Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaa

najlepszy wiek

Polecane posty

Gość mamaaaa

wedlug Was jaki jest najlepszy wiek na zajscie w pierwsza ciaze? Wg mnie jakos ok 19 lat by bylo dobrze a jakie wasze zdanie

Gość ginekolog położnik
wtedy kiedy kobieta czuje, że to odpowiedni moment

Gość a ja mam ina
30. 19-22? Przecież w tym wieku jest się dopiero po liceum, co najwyżej ma się licencjat (22). Kogo stać mając 20 lat na dziecko. Nie mówię o tych wszystkich UTRZYMANKACH, które nie pracują a odpowiedzialność finansową ponowi ich mąż-sponsor. Dla mnie to żałosne idiotki.

hmmm z jednej strony masz rację ale z drugiej 30 lat to późny wiek biologicznie patrząc i już podwyższone ryzyko chorób i powikłań trzeba by to rozpatrywać w 2 płaszczyznach, a właściwie trzech: - biologicznej - psychicznej - materialnej -biologicznie ideał 22-24 -psychicznie hmmm na to nie ma regóły znam 16 gotowe psychicznie do bycia matką a znam i 40 które nigdy nie powinny mieć dzieci z punktu widzenia psychiki -materialnie hmmm to już bardziej złożone bo niby warto najpierw mieć dobrą pracę itd, ale z drugiej strony łatwiej takiej 28-29 latce znaleźć dobrą prace gdy ma już podchowane dzieci :)

Gość ja miałam 29 i uwazam
ze idealnie

Wypraszam sobie mam 19 lat i jestem już matka i potrafię sama zadbać o swoje dziecko dziecko w tym wielu to żaden problem!

Gość wybacz ale
pierwsze dziecko urodzilam w wieku 23 lat - maz ma wlasna firme i mamy wlasny dom oraz dobre auto.\Ja nie musze pracowac zajmuje sie dzieckiem.Obrazasz innych biorac ich jedna miarą .

Gość to chyba sprawa indywidualna
Ja mam 29 lat i uważam, że mój moment jeszcze nie nadszedł, może nigdzie nie nadejdzie? Nie przesadzajcie, mnóstwo kobiet rodzi zdrowe dzieci po 30-tce, ryzyko poważnie wzrasta dopiero po 35 r.ż. zdaje się.

Gość to chyba sprawa indywidualna
*NIGDY nie nadejdzie :P

dokładnie :) ja miałam 23 jak urodziłam córkę i 27 jak syna i patrząc z perspektywy uważam że te 23 było lepszym momentem dla mojego organizmu dużo lepiej ciążę znosiłam, żadnych objawów kompletnie nic a przy małym koszmar jak nie mdłości to zgagi do tego bóle krzyża i żylaki masakra jakaś :D:D:D najważniejsze by psychicznie być gotowym wiek to drugorzędny czynnik a co do spraw materialnych powiem tak kokosów nie mamy ale jest dobrze pomimo tego że ja nie pracuję tylko zajmuję się domem i dziećmi i sory wielkie ale to jest niejednokrotnie cięższa praca niż ta którą wykonują faceci :P

Gość a ja mam ina
Wyraziłam swoje zdanie. Dla mnie takie kobiety wisząca na koncie męża to pasożyty, pozbawione godności.

a ja mam ina to powiedz ty mi jak ty to sobie wyobrażasz, że co po macierzyńskim dziecko do żłobka i do pracy? sorki ale np u nas w mieście niewykonalne bo raz miejsc w żłobkach jak na lekarstwo (200tyś mieszkańców a około 300miejsc w żłobkach), a dwa cena takiego żłobka to kolosalny wydatek i jakbym do tego jeszcze doliczyła pobyt małej przez 10h w przedszkolu to 1700zł tylko te dwie opłaty miesięcznie by mnie wyniosły :/ tak więc wole siedzieć z dziećmi niż oddawać za kupe kasy do żłobka gdzie leżą dzieciaki głodne i obsrane bo na 1 opiekunę przypada ich 15 :/

Gość ja miałam 29 i uwazam
polinkama z dzieckiem sobie radzisz - a jak finanse?

Gość wybacz ale
raczej wiadoma sprawa, ze decydujac sie na dziecko, ktos sie musi nim zajmowac. I nie sadze by dziecko bardziej potrzebowalo opiekunki niz matki czy ojca :)

Gość a ja mam ina
To po co w tak młodym wieku decydowałaś się na dzieci skoro nie stać Cię nawet na opiekunkę. Jesteś nieodpowiedzialna. Pozdrawiam

Gość wybacz ale
z mezem zdecydowalismy sie na dziecko: bo mamy warunki i stac nas na to by je utrzymac z pensji meza- to nasza wspolna decycja. Nie widze tu problemu

do wybacz ale z taką sfrustrowaną się nie dogadasz :) widocznie jej mąż nie zarabia na tyle by mogła te najpiękniejsze i najważniejsze lata w rozwoju dziecka spędzić z maluchem w domu :)

Gość wybacz ale
a ty jestes glupia:) Wole sama zajmowac sie swoim dzieckiem niz zostawiac je pod opieka jakiejs obcej baby :) Widac, ze dzieci nie masz :) Chyba ze zaraz po porodzie idziesz do pracy by nie czuc sie jak pasożyt ?:) Widocznie wazniejsze sa inne sprawy niz czas z dzieckiem :) Wiec dziecko sie plodzi by je miec ? Czy je wychowywac i poswiecac mu czas ? Dac przyklad rodziny ?

Gość wybacz ale
i zgodze sie z toba :) do tego ma kompleksy :) Jak widac :) i kazda z nas wie jakie...

Gość perysa
ja urodziłam dziecko dopiero w wieku 32 lat i bardzo żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na nie wcześniej. Zawsze myślałam, że pierwsze dziecko urodzę w wieku 25-28, niestety - życie napisało mi inny scenariusz.

Gość mentaI cut
"ale z drugiej strony łatwiej takiej 28-29 latce znaleźć dobrą prace gdy ma już podchowane dzieci" materialna strona należy do ojca, więc to odpada

Gość wybacz ale
gdyby mnie nie bylo stac na opiekunke i na zapewnienie bytu dziecku- to bym byla nieodpowiedzialna :) CO za glupie baby :/

Gość do wybacz ale
to zależy ile zamierzasz przeznaczyć na nianie, bo jak 2000 to chyba źle myślisz

Gość a ja mam ina
Mam dziecko, śliczną 2-latkę. Mój mąż bardzo dobrze zarabia, ja także. Opiekunce płacimy miesięczne średnio 1800-2200 w zależności od przepracowanych godzin. Byłam jednak na tyle rozważna by przed urodzeniem dziecka zadbać o dobre wykształcenie i porządną pacę, do której wróciłam po 4 miesiącach:) Urodziłam mając 29 lat. W odpowiedzi na ten sarkazm czego miałabym zazdrościć? Braku niezależności finansowej, braku własnego życia poza mężem i dzieckiem, codziennego sprzątania? Fascynujących spotkań na osiedlowym placu zabaw z podobnymi do Was kurami domowymi? A może tego, że 2 tysiące to dla Was ogromna kwota? Dobranoc:)

Gość do wybacz ale
nie mam Ci czego zazdrościć, bo nasz dochód nie jest może zbyt wysoki, ale wynosi 20.000,00 zł

Gość wybacz ale
nasz dochod miesieczny to 10 tys zl :) Ja przy tym nie pracuje i wychowuje i zajmuje sie 3 letnie corka:) Dodam, ze jestesmy mlodymi ludzmi i z kazdym rokiem coraz lepiej nam idzie:)

Gość wybacz ale
a co do dobrego wyksztalcenia to znam studentkę prawa, ktora pracuje u turków n Placu:)

Gość do wybacz ale
ja też nie pracuję, bo zajmuję się dzieckiem :-)

Gość do wybacz ale
bo teraz nie ma dobrej pracy dla ludzi po studiach :-)