Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalieee,

Przerywane bicie serca dziecka w 9 tygodniu ciazy!!!! Pomocy

Polecane posty

Witam, Wczoraj bylam u ginekologa poniewaz strasznie bolalao mnie pod brzusze nagle zniknely objawy(dolegliwosci zwiazane z ciaza) czuje sie juz lepiej moge normalnie jesc itp.. lekarz stwierdzil ze wszystko jest ok z malenstwem ze jest tam jedyne co go zastanawia to przerwa w biciu serca dziecka :(((( Pocieszajac mnie powiedziala ze moze to byc akurat tylko w tym momencie trzeba to sprawdzic i kazala mi czekac az 2 tygodnie :((((( Czy ktoras z was moze wie cos na ten temat albo miala taka sama sytuacje... Mysklicie ze moze byc to od solarium chodzilam dosc czesto nie wiedzac ze jestem w ciazy :(((( do ok 5 tygodnia ciazy :((((

Gość butelkowa mama
tez nie rozumiem co oznacza przerwane bicie serca w uproszczeniu bicie serca polega na zasysaniu krwi i jej wypompowaniu po natlenieniu. jest krotka przerwa w pracy serca pomiedzy zasysaniem a pompowaniem, ale stwierdzic to mozna podczas ekg.

tak powiedzial lekarz na zdjeciach widac tez wczoraj slyszalam na wlasne uszy :( krotka przerwe miedzy biciem serca...

Gość butelkowa mama
przerwe w biciu serca oznacza sie jako pq w ekg, ale ekg mozna zrobic dopiero po urodzeniu.

Gość slyszec to moglas
ale nie przerwanie pracy serca. po prostu tetno spadlo. moglo to byc spowodowane wieloma rzeczami, takze jakoscia sprzetu i umiejetnosciami lekarza,

NIE mam tu podanego tetna bicia serca... jestem pierwszy raz w ciazy...moze nie potrafie tego odczytac... jestem w niemczech nie sadze zeby sprzet tutaj byl zly.... na zdjeciu sa jednak widoczne przerwy...

Gość a po jakim czasie zniknęła
jakim cudem na zdjęciu mogłoby być widać przerwy?

masz na myśli zdjęcie usg płodu czy też jakiś wykres bicia serca?

chwila to co ty miałaś robione usg czy ktg. Bo to drugie to właśnie monitoring czynności serca oraz skurczów macicy. Choć nie spotkałam się z robieniem ktg w tak wczesnej ciąży. Miałaś zakładane pasy z czujnikami na brzuch czy też lekarz ręcznie wyszukał ci tętno?

nie dokończyłam myśli -tętno wyszukał takim czujnikiem przykładanym do brzucha?

lekarz robiac USG wyszukal serce nastepnie slyszalam bicie serca.... nie mialam rzadnych pasow bylo to normalne USG wewnatrz macicy.

Gość niuniek a Ty co slepa jestes
przeciez pisze jak byk ze w 9 tygodniu!!! do okulisty!!

Gość Znalazłam info
aha no to wychodzi że echo serca miałaś robione. "Układ krążenia jest najtrudniejszym do diagnostyki prenatalnej i z tego względu jego ocena musi być przeprowadzana przez doświadczonego kardiologa dziecięcego, przeszkolonego w zakresie echokardiografii płodu."

Gość Znalazłam info
moim zdaniem odczekaj te 2tyg, i na ponownym badaniu wszystko powinno się wyjaśnić.

nie w 9, a w 10 :) także ktoś inny do okulisty :) Autorko, może wybierz się do innego lekarza, a echo serca wykonuje się dopiero w późniejszym okresie

Gość Znalazłam info
w temacie sama napisała że robiła badanie w 9tc.

Znalazłam info-- badanie robiła w 9, ale jest w 10, wiec sorryy. Echo serca płodu robi się między 18 a 22 tc

Gość Znalazłam info
w sumie żadna róznica bo wczoraj był 9tc a dziś 10tc. ;) nie znam sie na sposobie prowadzenia ciąży w Niemczech więc trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć.

dokladnie wczoraj byl jeszcze 9tydzien dzis jest juz 10 tydzien dokladnie... Slyszalam to bicie serca... nie pozostaje mi nic innego jak czekac.... dzieki za wasze opinie..

Witam Natalieee, mam taki sam problem, jestem na początku 8 tygodnia ciąży. Podczas robionego USG słychać było przerwy w biciu serduszka: 4 uderzenia, przerwa, 4 uderzenia, przerwa, 3 uderzenia, przerwa i znowu 4 uderzenia itd. Proszę napisz jak się potoczyła twoja historia. Pozdrawiam