Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna1212

czerwone bardzo piekace krostki

Polecane posty

Gość katarzyna1212

hej dziewczyny licze na wasza pomoc. Mam pelno piekacych krost na posladkach. Sa one mniejsze i wieksze sprawiaja wrazenie ropnych. Zauwazylam je 4tyg temu,po powrocie do Polski. Co to moze byc? Ogolnie mam przesuszona skore. Czy moglam sie tym zarazic? Zauwazylam,ze podobna wysypke skorna mial jeden ze wspollokatorow zza granicy. Jestem juz umowiona do dermatologa,ale chcialabym juz wiedziec co mi jest,bo objawy zaczely sie nasilac. Prosze pomozcie

Gość wygląda....
wygląda jak jakieś potówki :X Też takie mam jak siedze parę dni na tyłku np. chora. Może to być tez alergia na wodę, mydło, proszek do prania. Goją się cholernie długo więc je zdrapują peelingiem i gąbką szorstką i znikają szybciej, bo po 2-3 dniach nie ma krostek tylko plamki, po kolejnych 4 już nic nie ma (ale nie rób tak bo to złe i niezdrowe bo na wysypki i wypryski nie wolno używac peelingu i szorstkich rękawic czy gąbek, każda kafeterianka ci to powie) ;/ Zmień proszek do prania, zmień bieliznę (może kupiłaś zestaw nowej) bo może to alergia na materiał.

Gość hfhf
To nie są potówki. Mnie się czasem robi coś podobnego, chyba każdemu się robi, ale jest jeden dwa i schodzą. Idź do tego dermatologa.

Gość katarzyna1212
wiem wiem... ale tego jest coraz więcej obecnie. mniejsze są twarde, a te większe wyglądają jak pryszcze... po za tym piecze, a ból nasila się przy naciskaniu, czyli gdy usiądę na czymś twardym

Gość katarzyna1212
martwi mnie to, bo zawsze miałam ładną pupę, sporadycznie pojawiała się jakaś krosta,w okresie zimowym, a teraz prawiecałe pośladki są sine od krost

Gość hfhf
Moje są identyczne jak twoje, tez pieką i są bolesne, ale są sporadyczne. Piszesz, że masz suchą skórę, może ją podrażniłaś siedząc na czymś ?

Gość katarzyna1212
właśnie mam podejrzenia co do tego, że nabawiłam się tego w pracy za granicą, siedząc na niewygodnych krzesłach w trakcie pracy. wcześniej nie miałam takich problemów ze skórą na pośladkach. ogólnie prześladowało mnie tam swędzenie skóry na nogach, na których wówczas było też sporo krostek, ale wystarczało je porządnie nakremować i wkrótce znikały. z pupą jest gorzej, bo intensywnie ją nawilżam a poprawy wciąż nie widać :(

Gość katarzyna1212
hej dziewczyny to znowu ja. mam już tego dość. byłam u dermatologa, przepisał mi maść momaderm i medagrin na krążenie, bo stwierdził że ta wysypka może być skutkiem złego krążenia. wszystko byłoby ok gdyby nie to, że wysypka nie znika pomimo mych starań, a do tego pojawiła się między zgięciami łokci, od wewnętrznej strony. poza tym czuję się tragicznie, wciąż dokucza mi okropny ból gardła, z którym już byłam dwa razy u lekarza, ale dalej to samo, sztywnieją mi dłonie z zimna, mam wciąż bóle głowy i zatok. oprócz tego cały czas mam flegmę żółtą bądź grudowatą brązową i chronicznie podkrążone oczy, częsty brak apetytu, bóle żołądka ... nie wiem co mi jest

Gość ***Iana***
to nie brzmi dobrze :O Znajdź dobrego dermatologa, bo to jakieś paskudztwo zakaźne może być :O Skąd jesteś?

Gość katarzyna1212
z podkarpacia. nie wiem czy wszystkie to objawy są ze sobą powiązane, ale jestem juz naprawdę zrezygnowana i zmęczona tymi ciągłymi dolegliwościami...