat temu miałam praktyki na garmażerce w Hotelu Sobieski w Warszawie i na tamte a i te czasy Sobieski jakieś trendy wyznaczał . więc nie może być że dekoracja przyćmiewa potrawę ? Na półmiskach weselnych czy bufetach tematycznych może . O.k nie na japońskich czy włoskich to nie pasuje , garmażerka w takiej formie to to europejski twór typowo polski . Kucharz a w szczególności garmażer jest artystą . To co jest na zdjęciach to naprawdę sztuka , gdybym potrafiła robić coś takiego dalej pracowałabym w zawodzie . Wręcz perfekcyjnie wykonane dekoracje jeżeli chodzi o półmiski każdy kucharz który byłby w stanie doścignąć ten poziom byłby uważany za mistrza . Więc ok masz sobie jakieś zdanie ale jest ono złośliwe i bezpodstawne , mało tego myślę że poza złośliwością to nie prezentujesz żadnej wiedzy a krytykujesz żeby krytykować .

Taaa :p i z nie wiadomo jakich powodów mam wrażenie że ten temat powstał żeby zareklamować ten lokal :) to sie rzuca w oczy pomarańcze :p

Gość sara kuchara .
Pappa dotter bo ciekawość mnie rozpiera podaj jakieś nazwy lokali które tobie się podobają chętnie rzucę okiem mogą być z polski ogólnie nie koniecznie weselne chętnie popatrzę.

Gość Gabrysia_W
Czasem nie warto zbytnio oszczędzać, bo można wydać mało i być w 100% niezadowolonym z wesela :/ Ja miałam wesele w hotelu Lord z sieci hoteli Korona. Coś pięknego. Wyszło lepiej niż to sobie wyobrażałam!