Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żaba_!2

FACEBOOK

Polecane posty

Gość żaba_!2

Witam, Mam pytanie dotyczące facebooka, a ściśle dodawania postów na tablicy. Jeżeli dodaję post na swojej tablicy, to wszyscy go widzą, łącznie ze mną. A jak dodaję post na tablicy innej osoby, obojętnie czy to znajomy , czy nie , to nikt poza mną nie widzi tego postu. Dlaczego tak się dzieje i gdzie to zmienić ? W swojej ostatniej aktywności na tablicy widzę , że dodałam post np na tablicy Ani, ale Ania tego postu już nie widzi. Pomocy ! Z góry dziekuje za odpowiedzi :) Dodam, że z dodawaniem komentarzy do czyiś postó na tablicy nie ma problemu - zawsze są widoczne. Ktoś może mi jakoś pomóc :)?

Gość ciekawskadziewucha
nie wiem, ale odpisuje bo mi się nudzi, a nie mogę jeszcze pojsć spać bo nie dopiłam piwa

Gość ciekawskadziewucha
nie wiem, ale odpisuję bo mi się nudzi, a nie mogę jeszcze pójść spać bo nie dopiłam piwa

Gość żaba_!2
Spoko ;) Ale nie ukrywam, że oczekuję jednak na konkretniejsze odpowiedzi.

Gość ciekawskadziewucha
więc pomogę ci podbijać aż znajdzie się ktoś kto ci pomoże :D

Gość żaba_!2
To też jakies rozwiązanie, dziękuję ;) Jak nikt się nie znajdzie dziś, to reaktywuje temat jutro ponownie.

Gość ciekawskadziewucha
nikogo juz tu chyba nie ma

Gość Hunter 2-1
Każdy post bez względu na miejsce publikacji ma w prawym górnym rogu taką strzałeczkę i małą ikonkę, jak na nią klikniesz to możesz wybrać, czy post ma być publiczny - widoczny dla wszystkich (public), ograniczać się tylko do przyjaciół (friends), czy też samemu sprecyzować jego widzialność np. dla wybranych osób (custom)... Ponad to w ustawieniach profilu możesz zmienić charakter swojego profilu, w sensie kto może go oglądać, czy wszyscy, czy przyjaciele i ich przyjaciele, czy customowo...

Gość ciekawskadziewucha
o hunter jeszcze nie śpi :)

Gość żaba_!2
Dziękuję za odpowiedź. Problem polega jednak na tym, że przy każdym poście jaki dodaję na tablice innych mam zaznaczone grono odbiorców jako public, ale co z tego, jak i tak nikt poza mna tego nie widzi... ;/ W ogóle w ogólnych ustawieniach tez mam zaznaczone, że wszystkie moje wpisy maja grono odbiorców publiczne i jak widac nic to nie daje.

Gość Hunter 2-1
P.S. Swoje własne posty możesz usunąć, sprecyzować widzialność i parę innych opcji, natomiast klikając w górny róg czyiś postów możesz ograniczyć widzialność jego 'spamu' lub totalnie wycofać się z oglądania jego postów i takie tam...

Gość żaba_!2
Poczekaj, bo się zamotałam... To, co ja mam z tym zrobić ? Błagam Cię doradź, bo mnie za chwilę coś trafi z tym fb...

Gość Hunter 2-1
W takim razie może ograniczenia leżą po stronie osoby na której ścianie chcesz coś zamieścić...

Gość Hunter 2-1
...a tak w ogóle to co chcesz zamieścić, link, treść, czy jakieś pierdoły z aplikacji?

Gość żaba_!2
Ale ja nie mogę zamieszczać postów na tablicy u nikogo, dosłownie u nikogo... Za każdym razem tylko ja widzę te posty, nikt więcej. Mimo, że na swojej tablicy w ostatniej aktywności widnieje, ze dodałam post na tablicy Ani, to Ania go nie widzi, widze go tylko ja. W ustawieniach prywatności konta mam public zaznaczone

Gość żaba_!2
Chce zmieścić post, zwykłą treść.

Gość Hunter 2-1
W takim razie sugeruję coś takiego: Ania powinna wejść w swój profil>ustawienia>prywatność>posty na tablicy i zaznaczyć 'pozwól przyjaciołom postować na mojej ścianie' i wtedy spróbujcie... Korzystam z FB po angielsku, więc niektórze rzeczy mogę się nazywać nieco inaczej.

Gość żaba_!2
A jak chcę dodać post na tablicy fan pageu jakiegoś arysty, to co mam zrobić ? Tam tez sie nie wyświetlają.

Gość żaba_!2
Chodzi o to,że komentarze mogę dodać każdemy - czy to profil zwyklej osoby, czy jakisgoś artysty. A postów na tablicy nie mogę dodawać nikomu, NIKOMU... Zawsze widze je tylko ja... Jeden wielki bezsens z tym fb

Gość Hunter 2-1
To już jest inna sprawa, ogólnie u góry powinien być podział na posty samego fanpage'u i innych, Twój post powinnien być wyświetlany razem z postami innych, jak zerkasz na ścianę przez filtr samego fanpage'u to tylko jego/jej/ich posty będą widoczne... Dokładnie posprawdzaj opcje postowania na tablicy i widoczności postów w ustawieniach prywatności i napewno dojdziesz co jest nie tak albo może ktoś z np. Twoich znajomych nie życzy sobie postów na jego tablicy i zablokował taką możliwość...

Gość Hunter 2-1
Prawda jest taka, że na facebook'u jest sporo glitchów i jutro się może okazać, że to co dzisiaj się nie pokazywało zaspami ścianę Ani :) Ale zanim się poddasz możesz też skorzystać z tego http://www.facebook.com/help/

Gość żaba_!2
Problem polega na tym, że posty jakie umieszczam na profilach fanpageu widzę tylko ze swojego konta. A jak np wejdę z konta siostry, to tych moich postów już tam niem. Nawet jak je przefiltruję ;)

Gość Hunter 2-1
If I post something on my friends Wall (timeline), who gets to see it? When you post something on a friend's Wall (timeline), who else gets to see it will depend on the privacy settings your friend has selected. If you want to write something to your friend privately, dont post it. Send a message instead.

Gość żaba_!2
Powiem Ci szczerze, że nie lubię centrum pomocy fb - irytuje mnie, bo nie umiem się tam kompletnie odnaleźć... :P W takim razie obyś się nie mylił z tym wadami fb i oby moje posty jutro widniały, tam gdzie widnieć powinny :)

Gość Hunter 2-1
Napisz do nich ze swoim problemem w takim razie...

Gość Hunter 2-1
FB jaki jest taki jest, ale i tak wolę to niż NK ;)

Gość żaba_!2
O, to witam w klubie, też zdecydowanie bardziej odpowiada mi ogarnianie nk, niz fb ;) Powiesz mi jeszcze w jaki sposób mam do nich napisać ? Jakoś za pomocą swojego konta, czy jak ?

Gość żaba_!2
Jednak ogarniasz to lepiej ode mnie ;) Dziękuję za pomoc! Newr na ten portal już mi trochę przeszedł ;)

Gość żaba_!2
Miało być - Nerw ***