Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedys ktos mi cos poradzil...

samodzielne zasypianie niemowlaka

Polecane posty

kiedys pisalam ze mam problem zeby moj maluch sam zanal, mial mega kolki i mu zostalo tak ze zasypial tylko na moich rekach:( jedna z mam poradzila zeby dac butle z herbatka itp. pomoglo i od 3 mies nie musze go usypiac na rekach, teraz mam pytanie, kiedy ta potrzeba ssania u mojego 9 mies dziecka minie i zasnie bez butli?prosze o wypowiedz mam ktore tak usypialy maluchy..

Gość koteczkaaaaaaaaa
zasypianie z butelka to nie jest dobry pomysl. pomysl o jego zebach a juz jak ma w tej butelce cos slodkiego to juz wogole.

Gość to samo nie minie
musisz sama dziecko oduczyć butli a nauczyć go samodzielnego zasypiania

wiem wiem ale inne sposoby nie dzialaly na niego, nigdy nie jest to slodki napoj jak juz przsypia daje smoczek czasami wezmie czasami krzyk ze chce butle.

Gość moja corka zaczela zasyopiac
bez butli ok 13 miesiaca zycia, jak juz miala pare zabkow a wyszly jej pozno bo pierwszy w wieku 10 miesiecy. zaczelam po prostu dawac normalna kolacje, pozniej do lozeczka sama woda do picia np w niekapku lub butli, a po jakims czasie i z tego zrezygnowalam, chyba ze chce to dostaje do picia wode w niekapku ale rzadko.

moj maly wieczorem czy w nocy jak sie przebudzi sam zasnie tylko w ciagu dnia jest ten problem, ma dwie drzemki i jak widze ze zmeczony i tylko go wezme na rece to przytula sie i otwiera buzke ze chce butle. i momentalnie zasypia, syn ma dwa zabki od 5mies zycia

ja bym mu dawała butle ale tylko z wodą- szkody mu tym nie zrobisz, a jak mu woda nie smakuje, to tym lepiej bo z czasem moze sam zrezygnuje, bo stwierdzi ze o wodę nie opłaca mu się prosic moja ma 18 mies i w dzien ma jedną 2godz drzemke i też zanim pojdzie spac musi się czegos napic, tyle ze pije z niekapka

moj pije do spania wade badz soki ktore ja sama robie, nie dodaje cukru.

Gość pracujaca mama........
oj herbatka na zasypianie podana w butelce jest kiepskim pomyslem jesli chodzi o zabki i nauke samodzielnego zasypiania.

Gość pracujaca mama........
potrzeba ssania jest bardzo dluga, zapytaj pediatry, nawet do kilku lat. musisz sama go oduczyc tej butli albo chociaz mleko na zasniecie ale nie herbatka.